Gå til innhold

Anbefalte innlegg

6 hours ago, debattklovn said:

Hvorfor trenger han det når han har 1 mill i lønn? Han kan leie seg en leilighet... som folk flest gjør? Hvorfor skal de folkevalgte behandles med silkehansker og skjermes fra alle typer hverdagsutfordringer som folk flest må hanskes med? 

Han fyren der er jo helt ute, alle scenarioer han skriver ned er jo reninspikka tøv. Enten er han en dedikert kranglefant som er ute å skape konflikter eller så evner han faktisk ikke å forstå rekkevidden av det han skriver. Om noen bryter lover og regler og jukser til seg ting de ikke har rett til, så er faktisk per definisjon kriminelle. Det er på ingen måte formildende omstendigheter at de er på stortinget. Har de ikke oppfylt kravene til pendlerbolig så skal de ikke ha pendlerbolig. Uansett antall barn, hvor mange søsken de har eller hvor trang og sliten boligen er. 

Fyren skrev jo seriøst at Tonning Riise trengte pendlerbolig for å få pult. Uten å ha lest kravene for pendlerbolig med lupe kan jeg nok med stor treffsikkerhet hevde at jeg utelukker at kravene for pendlerbolig åpner opp for at det likevel kan tildeles gratis pendlerbolig om dagens bosituasjon i Oslo by ikke gir nok skrev. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
11 hours ago, debattklovn said:

Hvorfor trenger han det når han har 1 mill i lønn? Han kan leie seg en leilighet... som folk flest gjør? Hvorfor skal de folkevalgte behandles med silkehansker og skjermes fra alle typer hverdagsutfordringer som folk flest må hanskes med? 

Angående mulig kjøp: Det kan ta en tid å få ordnet med tilstrekkelig lån selv om en plutselig får god lønn for 4 år.  Noen ganger umulig.

Angående leie: Det kan også ta tid å ordne med passende stabil leie for 4 år. En kan ikke vente at en Stortings-representant må være opptatt av flytting. Sikkerhet er også et poeng. Å tilby utleie til en Stotings-representant kan ha med sikkerhet/spionasje å gjør. Og hvor skal den mulige skuddsikre bilen og følge-politi ha plass?

Imidlertid, en mulighet er at Stortinget ordner med passende bolig for den første tiden på Stortinget. Så kan det kreves husleie. Er det mange som bor gratis i Stortingsbolig i 20 år uten å betale skatt av fordelen? Det ville jo være litt merkelig 🙂 Og Skatteetaten ville ha en jobb i slike sammenhenger.

Endret av lada1
Lenke til kommentar
On 10/5/2021 at 6:05 AM, lada1 said:

Jeg bare jobber med å utsette alsheimern ved å vinne diskusjoner på dette forumet 🙂

Vinne diskusjoner, er du 14 år gammal eller? Folk flest diskuterer ikke for å vinne, men for å få saklige synspunkter, utfordre egne meninger eller fordi de er genuint opptatt av sak eller tema. Om du faktisk diskuterer for å vinne diskusjonen da anbefaler jeg deg å ta en tur innom ditt lokale bibliotek og se på hva de har av lektyre som kan hjelpe deg å forstå hva en diskusjon er og hvordan et tema diskuteres på en saklig måte. Så kan du gjerne se på hva du selv har skrevet feks i denne tråden opp mot det du du leser. Alternativt kan du fortsette i samme sporet, argumentere usaklig, slenge ut ville scenarioer som ikke har noe med sak eller tema i tråden. Da du vil aldri vinne og du vil fremstille deg som taper. Du får gjøre det du føler du er best tjent med. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ja da var det ennå en som "ikke helt forstod regelverket" rundt pendlerboliger. Kompliserte greier dette her. Og merkelig er det at for alle som har fått navnet på trykk i denne prosessen så har altså alle sammen hatt personlig vinning på feiltolkningen. En annen gjenganger er jo at det ikke på noe vis er deres egen feil, det er regelverket som var for komplisert samt at administrasjonen ikke husket å spørre dem hver uke om boligsituasjonen var endret, eller om de hadde kjøpt eiendommer innenfor radius av 40 km fra stortinget. 

Denne gangen var det altså stortingspresident Eva Kristin Hansen som feiltolket reglene. At hun eide bolig 29 km unna stortinget og aldri opplyste om det skyldtes altså at administrasjonen aldri spurte henne om det. 

Det som er litt spesielt er at nå sier altså administrasjonen rett ut at de ikke vil gjøre noe i denne saken. 

