Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
23 minutes ago, Dugg said:

Er det bedre med kokken bak roret i Russland enn Putin? 

Mine tanker rundt det er absolutt ikke.

Wagner har stått for noen av de absolutt verste krigsforbrytelsene i Ukraina og Prigozhin har sin hovedstøtte blant ultra-patrioter i Russland som synes at man ikke går hardt nok til verks i Ukraina og at den russiske hærledelsen er ineffektive og korrupte. Krigen kommer ikke til å avsluttes hvis Prigozhin kommer til makten, den blir intensivert. Maktbasen hans krever det. Og i tillegg la oss ikke glemme at vi snakker om en fyr her med SS tatoveringer.

Mitt håp er at Wagner sakte blir knust og man står igjen med en vesentlig svekket Putin. 

Endret av shockorshot
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
33 minutes ago, shockorshot said:

Skulle ikke forundret meg om tiradene til Prigozhin om at de har fått for lite ammunisjon, har blitt brukt til å gjemme bort reserver de trenger ved et eventuelt kuppforsøk.

 

Viser seg at dette antagelig har vært planlagt i lengre tid. Det er også en hypotese om at Prigozhin ble skadet i angrepet på basen hans i Ukraina i går.

FzYmNKWaUAE9QH0.jpeg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er litt for spennende. For et kaos og for en tragedie Putin har ført landet sitt inn i. 

Mine umiddelbare tanker er at utfallet av dette kan bli positivt, men også potensielt svært negativt.

Kokken har jo gått ut mot krigen i Ukraina og sier Putin blir ført bak lyset, men det virker litt uklart nøyaktig hva han mener. Han har vel også sagt at de kommer til å vende tilbake til Ukraina for å fortsette krigen etter de har "ordnet opp" hjemme.

Setter pris på alle innlegg her inne. Nesten mer informativt og up-to-date enn å lese i media.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det er veldig stor risiko her, om Prigozhin får tak i atomvåpen, eller tar over makten, og innfører generell mobilisering.

Men det er også muligheter her for å avslutte krigen. Personen som vinner kan skylde et tap eller uttrekking fra Ukraina på motstanderen.

Forsyningslinjene fra Moskva og Russland til Ukraina er nå også svært vanskelige. De er avhengige av at Wagner lar våpen, ammunisjon og andre forsyninger slippe gjennom.

Russland kan bli nødt til å trekke seg fra Ukraina.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Videoene av rakettangrepene mot Krokodillehelikopterne og luftangrepet på Wagnerkolonnen viser vel at dette er ekte saker.

Jeg holder litt igjen enda, men ser vel ut til at jeg må ete hatten min for å ha stått så hardnakket på at det ikke finnes noen konflikt mellom Putin og Prigozhin.

Noen tanker fra siste timene:
1. De sivile i Rostov ønsker så klart Wagner velkommen. Det er folk med maskingevær og tanks i byen deres nå. Da må man innordne seg og smiske omtrent som alle oss andre om det dukket opp en flokk voldtektsmenn med våpen i leiligheten vår. Smile og snakke om hvor fine karer de er, mens man håper på det beste.

2. Wagner har med seg anti-luftskyts og tanks. Det virker godt organisert. Og trolig planlagt i ukesvis.

3. Det betyr likevel ikke at Shoigu ikke slo til mot Prigozhin og forsøkte drepe ham i et rakettangrep i går. Han kan ha kjent til planene og forsøkt drepe ham.

4. Det er bedre med kokken som president enn Putin. Kokken er ikke bundet til masta og kan trekke seg helt ut av Ukraina. Aldri har han mast om atomvåpen heller. Videre vil han være mye lettere å fjerne senere av både ytre og indre krefter, da han ikke har hatt 20+ år på å befeste sin posisjon.

