Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ski Fot skrev (5 timer siden):

Hva er biler og fly laget av, hvordan er råvarene utvinnet, og fra hvem skal Europa kjøpe det fra? Det kommer til å bli slutt på å kjøpe ferdigprodukter fra Kina og råvarer fra Russland. EU er helt avhengig av egen fastlandsindustri. 

Energi har vært et svært viktig konkurransefortrinn for Europa, særlig Tyskland som er det økonomiske sentrum i EU. 

Russland sanksjoneres kraftig, men selv om Kina støtter Russland moralsk og handler med Russland, så har de gått langt for å ikke bryte med vestlige sanksjoner. For la oss være ærlige, Kina ofrer ikke handelen med vesten for Russland, og dette blir veldig tydelig om man ser på de åtte første månedene av 2022 der handelen med Europa og USA har steget med 9,5 og 10,1%

Energi er viktig, men det største problemet for Tyskland er at de har satset mer ensidig på Russland som leverandør, og de bruker en del gass direkte i husholdninger og tungindustri. Det største problemet er ikke nødvendigvis prisen, men den fysiske tilgjengeligheten. Men, dette er i hovedsak et problem for Tyskland, og litt for Italia. Resten av EU påvirkes i mindre grad. Det betyr ikke at det ikke kjennes, men det er overkommelig.

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, DrAlban3000 said:

Deilig, så akkurat at de har fått Black Hornet også - et Norskprodusert og designet produkt. Håper de drar god nytte av det og at vi fortsetter den kritisk viktige støtten. 

Kan de bruke Black Hornet inn et åpent vindu i Kreml?

Lenke til kommentar
G skrev (11 minutter siden):

Synd :laugh:

Det er et utrolig hendig verktøy som krever lite av forsyningslinjer og øker kapasiteten til bakkestyrker vesentlig. Det har kort rekkevidde, kort flyvetid - til tross for mikroskopisk størrelse klarer det seg fint i uvær og kan levere statiske oppdaterte bilder ved ekstreme forhold. Du får da et slideshow av hva som foregår.

Jeg håper M72 dronen til Nammo blir aktuell her, om produksjonen er kommet langt nok. 

 

Endret av DrAlban3000
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Enceladus said:

Wow! Har de virkelig nådd helt inn til Kupiansk?!

Sannsynligvis ikke. Ikonet er nok bare litt optimistisk plassert. Hvis man følger veien fra Verbivka til Kupyansk ser ut til å være noe sånt som 78 km.

Antar de 50 km er verken helt nøyaktig eller nødvendigvis målt fra nærmeste uokkuperte sted. Men det kan (bør?) bety at Ukrainerne er forbi Shevchenkove.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Brother Ursus said:

Én av bydelene i Sankt Petersburg med befolkning på drøyt 75.000 (Smolninskoye Municipal Okrug) forsøkte å anklage Putin for forræderi og tvinge ham til å gå av. Den ble, dessverre ikke overraskende, skutt ned av myndigheter høyere opp i systemet.

Untitled.jpg

Det ulmer. Kanskje vi får se noen avsetter Putin den ene eller andre veien. Det er i hvert fall håpet.

Twitter tråd:

Quote

The proposal says that "young able-bodied" Russian citizens are dying in the war, the Russian economy is suffering, NATO is expanding eastward, and Ukraine is getting new weapons (even though Putin called one of the goals of the invasion the "demilitarization" of the country).

Quote

Earlier, deputies from the same municipality sent an appeal to Vladimir Putin to stop the war and resign. They also wanted to hold an anti-war rally in St. Petersburg. The authorities declined their request.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (17 minutter siden):

Antar de 50 km er verken helt nøyaktig eller nødvendigvis målt fra nærmeste uokkuperte sted. Men det kan (bør?) bety at Ukrainerne er forbi Shevchenkove.

Det er rapporter nå fra flere pro-russiske kilder, deriblant WarGonzo, at det foregår kamper i Hrushivka, som er nærmere Kupyansk enn Shevchenkove.

F2763F10-E347-4E87-816F-56ED0A81FE7B.jpeg.d840138740efd72b88f4fe5b00e5dd7f.jpeg

Noen andre pro-russiske kilder melder at de har tatt tilbake sistnevnte by, men det tviler jeg fryktelig sterkt på at er sant.

Jeg tror ukrainerne er godt forbi Shevchenkove, uavhengig av om de har full kontroll der. Dette er uansett en veldig bra dag.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er oppsiktsvekkende at noen tør å markere motstand offentlig. Det er ikke noe vi har sett fra russiske politikere siden starten av krigen. Det har nok sammenheng med nyhetene om angrep på Krim, russiske tap og nå økende teritoriell tilbakegang. Putins legitimitet har feste i økonomien og militæret. Klarer han ikke levere noen av de to tingene, så sliter han.

Jeg tror Russland blir nødt til å trekke seg ut av nord og sør og at vi ser en ny "good will gesture" i likhet med den vi så nord for Kyiv. Deretter vil de sansyneligvis konsentrere seg om Donbas og sette inn de nye ad hoc enhetene de også har samlet, for å forsøke å sikre hele Donbas. Men det tror jeg heller ikke de klarer.

Spørsmålet på lengre sikt blir om Putin-regimet og den russiske føderasjonen overlever denne ydmykelsen, og hvem som eventuelt kommer etter.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...