Gå til innhold

Kryptovaluta mining med skjermkort diskusjonstråd.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mumriken skrev (1 time siden):

Skjermkortene til de som har brukt huet er nedbetalt for lengst og gis heller bort til familie og venner fremfor "gibortpris" til en eklinger på finn ;)

Jeg er først og fremst ute etter 3090/3090 ti, og jeg har vanskelig for å tro at mange er villige til å gi bort et skjermkort til en verdi av 10k++. Da er det vel bedre å selge det til en ekling på Finn? :p

Lenke til kommentar
Splitter skrev (9 timer siden):

Sitter egentlig og venter litt på at folk skal begynne å panikk-selge skjermkortene sine, men det virker ikke som at det har gått opp for folk flest ennå at mining er helt meningsløst akkurat nå. Prisene på Finn.no er jo fullstendig virkelighetsfjerne. Hvilke kjøtthuer er det som kjøper mining-rigger til 3X nypris i dagens marked? :laugh:
 

Det må vel snart komme en drøss med billige brukte skjermkort på markedet når folk finner ut at de bare taper på å bruke dem til mining?

Ikke sikkert det "drøsset" av skjermkort på finn kommer, mange minere begynte jo allerede å selge unna kort I april/mai og fikk greit igjen for kortene. Var ikke lett å få tak i kort eller så tror ikke det finnes ett drøss av gpu'er i norge av 30 serien. Er sikkert en del som beholder korta og bruker di til noe annet og. Hvordan 40 serien blir og når den kommer vet jo ingen. 

Finnes jo å di som heller graver di ned i hagen istede for å selge til skampris🤣

Endret av Paccoo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det vi ser nå med fallende fortjeneste på gpu mining er vel en naturlig konsekvens av "the merge" og at mye hashrate må finne nye hjem. Prisen på ETH er vel mer knyttet til markedet forøvrig og sikkert litt "buy the rumor, sell the news".

Mer interessant og viktig for kryptomining med GPU er hva som skjer om noen uker når de største bølgene har gitt seg. Slik jeg ser det så er det kritisk at tilstrekkelig mange minere velger å mine selv om det er et tapsprosjekt (vs det å kjøpe coins direkte). Hvis hashraten på mindre coins faller for lavt så vil det svekke sikkerheten og muliggjøre 51% angrep. Dette kan føre til at flere coins velger å gjøre det samme som Ethereum og gå POS da det vil være eneste mulighet til å sikre nettverket.

For egen del ønsker jeg slutten på GPU mining velkommen, men jeg har forståelse for at ikke alle ønsker det samme. Blir interessant å se hvor mange som vil mine for å sikre nettverkene selv om det går utover egen lommebok.

Endret av vinterstum
Skrivefeil
Lenke til kommentar

Det er fortsatt penger å hente hvis nok selger. Selvsagt kan noen alltids gjøre en 51% attack, men dersom premisset er at en så enormt stor andel av verdens GPU-produksjon må stå og mine "for å trygge nettverkssikkerheten", er alt som heter GPU mining dødfødt på sikt, uansett.

Jeg håper det er godt nok for å kunne tjene småpenger at eldre kort fases ut litt etter litt og at noen selger. Hvis alle går PoS, fair enough - da er det fordi PoW har store svakheter.

Lenke til kommentar
TheKims skrev (23 minutter siden):

Blir spennende å se hva Nvidia kommer ut med i morgen. Håper de kommer ut med pris på 4090,4080 og 4070 også se hva det vil gjøre med bruktprisene. Sist gang så droppet prisen på 2080TI ganske drastisk bare på få dager.

Og gikk til himmels 2-3mnd etterpå ;) Tipper 10%+ minst vs 30-serien, får se hvor flink jeg er til å gjette ;)

Lenke til kommentar
knopflerbruce skrev (13 timer siden):

Ting må henge sammen med 3080ti/3090/3090ti hva ytelsen angår. Ingen kjøper 4080 til $1000 hvis den ikke yter minst som et 3090ti, for eksempel. 4090 kan de nok ta ganske godt betalt for, uansett.

Om nvidia sitter igjen med så mange kort som folk tror de gjør kan det godt være at de priser de til sin kyniske fordel slik at kortene rangeres følgende:

3090

4090

3090ti

4090ti

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...