Javel? Er det et slikt samfunn vi ønsker oss?

Eliten gjør kun tabber og misforstår, sånt straffes ikke. Vanlige dødelige de må jaggu selv holde seg oppdatert på både straffelover, regelverk og rundskriv i alle saker som angår dem, og evt. feil fra vanlige folk løses med rettergang, domfellelse og soning i fengsel pluss bøter, straffeskatt og tilbakebetaling. Eliten de vet jo ikke bedre så da er alt greit?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (20 minutter siden):

Denne gangen var det altså stortingspresident Eva Kristin Hansen som feiltolket reglene. At hun eide bolig 29 km unna stortinget og aldri opplyste om det skyldtes altså at administrasjonen aldri spurte henne om det. 

 

Med andre ord. Vi har nå en Stortingspresident som ikke har klart og fått med seg, og inneforstått reglementet selv etter Ropstad ble fersket for fusk. 

Jeg mister mer og mer respekt for dette landet. Og jeg er ikke alene. Og historien viser at slikt aldri er bra. 

 

Kilde: Stortingspresidenten beklager – sier hun misforsto reglene om pendlerbolig (msn.com)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Hugo_Hardnuts said:

Ganske åpenbart at det ikke lenger kan være et tillitsbasert system, tatt i betraktning omfanget av personer som har "misforstått". Når du oppgir en bostedsadresse som du ikke bor på, så skjønner alle at du ikke har misforstått; Du har utnyttet systemet til egen fordel fordi du kunne.

Ja vi vanlige folk skjønner jo at slikt nok er gjort i vinnings hensikt. Hva er det slags beskyttelsesvirksomhet administrasjonen på stortinget bedriver? Heller ikke i denne siste saken som er avdekket vil administrasjonen foreta seg noe, da administrasjonen slår fast at stortingspresidenten Eva Kristin Hansen kun hadde feiltolket reglene. Selv partiet sier de har full tillit til Eva Kr Hansen. Hvorfor er de så i utakt med vanlige folk i denne saken? Sitter de stille i båten fordi de frykter å bli neste navn på blokka alle sammen? 

Og hvorfor er det ikke igangsatt politietterforskning i disse sakene? Da først ville vi fått svar på hva som egentlig har skjedd i disse sakene. 

Endret av bojangles
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Klarer ikke helt å forstå denne mengden av "misforståelser" annerledes enn at Stortings-politikerne har tenkt på disse boligene som en rett, som "våre boliger", og at det bare har vært en proformagreie å finne en adresse utenfor Oslo-radiusen. Det er så mange saker nå.

Dog, Ropstad-saken var verre enn de andre som har kommet frem da det åpenbart ikke var bare en misforståelse i den.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

politikere i Norge er jaggu ikke bedre enn disse korrupte pampene i Afrika.

Hun burde gå å skamme seg.

Den såkalte "boligen" i Trondheim som hun liksom har hatt "utgifter til" er altså ett rom inne i leiligheten til Trond Giske. -med tilgang til hans bad og kjøkken. Hvor ofte har hun egentlig vært der? Enda verre, det virker organisert med Giske's hjelp, nettopp for å lure systemet.

Det burde innføres piskestraff her i landet igjen, fortrinnsvis på korrupte politikere med million-lønn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

hva er så vanskelig å forstå?

regelen om 4 mil? selv ganske små barn som bor samme område, vet det er mindre en 4 mil mellom Oslo - Ski. Bør ikke et voksent menneske vite såpass?

hvorfor fortsetter hun å oppgi at hun bor i Trondheim, når hun rent faktisk har kjøpt hus på Ski og bor der med ektemann?

Og forresten, hva skal hun med stortingshybel i Oslo sentrum når hun bor på Ski? Man kan jo lure om ektefellen i heletatt visste om det. Greit å ha et krypinn hvis man har eventyr på sidelinjen? *kremt* :whistle:

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Den eneste misforståelsen i saken med "vår ærede stortingspresident" er at man tror at folket svelger disse løgnene.

Jeg håper de snart innrømmer løgn og svindel ellers må vi virkelig heve evnenivået på både de som ansetter og de som ansettes til slike jobber. Hva med å innføre denne testen i 2. gangs intervjuet?

Spoiler


image.png.b17be680943f34701e8d3dca77dfb944.png


Akkurat nå fremstår vår "politiske elite" som en gjeng stein rusa hippies som vaser rundt på woodstock og later som de vet hva de driver med. Hvis de tror de slipper unna med såpass åpenbare løgner, hva annet holder de på med?

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...