Gå til innhold

Anmeldelse: The Witcher – Sesong 2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Av ren nysgjerrighet, har artikkelforfatter lest bøkene? Basert på det jeg leser artikkelen så tror jeg ikke det. Selv opplever jeg at sesong 2 treffer betydelig bedre enn den rotete første sesongen hva bøkene angår, og er med det spent på fortsettelsen.

Disse «mindre viktige bifigurene med bismak» - uten å spoile noe direkte - er faktisk mer som hovedroller å regne. Det samme kan sies om alt «alvegreiene», gi det mer tid, det vil falle på plass. Eneste problemet jeg selv hadde med «bifigurer» er at en relativt viktig karakter for Geralt og witcher universet ble totalt ødelagt og fjernet fra serien. 

Artikkelforfatter ønsker også mindre av det historien faktisk handler om, og mer av Geralt/Jaskier på monsterjakt. Det hadde vært kult det! Jeg er med! Dessverre er det ikke det bøkene handler om i det hele tatt, så er redd artikkelforfatter kommer til å bli videre skuffet over kommende sesonger. Kanskje det er spillene som ligger til grunn for denne oppfattelsen/ønsket? Spillene er veldig annerledes enn bøkene.

Er dog enig med at serien kanskje går litt for fort frem, og jeg kan se hvordan det kan gjøre at man ikke føler at disse «bifigurene» blir etablerte nok, enda. Det har kanskje noe med at Netflix har en tendens til at ingenting skal vare i mer enn 3-4 sesonger. Personlig håper jeg de snur der, drar litt i bremsen og gir historien den tiden den fortjener slik at historieflyten blir bedre. Serien hadde vært tjent med et litt roligere historietempo ala Game of Thrones eller The Walking Dead. Det er mye greier de prøver å pumpe ut på kort tid her. Eller kanskje de bare har feil person i rollen med det overordnede ansvaret for regi? Ikke godt å si, men opplever at det går betydelig bedre med serien nå enn tidligere.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det blir alltid avvik frå bøker når dei skal filmatiserast, så det er ikkje noko eg bryr meg stort om. Dei har gjort ein del endringar som er av betydning for enkelte karakterar, men sånn er TV og film. Dei må legge inn drama (eller tør ikkje la være) for å fungere i det formatet.

Som med mange adapsjonar er mitt største problem at det heile er rotete og vanskeleg å henge med på. Handlinga går alt for fort fram frå høgdepunkt til høgdepunkt utan å legge særleg vekt på det som skjer mellom. Igjen eit symptom på adapsjon av bøker. Når du har ein heil bokserie som grunnlag så har forfattaren veldig mykje rom for å skape verda og karakterane, men mykje av dette blir ikkje med på skjermen.

For min del er det ikkje monster- og slåsskampane som fenga med bøkene, men det blir naturleg nok eit viktig punkt i ein TV-serie.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Skolelim123 skrev (3 timer siden):

🤦🏻‍♂️

Hva skal det bety? 

 

Jeg skjønner at det er fristende for gamer å anmelde witcher serien, men hold dere til spill. Vær så snill. Det blir like dumt som når lyd og bilde skal anmelde elbiler. 

 

Edit: https://www.lydogbilde.no/nyheter/biler/nio-et5-kommer-neste-ar/

Endret av Sjørøver
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Sjørøver skrev:
Skolelim123 skrev (23 minutter siden):

🤦🏻‍♂️

Hva skal det bety? 

 

Jeg skjønner at det er fristende for gamer å anmelde witcher serien, men hold dere til spill. Vær så snill. Det blir like dumt som når lyd og bilde skal anmelde elbiler. 

Tenkte akkurat det samme. Dette blir for dumt. Gamer.no burde holde seg til gaming. Det ligger vel kanskje navnet også.... Men, sesong 2 innfrir på alle fronter. Lest alle bøkene flere ganger og dette var bare snadder.
Lenke til kommentar

Bare sett 3 episoder men jeg storkoser meg med the Witcher sesong 2..

Nå er ikke jeg noe blodfan av spillene, bøkene eller serien, (eneste jeg har prøvd er Witcher 3 spillet) men jeg mener de leverer underholdning i en grad som faktisk er eller bør iallefall være god nok for den vanlige mann i gata.. Sålangt den som ser på finner dette emnet innenfor underholdning interessant. Sesong 1 med serier vil noen ganger, ikke alltid, men noen ganger framstå som "Den beste!" og hva enn som kommer etter "roter det til", er ikke "like bra" nettopp fordi Sesong 1 med serier introduserer vanvittig mye konsept og originalitet på kort tid. Det er her de gir bånn gass og skal ikke bare selge men også vise hva serien kommer til å handle mye om utover, og det gjøres alt på kort tid. Også hender det at det gis enda mer bånn gass i senere sesonger hvis det viser seg at serien har hatt kjempesuksess.

