Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/XbA0go/guterres-tilbyr-russland-sanksjonslettelse-i-bytte-mot-kornavtale

Sitat

FNs generalsekretær António Guterres vil tilby Russland lettelser i sanksjonene i bytte mot at Moskva slutter seg til kornavtalen igjen, melder nyhetsbyrå...

I et brev til Russlands utenriksminister Sergej Lavrov som nyhetsbyrået DPA fikk sett fredag, skriver Guterres at Russland igjen kan bli koblet til det internasjonale betalingssystemet Swift og opprette et datterselskap av den russiske landbruksbanken.

 

Det kan gjøre det mulig å få i gang noe eksport av russisk gjødsel og landbruksprodukter i løpet av 30 dager, ifølge Guterres.

 

I brevet, som er datert 28. august, kommer FN med tre forslag til tilrettelegging av russisk eksport. Forslagene knytter seg til skipsforsikring, frigivelse av fryste midler til russiske gjødselprodusenter i Europa og gi russiske skip tilgang til europeiske havner.

 

I bytte mot dette håper FN-sjefen at Russland vil gå med på å fornye kornavtalen.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Der kom du meg i forkjøpet: Skulle til å poste det samme 😎

Usikker på om dette er særlig lurt: Mistenker at Putler og RaZZland tar det som en seier, blåser det opp

i propaganda og påstår det beviser RaZZland sin styrke og hvordan de seirer og oppnår målene sine 😡

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Thor. said:

Russland kommer bare til å karre til seg flere lettelser i fremtiden hvis dette slår an. Gir man Putin lillefingeren vin han ha hele hånden neste gang.

 

Just now, Gjest MKII said:

Usikker på om dette er særlig lurt: Mistenker at Putler og RaZZland tar det som en seier, blåser det opp

i propaganda og påstår det beviser RaZZland sin styrke og hvordan de seirer og oppnår målene sine 😡

Ikke bare jeg som tenkte på den måten nei😄

Lenke til kommentar

https://mil.in.ua/en/news/ukrainian-military-intelligence-is-engaging-in-dialogue-with-several-more-russian-pilots/

Ukrainian military intelligence is engaging in dialogue with several more Russian military pilots.

Budanov, Chief of the Defence Intelligence of Ukraine, transparently hinted at this fact during a national telethon.

 

Og selv om det ikke skulle være sant, så gjør det russerne paranoide for sine egne piloter :) Vinn-vinn.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Intervju med Ydstebø og Karlsen om hva som skal til for at Ukraina skal oppnå noe særlig i høst, og gullkorn fra Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba:

Quote

 

Motoffensiven: Slik kan Ukraina lykkes

Ukrainske styrker jobber på spreng for å fullføre motoffensiven i sør. Ekspertene er enige om én faktor som er avgjørende for at de skal kunne klare det før vinteren.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Mobkno/ekspertene-dette-maa-til-for-at-ukraina-skal-vinne-motoffensiven

Endret av Gjest MKII
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
4 minutes ago, JK22 said:

Her er det klart at Guterres gikk for langt over hans mandat ved å komme med tilbud uten ryggdekning



Jeg reagerte også på dette. Jeg skjønner at han er generalsekretær for HELE verden og at han er redd sult skal kreve fler liv enn krigen, men det var som du sier tross alt langt utover hans mandat å love på vegne av andre.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Putler og RaZZland stjeler svenske Volvo i RaZZland:

https://www.nettavisen.no/nyheter/russland-tar-kontroll-over-volvo/s/5-95-1319115

Quote

Russland tar kontroll over Volvo

Alle Volvo-eiendeler i Russland overføres til en russisk investor.

Det melder flere russiske medier, blant annet finansavisen Vedomosti og nyhetsbyrået Interfax.

AB Volvo la ned all produksjon og salg i Russland ved krigens start, skrev NTB den 28. februar 2022.