5. En venn av meg fra Vladivostok sier at Voronezh er såpass nærme Moskva, og geografien slik at om Wagner har tatt seg forbi der, så blir de å klare å ankomme Moskva også. Ser at Wagnerkolonnene er i Lipetsk allerede.

6. Fy faen for et fyrverkeri av en HELG! :)

7. Moskva har ganske tungt væpnede para-militære styrker. Byen har også veldig mange militærleirer rundt, hvorfra de kan hente styrker. Om de adlyder, avhenger som noen sa over av om Oberstene kommer Putin til unnsetning. De fleste vil vel helst sitt på gjerdet. Men man skal vel ikke se bortifra at Putin har stor støtte hos militæravdelinger. Føler at ved andre kuppforsøk så rakner det enten fullstendig hos regimet, eller hos kuppmakerne. Og det innen 24-48 timer. 

 

 

  • Liker 5
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Jeg tror folk ikke bør ha for høye forventninger til kokkens morale kompass og hans ståsted hva gjelder krigen i Ukraina. Jeg frykter aller mest at dette vil ende med at kokken lykkes i kuppet og faktisk setter inn kompetente folk til å fortsette krigen

Lenke til kommentar

Min hypotese av dette er at Prigozhin har planlagt dette i lang tid, men planlagt tid for gjennomføring var snarere på senhøsten istedenfor nå. Da hadde Wagner hatt tid til å restrukturere styrkene sine etter kraftig striding i vinter. Russland hadde mest sannsynlig tapt store områder til Ukraina pga sommeroffansiven, noe som ville gitt Prigozhin stort spillerom på kritikk mot hærledelsen og kunne kommet som en reddende engel som avsatte en dårlig hjelper til Putin. Han kunne deretter gått mer aggressivt inn i Ukraina, solgt hva de eventuelt klarte i løpet av neste vinter som en seier og stått igjen som en soleklar arvtaker etter Putin.

Shoigu så nok risikoen for dette her han også, så for å tvinge Prigozhin til å ta et valg før hans optimale kupptid, så kom ordren om at private hærer skulle inn under den russiske hærledelsen innen 1 juli. Og nå har Prigozhin tatt valget og gjennomfører planen tidligere enn hva han håpte.

Endret av shockorshot
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Just now, Regenburg said:

Jeg holder litt igjen enda, men ser vel ut til at jeg må ete hatten min for å ha stått så hardnakket på at det ikke finnes noen konflikt mellom Putin og Prigozhin.


Det er lov å ta feil. Og det er et sunnhetstegn å innrømme det. Vi har alle bæsja på leggen. Prigozhin var jo sansyneligvis kontrollert opposisjon i utgangspunktet. Problemet med sånne folk i et sånt regime er at de ofte får ambisjoner ;)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (1 minutt siden):

Min hypotese av dette er at Prigozhin har planlagt dette i lang tid, men planlagt tid for gjennomføring var snarere på senhøsten istedenfor nå. Da hadde Wagner hatt tid til å restrukturere styrkene sine etter kraftig striping i vinter. Russland hadde mest sannsynlig tapt store områder til Ukraina pga sommeroffansiven, noe som ville gitt Prigozhin stort spillerom på kritikk mot hærledelsen og kunne kommet som en reddende engel som avsatte en dårlig hjelper til Putin. Han kunne deretter gått mer aggressivt inn i Ukraina, solgt hva de eventuelt klarte i løpet av neste vinter som en seier og stått igjen som en soleklar arvtaker etter Putin.

Shoigu så nok risikoen for dette her han også, så for å tvinge Prigozhin til å ta et valg før hans optimale kupptid, så kom ordren om at private hærer skulle inn under den russiske hærledelsen innen 1 juli. Og nå har Prigozhin tatt valget og gjennomfører planen tidligere enn hva han håpte.

Dette tror jeg er såpass nært fasiten som man trolig kan komme i skrivende stund. Prigo håpet kanskje på at Ukrainerne skulle gjøre større gjennombrudd militært for eksempel. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...