Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

IAEA-eksperter har inspisert mindre deler av ZNPP-anlegget så langt uten å ha observert noen synlige tegn på miner eller eksplosiver, men ytterligere tilgang er nødvendig og de har etterspurt dette, sier IAEA i en uttalelse i dag. IAEA har siden den russiske okkupasjonen aldri fått tilgang til å inspisere hele anlegget.

https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/update-171-iaea-director-general-statement-on-situation-in-ukraine

Sitat

The IAEA experts have requested additional access that is necessary to confirm the absence of mines or explosives at the site, Director General Grossi said. In particular, access to the rooftops of reactor units 3 and 4 is essential, as well as access to parts of the turbine halls and some parts of the cooling system at the plant, he added.

I fjor høst ble flere militære lastebiler merket "Z" observert gjemt i turbinrommet etter noen hadde lekket videomateriale fra innsiden.

Etter dette bekreftet IAEA tung russisk militær tilstedeværelse på anlegget, både med personell, kjøretøy og utstyr.

https://www.iaea.org/sites/default/files/22/09/ukraine-2ndsummaryreport_sept2022.pdf

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse


Video og bilder fra raidet på huset til Prigozhin.

"The mansion and the office of Wagner’s Prigozhin. Arsenal of weapons, a huge sledgehammer with the inscription "In case of important negotiations", wigs, bundles of currency, a personal prayer room, fake documents, gold bars, etc."

Parykker var en morsom vri. Skulle likt å se ham i dem.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • aklla låst og gjenåpnet denne emne
Sitat

Feirer med langhelg

Onsdag kveld kommer også atomkraftverket med en uventet gladmelding til sine ansatte.

Via sin offisielle Telegram-kanal skriver atomkraftverket, som nå driftes av det statlige russiske energiselskapet Rosatom, at Zaporizjzja har vunnet prisen for «Årets bedrift - 2022».

– For å hedre seieren i konkurransen kunngjør jeg at alle ansatte ved atomkraftverket får to dager fri med full lønn, skriver direktøren ved atomkraftverket, Juri Chernichuk, på Telegram.

Alle ansatte kan med andre ord ta seg langhelg, og trenger ikke komme på jobb torsdag eller fredag.

Fra den TV2 artikkelen som er lenket til i innlegget over. Dette ser ikke helt bra ut!

Er det ikke litt rart at ikke Ukraina klarer å presentere bilder eller videoopptak av de bombene som er utplassert på taket?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

 

 

 

"The situation is worsening with the Zaporizhia Nuclear Power Plant. The Government & proxies have released documents that mirror those that they published right before destroying the Kakhovskaya Hydroelectric Station, stating:
1. No nuclear accidents in the "new [
-occupied] territories” will be investigated for 5 years.
2. Russia's nuclear agency bears no responsibility for nuclear incidences.
3. Russian citizens affected by a nuclear incident will not receive compensation.
Another bad sign: a company in St Petersburg
, specializing in cleaning-up disasters, just listed vacancies for doing nuclear disaster clean-up. Putin is a terrorist: He will do terrorism: WE MUST STOP PUTIN NOW."

https://supcourt-dpr.su/sites/default/files/webform/files/_postanovlenie_pravitelstva_rossiyskoy_federatsii_ot_.pdf
https://web.archive.org/web/20230705130428/https://supcourt-dpr.su/sites/default/files/webform/files/_postanovlenie_pravitelstva_rossiyskoy_federatsii_ot_.pdf
https://chemaccident.com/vakansii/
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

DET RUSSISKE jernbaneselskapets nettside og telefonapplikasjon har vært målet for et «massivt» hackerangrep.

Den britiske avisen Guardian rapporterte om saken i dag, med henvisning til nyhetene til det russiske statlige nyhetsbyrået Tass.

Ifølge Netblocks, som overvåker Internett , har en hackergruppe som hevder å være koblet til Wagner-leiesoldatselskapet som forsøkte et kupp i Russland nylig tatt på seg ansvaret for flere hackerangrep i Russland.

Forrige uke rapporterte Netblocks at den russiske satellittkommunikasjonsoperatøren Dozor-Teleport også ble angrepet. Operatøren brukes av den russiske sikkerhetstjenesten FSB, gasselskapet Gazprom, det statlige atomkraftselskapet Rosatom og russiske militære byråer.

Angriperen er en ny enhet, ettersom hackerkollektivet Anonymous, som startet en cyberkrig mot landet, og den ukrainske IT-hæren, som består av frivillige, har vært de flittigste til å disiplinere Russland på nett så langt. 

Jernbanene har vært målet for hackere tidligere. Mens Russland forberedte et angrep på Ukraina, bremset hviterussiske «cyberpartisaner» troppetransporten med hackerangrep.

Det er også sett fysiske angrep i Russland, der jernbanekommunikasjons- og kontrollutstyr er blitt skadet.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm

 

Jeg postet denne i fjor en gang. Men nå synes jeg faktisk denne sketsjen er ubehagelig å se.

Denne sketsjen ble laget på 70-80 tallet, før sovjetunionens fall - basert på hvordan russere later som om de ikke skjønner spilleregler og samtidig lager sine egne regler til egen fordel.

Sketsjen viser at våre seniorer, i dette tilfellet humor, var klar over hvordan russerne opererte (opererer).