 

 
Endret av Gjest MKII
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Det hadde vært snakk om bruk av HIMARS mot hovedforsyningslinjen, M14 motorvegen i VG-artikkelen. Det er tegn på at HIMARS nå opererer ved Robotyne, for russerne i løpet av kort tid fikk et voldsomt sjokk da disses artilleri og SAM massakreres med GMLRS-raketter, i bare to tidsvinduer ble 5 Buk SAM-systemer og 4 Msta-S SP skyts tatt ut med koordinerte ild med hjelp av SHARK spotterdronen som interessant nok kan ha FPV-utstyr som tillatt jammingsfrie videolink, i Søndre Donbass-fronten. HIMARS er mest dødelig på kloss hold ned til bare 20-30 km fra sitt mål, slik at disses angrep er svært presist, da GPS-jammingen vil ha minimal effekt - og ukrainerne som oppdaget dette, valgt derfor å angripe så nær som mulig, ved å avfyre rakettene rett oppover slik at disse vil komme rett ned fra oven. BARE Pantsir SAM kan stoppe et GMLRS-angrep.

Angrepet på disse fire Msta-S er forresten interessant, for da dette fullbyrdes var hele batteriet og omkringliggende område fullstendig ruinert og oppbrent som hvis disse var utsatt for klasevåpen. Det er observert at ukrainerne når de vil peile seg inn på et utvalgt mål for å ha de rette koordinater, alltid sendt en DPICM først før de følger det opp med en blanding av HE og DPICM når det er infanteri og lette pansrede kjøretøyer under angrep. Men når de skulle angripe artilleri og luftvern, har de derimot brukt klasevåpen i slutten på angrepet som "coup de grâce". 

Klasevåpenbruk har vært meget vellykkede for ukrainerne. Og de er i full gang med å sabotere russiske droner, for en FPV-drone sendt av russerne var hacket av ukrainerne og tvunget ned. Hvis de kan gjøre det med en FPV, er det mulig at de kan ta ut de farlige spotterdronene, fra Novodonetske-angrepet var det sett at ukrainsk jamming hadde en effekt på russiske spotterdroner. Det mener det at ukrainerne er endelig i ferd med å lukke igjen det teknologiske gapet mellom dem og russerne innenfor elektronisk krigføring. 

Litt fra felten; 

Lite nytt om Novodonetske-Novomaiorske, da mener det at ukrainerne har blitt stoppet. Men det er så langt lite bildedokumentasjon derfra utover to utslåtte ukrainske stridsvogner.

Behovet for BVR-kapable jagerfly eller C-RAM luftvernssystemer er veldig sterk ved Robotyne, for Su-34 gang på gang bombet vegen mellom Robotyne og Novoprokopivka, og fra Robotyne fram til Novodanylivka, dette vanskeliggjøre den logistiske støtten til frontstyrkene som må unngå hovedvegen, ettersom russerne bombet i blinde uten å kunne oppnå annet enn heldige treff. Selv om gildebombene er lite presist og dermed ikke for farefullt, er de en voldsom påkjenning for de ukrainske soldatene som bad om luftvern i møte med Zelenskyj. Su-27 og MiG-29 er ikke i stand til å stoppe disse angrepene fordi glidebombene slippes på mellom 30 og 50 km avstand, like utenfor rekkevidde på sovjetiskdesignerte BVR-missiler, og de ukrainske flyene må dessuten være 20 km vekk fra frontlinjen. Dette til tross for at glidebombene slippes i stor høyde opptil 12 km høyde. Det er altfor få S-300 batterier i Ukraina nå, og ettersom NASAMS og IRIS stort sett benyttes i forsvar av byer som Odessa og som kampluftvern, er det bare Patriot SAM som kan ta disse flyene ned. 

Behovet for kortavstands kampluftvernssystemer og taktiske kampluftvernssystemer er mer eller mindre dekket i Ukraina, men forbruket av ammunisjonen og de store tapene for S-300 strategisk luftvernsystemer har fulgt til at ukrainerne må reserverte dette, spesielt med tanke på at de hadde vært utsatt for uforklarende droneangrep ganske dypt inn i egne land (dette så ut til å ha gitt seg for nå) - gjør det nødvendig for å ha vestligproduserte strategisk luftvern som kan treffe mål på 100 km hold. 

