Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Rhabagatz skrev (7 timer siden):

Økonomisk boom i Russland

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Xbk8ln/kjent-russisk-forfatter-fastslaar-at-russisk-oekonomi-gaar-saa-det-griner-men-eksperter-tviler-paa-at-de-vil-vare

 

Det er noen av oss som faktisk er utdannet i faget, som hele veien har advart mot at sanksjonene kan virke mot sin hensikt når det gjelder et land som Russland.

Og mye av spådommene ser ut til å treffe. Oligarkene eksporterer ikke lenger overskuddene sine til vesten, men reinvesterer i Russland. Og behovet er stort, de skal dekke mange hull etter vestlige selskaper som har trukket seg ut.

To år med sanksjoner har forstått kun gjort neglisjerbar skade.

Og som andre har påpekt, dette er en krig like mye som på slagmarken, man utsettes for angrep, forsvarer seg, og kontrer. Og akkurat som på slagmarken er det de som ikke har en reell forventing til hva som skal skje.

I begge tilfeller hadde man ideelt sett ønsket større umiddelbar effekt, men det er åpenbart at Russland setter alle kluter til for å kjempe tilbake. Og like åpenbart er det at Russland lider større tap på slagmarken til tross for at de bygger opp og forsøker seg på offensiver selv. De vil ikke klare å holde dette trykket uendelig lenge.

Det samme er sant for økonomien, det vi ser er ikke en solid økonomi. Det vi ser er kriseøkonomi, og den er svindyr, sårbar, og ikke mulig å opprettholde over tid. Spørsmålet blir hvem som slipper opp for tid først.

Dere som faktisk er utdannet i faget burde kunne se dette også... 

https://www.reuters.com/breakingviews/russian-war-economy-is-overheating-powder-keg-2023-10-25/

 

Endret av Serpentbane
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
2 hours ago, ForTheEmperor said:

Noen som tror det er stor misnøye med Zelensky i Ukraina og han kan evt bli byttet vekk? 


Zelensky er svært populær. Men han er sliten. Han ønsker å se krigen ende, men han er usikker på om han vil stille til valg igjen. Derfor er det ganske ironisk når russere og rusbotter anklager ham for ikke å holde valg under krig fordi han vil bli diktator. I realiteten er han sliten og klar til å gi seg fordi krigen har gått dypt innpå ham og på ett tidspunkt begynner folk å spise av sin egen helse når de holder på sånn - så sant de eier empati og vanlige menneskelige følelser. Diktatorer gjør ikke det og kan derfor sitte lenge.

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

raZZere er og fortsetter å være ufyslige folk:

 

Quote

 

Russisk skip tegnet krigssymbolet «Z» i Skagerrak

Fredag kveld dukket nok et russisk skip opp utenfor Hidra, der det lå lenge og duppet i lav hastighet før det tegnet en «Z» på kartet. Lørdag formiddag er skipet utenfor Kristiansand.

 

 

https://www.nettavisen.no/nyheter/russisk-skip-tegnet-krigssymbolet-z-i-skagerrak/s/5-95-1433588

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...