Men jeg syns ikke sesong 2 er noe dårligere på noe måte, nesten tvert imot, jeg syns det hele glir veldig fint, det er interessant gjennom hver episode og ting kommer fortere til poenget men ikke for fort.. jeg syns det er bra. Jeg vet i grunn ikke hvorfor en side som gamer.no anmelder en serie istedenfor spill, men jeg er nok noe uenig i vurderingen som har blitt gitt. Uansett så er jeg i grunn bare glad for at det er lansert mere Witcher og noe mer å se på i Jula.. jeg likte også veldig Game of Thrones så dette er blitt en slags fortsettelse på det opplegget der, bare i en litt annen stil, men en stil som jeg foretrekker mer og finner mer underholdende..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Baldini skrev (35 minutter siden):

Tenkte akkurat det samme. Dette blir for dumt. Gamer.no burde holde seg til gaming. Det ligger vel kanskje navnet også.... Men, sesong 2 innfrir på alle fronter. Lest alle bøkene flere ganger og dette var bare snadder.

Den forbedrer stort sett alle punktene jeg ikke likte fra sesong 2. Jeg kunne tenkt meg et par episoder hvor de bygger karakterene litt mer og tar det litt med ro. Også var det kanskje litt lite pupp? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Synes den var spennende og gøy å se på. Har fått bedre inntrykk av noen karakterer enn andre. Favoritten er Yennefer og Jaskier. Føler egentlig serien mest handler om Yennefer, siden vi har fått med så mye om historien hennes. Geralt faller litt i bakgrunnen synes jeg. Jaskier får inn litt humor i serien som gir den et litt bredere spekter. Serien er jo egentlig ganske dyster.

Hadde vært litt gøy om vi kunne bli litt bedre kjent med Geralt, men det er vel som noen av dere sier at det går litt fort.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mange gode innspill her; hyggelig å se en saklig diskusjon for en sjelden gangs skyld. For ordens skyld har jeg lest den første boken, og spilt det første spillet i 10-12 timer. Den andre boka står i hylla, mens spill to og tre er spilt i 1-2 timer hver. Jeg er fortsatt med på lasset – jeg ser fram til sesong tre, og jeg skjønner at fokuset vil fortsette å være på dette maktspillet og mindre på gutteklubben til Geralt og Jaskier. Da ønsker jeg bare at disse andre figurene introduseres på bedre og mer naturlige måter, at de spilles med mer bravur og at de har litt mer interessante ting å drive med.

Og til dere som klager på at vi anmelder serier og film, kan jeg bare klippe og lime det jeg skrev i anmeldelsen av fjerde sesong av Castlevania tidligere i år:

"Det er ingen utdanning eller påkrevd bakgrunnshistorie som må til for å anmelde kultur, annet enn personlig interesse og evne til å analysere et verk og uttrykke seg på en saklig måte. Jeg har sett hundrevis av filmer og serier, på samme måte som jeg har spilt hundrevis av spill. Jeg ser ikke den store forskjellen.

Grunnen til at vi av og til dekker filmer og serier basert på spill er jo nettopp det, at dette er innhold som er sterkt knyttet opp mot spillene vi vanligvis skriver om. Vi liker spill og spillrelatert innhold, og jeg personlig synes litt serie- og filminnhold bare er en fin måte å gi siden mer og variert lesestoff."

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Personlig syns jeg serien lider av et overraskende svakt manus og ikke veldig imponerende spilte roller på flere. Oppløftende er at produksjonsverdien er mye bedre, budsjettet er åpenbart saftigere. 8 episoder per sesong er nok også tynt for en serie som dette, det blir mye fortelling som skal presses inn på få timer.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Espen Jansen skrev (11 timer siden):

Mange gode innspill her; hyggelig å se en saklig diskusjon for en sjelden gangs skyld. For ordens skyld har jeg lest den første boken, og spilt det første spillet i 10-12 timer. Den andre boka står i hylla, mens spill to og tre er spilt i 1-2 timer hver.

Anmeldelsen gir mer mening med denne informasjonen, takk. :D Når du sier den første boken, så antar jeg at du mener den første av Witcher bøkene. De er lagt opp litt toskete, så det er først i bok 3 at selve sagaen begynner. De to første bøkene er en samling av korte individuelle historier på ca. 50 sider hver som ikke har noe som helst sammenheng med selve sagaen. Dette kunne bokforlagene med fordel hatt et tydeligere skille på. Sesong 1 av Netflix serien ble derfor veldig rotete ettersom de forsøkte å kombinere de 2 første bøkene med alle de individuelle småhistoriene, sammen med bok 3, den første boken i selve witcher sagaen.  Så... tips til de som er interessert: Er man interessert i fortellingen Netflix serien egentlig er basert på, hopp rett til bok 3 og les resten av bøkene.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
The Avatar skrev:

Det er fortsatt ikkje ein perfekt serie men eg synes at mange av svakheitene med fyrste sesong er forbetra. Blant anna er uniformene til Nilfgaard mykje beyre no, og håret til Triss har fått litt raudfarge for å nemne nokre detaljar. 

Syns det var kult at de hørte på kritikken og fant en okey "forklaring" på hvorfor hun fikk rødt hår. Men eg e litt spent på ka du synes e den perfekte serieren? har ikkje sett en så bra serie på 10 år selv.
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...