Bare TRE slike strategiske luftvernsystemer har blitt levert, 2 Patriot og 1 SAMP/T som ytterst lite er kjent om, som muligens er fremdeles ikke operativt. NATO/USA har meget skremmende dårlig med slike våpensystemer, det er så langt ikke tegn på at flere Patriot batterier er underveis. Militæreksperter i ikke-vestlige land mener nå at NATO er veldig dårlig forberedt på en sann mellomstatlig krig av større dimensjoner hvis disse ribbes for sine flystyrkene - og dessverre har de rett i det. 

Glidebombene kan skytes ned med C-RAM som betyr "Counter rocket, artillery, and mortar", det nærmeste russerne har, er Pantsir som allikevel må være bokstavelig talt i vegen for innkommende prosjektiler. Men feltkapable C-RAM systemer er nærmest ikke-eksisterende. Det eneste som kom i nærheten må være Iron Dome-systemet som har en rekkevidde på 70 km. Alle vet at Israel nektet å tillate dette våpensystemet til Ukraina. Ukraina HAR C-RAM våpen, disse er tyskproduserte MANTIS med 35mm automatkanon, men bare for posisjonsforsvar av spesielle verdifulle mål.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Analysegruppen CIS (Conflict Intelligence Team) mener det var Ukraina som avfyrte raketten som ramnet markedet i Kostjantynivka i Donetsk-regionen på onsdag:

Quote

 

Hevder Ukraina sto bak

Onsdag ble 17 personer drept under et angrep mot byen Kostjantynivka i Ukraina. Nå hevder flere medier at Ukraina er ansvarlig.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/hevder-ukraina-sto-bak/80167123

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
43 minutes ago, Gjest MKII said:

Analysegruppen CIS (Conflict Intelligence Team) mener det var Ukraina som avfyrte raketten som ramnet markedet i Kostjantynivka i Donetsk-regionen på onsdag:

https://www.dagbladet.no/nyheter/hevder-ukraina-sto-bak/80167123



"Uavhengig" russisk gruppe, tja.

Om det så skulle vise seg å være sant, så er det uansett Russlands skyld. Akkurat som den ukrainske luftforsvarsraketten som drepte to polske bønder.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 timer siden):



Jeg reagerte også på dette. Jeg skjønner at han er generalsekretær for HELE verden og at han er redd sult skal kreve fler liv enn krigen, men det var som du sier tross alt langt utover hans mandat å love på vegne av andre.

Ja, dette er det ikkje Guterres som bestemmer, men dei landa som står bak sanksjonane. Uttalen er eit stort feilsteg, og vil bli brukt i russisk propaganda. Det er Russland som einsidig nektar å vidareføre kornavtalen, og som bombar ukrainsk havneinfrastruktur med vitande og vilje. Uttalen legg skulda på sanksjonane, og vil skape ytterlegare press på EU og USA for å gje etter for russisk utpressing.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
6 hours ago, Brother Ursus said:



"Uavhengig" russisk gruppe, tja.

Om det så skulle vise seg å være sant, så er det uansett Russlands skyld. Akkurat som den ukrainske luftforsvarsraketten som drepte to polske bønder.

Lenger ut i artikkelen, og ikke bare på begynnelsen så stod det også informasjon: "Russland har bannlyst gruppa". Det kan jo være et kvalitetsstempel...

I det store og hele så er alle lidelser, overgrep og så videre som er en direkte konsekvens av krigen RaZZland sitt ansvar ja, men det fratar ikke Ukraina ALL skyld for hva UKRAINA gjør. Ukraina og ukrainere er for eksempel fortsatt ansvarlige for eventuelle lovbrudd og overgrep de selv gjør.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...