Det er beklagelig å se at noen ikke forstår hvor inngripende et styre som russland fører er mot egen befolkning kontra styre(ene) i vesten.

I vesten kan man benytte både Telegram, Twitter, Facebook, Snap, TikTok uten begrensninger.

Man kan tom. uttale seg fritt på et forum og i lokalavisen uten risiko for å falle ned ti etasjer.

Man kan også brenne både boken "Norges lover", koranen, bibelen, med mer uten problem.

Man har også frihet til å elske hvem man vil: mørk, rød, hvit, samme kjønn, motsatt kjønn, med mer.

Likevel har man medlemmer her som mener Norge og Vesten ikke er et fritt land og derav støtter russland og/eller andre autokratier.

Hva feiler det folk?

Så til dumskapen selv: https://www.dagbladet.no/nyheter/norsk-ja-til-russisk-tokt/79738337

Hva har man lært?

"Man kan ikke se den grense under vann"

Send forskingsbåten tilbake, samme ulla som tidligere.

Endret av Slettet-7QKwQIfm
Lenke til kommentar
kote skrev (5 minutter siden):

Jeg har hørt et forslag (kanskje her?) om at putin prøver å trekke NATO inn i Ukraina sånn at han kan trekke seg ut med verdigheten i behold. På vei ut skal de bare rasere og skjende så mye som mulig.

Det er et veldig farlig spill, det kan ende veldig dårlig for Putin, men ikke utenkelig at han kan tenke i de banene. Han vil jo bare bruke det til propaganda formål. "Der ser dere, NATO har kriget mot oss helt fra starten av." "Det er NATO som startet krigen, ikke oss".
Da kan spille videre på fiendebildet, "hele verden er i mot oss".
 

Endret av Uderzo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er heller ikke utenkelig at Putin og russerne kan finne på å ødelegge og forgifte Ukraina så mye som mulig, for å forsøke å destabilisere og sabotere landet på sikt. Samt at det kan være et forsøk fra Putin på å splitte NATO. Mange NATO-land vil ønske å bruke artikkel 5 i en slik situasjon når økte strålingsmengder når landene deres. Det er ikke sikkert alle NATO-land være ombord, og Ungarn og flere andre kan finne på å stikke kjepper i hjulene.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Brother Ursus skrev (4 minutter siden):

Det er ikke sikkert alle NATO-land være ombord, og Ungarn og flere andre kan finne på å stikke kjepper i hjulene.

Det gjelder vel evt. kun Ungarn og Tyrkia?

Ikke flere?

Lenke til kommentar
10 minutes ago, kote said:

 På vei ut skal de bare rasere og skjende så mye som mulig.

Tidlig i starten av SMO leste jeg at Putin skal ha sagt til administrativ nærstående (militær, politikk) at de ikke skal ødelegge så mye i Ukraina: "det er vi som må bygge det opp igjen". Der trodde han åpenbart på seier.

Hvis det er sant at han nå skal ødelegge så mye som mulig så må det bety at han regner med nederlag.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, Bugle said:

Det gjelder vel evt. kun Ungarn og Tyrkia?

Ikke flere?



Tyrkia er ikke langt unna og kunne fort finne på å ønske hevn om vinden skulle blåse sør. Ungarn kan også potensielt rammes av små mengder stråling, men neppe nok til at det ville mutere hjernen til Orban til fornuft.

Jeg tror det er mange NATO-medlemmer i Sør-Europa som ikke ville ønsket å gjøre noe direkte. Kanskje ville ikke USA det heller. Kongressen og Senatet ville presset Biden hardt, men det er langt ifra sikkert han ville reagert med annet enn en ny støttepakke.

Heldigvis ville ikke radioaktiv spredning fra ZNPP være i nærheten av så mye som Chernobyl. Det jeg sitter og leser om ZNPP og potensielle strålingsmengder og rekkevidde er så langt betryggende. Simuleringene viser kun liten grad av stråling utover nærområdet.

Men det ville være nok til å gjøre livet surt for millioner av ukrainere og det ville legge et av verdens rikeste landbruksområder ytterligere brakk over lang tid.

Jeg tror dessverre det er 100% mulig at Putin er en så dårlig taper at han kunne funnet på å gjøre noe slikt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, trikola said:

Tidlig i starten av SMO leste jeg at Putin skal ha sagt til administrativ nærstående (militær, politikk) at de ikke skal ødelegge så mye i Ukraina: "det er vi som må bygge det opp igjen". Der trodde han åpenbart på seier.

Hvis det er sant at han nå skal ødelegge så mye som mulig så må det bety at han regner med nederlag.


Stemmer. Troppene som opprinnelig invanderte var mer profesjonelle. De rykket inn i Kherson til protester fra lokalbefolkningen, men ikke noe særlig kamper. En del folk i administrasjonen sør gjorde ikke den jobben de skulle for å forsvare landet. Paratroppene som ankom Kyiv nordfra med helikoptre var også svært godt trente og hadde streng våpendisiplin og skjøt ikke på sivile. De holdt tom. korte intervju med vestlige journalister så vidt jeg husker. Det var et helt annet opplegg enn det vi så i dagene og nå årene etter. Militærbaser i nord og øst var hovedmål i de første timene, og de ble bombet sønder og sammen med enorme mengder artilleri, men var da heldigvis i stor grad evakuert allerede.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...