Jump to content

vinterstum

Medlemmer
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det vi ser nå med fallende fortjeneste på gpu mining er vel en naturlig konsekvens av "the merge" og at mye hashrate må finne nye hjem. Prisen på ETH er vel mer knyttet til markedet forøvrig og sikkert litt "buy the rumor, sell the news". Mer interessant og viktig for kryptomining med GPU er hva som skjer om noen uker når de største bølgene har gitt seg. Slik jeg ser det så er det kritisk at tilstrekkelig mange minere velger å mine selv om det er et tapsprosjekt (vs det å kjøpe coins direkte). Hvis hashraten på mindre coins faller for lavt så vil det svekke sikkerheten og muliggjøre 51% angrep. Dette kan føre til at flere coins velger å gjøre det samme som Ethereum og gå POS da det vil være eneste mulighet til å sikre nettverket. For egen del ønsker jeg slutten på GPU mining velkommen, men jeg har forståelse for at ikke alle ønsker det samme. Blir interessant å se hvor mange som vil mine for å sikre nettverkene selv om det går utover egen lommebok.
 2. Hehe, dessverre selger jeg ikke enda, proof of stake er fremdeles 1 måned unna, etter det forventer jeg fullstendig kollaps av gpu markedet. Da er planen å kjøpe noe brukt og selge det jeg har, regner ikke med å få noe mer enn noen hundrelapper tilbake, men vi får se.
 3. Jeg har et gtx1070 som fremdeles gjør jobben på 1920x1080. Men den prisen du skisserer er 1000 kr for høy etter min mening.
 4. Det har ingenting å si at kortene har vært brukt til mining, påstanden ble fremsatt etter 2018 kryptovinteren også, men det kom ingen flom av klager på miningkort som feilet etter at de ble satt i ordinær drift den gang. Det er selvsagt lurt å teste kort før man kjøper slik at man unngår kort med en defekt vifte eller kort med umiddelbart behov for repadding. Men dette er tilfelle for bruktkjøp fra alle kilder, ikke bare mining. Når etherum går POS og vi får det ordentlige fallet i gpu priser så ser vi nå konturene av en fullstendig kollaps. Det er utopisk å tro at en 3090 vil holde verdien sin bare fordi den ikke har en historie som miningkort. Ytelsen i spill og annen bruk vil være identisk og man har reklamasjonsrett til kortene ikke lenger er relevante.
 5. Prisene ser nå ut til å konsekvent falle måned for måned, noen snakker endog om msrp før sommeren. Verdifallet blir derfor stort om du kjøper et slikt kort nå, men må man så må man. Jeg anbefaler deg å se i demovare-avdelingen til f.eks. Komplett, med 10% fra komplett club kan det komme noen gode handler der.
 6. Du vil jo få noe tilbake ved å mine, ved å klikke inn på whattomine.com så ser du at ett 3070Ti i dag gir deg ca 1.35 USD per dag gitt en strømkostnad på 0.15 USD/kWh. Det blir i overkant av en tier om dagen og du vil i løpet av seks måneder ha tjent tilbake rundt 20% av dagens pris på det kortet. Men om det er verdt innsatsen for deg kan bare du svare på. Jeg tipper markedsverdien på det kortet vil være en brøkdel av dagens pris om seks måneder. Jeg trodde også at EIP-1559 kom til å senke mining-skuta, så ta min tipping med en klype salt.
 7. Hvis 100% LHR unlock skulle vise seg å fungere så er det på litt sikt en god nyhet for gamere. Over natten vil hashrate i ethereum nettverket øke. Isolert sett bra for de som bare sitter på LHR da de får mer av kaka med samme maskinvare, men siden eth belønningen er et nullsumspill så betyr det da bare mindre til alle andre. For minere som sitter på FHR og balanserer på kanten av lønnsom drift så kan dette være dråpen som får de til å slutte med mining. Flere sitter også med FHR kort som i dagens marked har en høyere markedsverdi, og som man nå vil måtte ta et papirtap på, evt. selge før markedet oppdager at de ikke er verdt mer enn LHR.
 8. Det er en enorm mengde private veier i landet, betalt for og vedlikeholdt av sameier og veilag. Disse ligger innimellom og parallelt med kommunale veier. Det er sikkert teoretisk mulig med presise gps data å skille ut hvor folk kjører, men det enkleste er bare å lage en «lav sats» som gjelder overalt hvis biler beveger seg. Selvsagt er dette kynisk spekulasjon fra min side, men blir noen overrasket om dette blir enda en skattebryter myndighetene kan vri på?
 9. Med et slikt system blir ikke bomveiene borte, tvert i mot vil alle veier i landet bli bomveier. Selv den private landeveien du har betalt for selv og vedlikeholder selv. Så snart man har kontroll på alle biler med GPS så vil man finne opp en «lav sats» som gjelder utenfor byene. Over tid vil den være den største inntekten i systemet selv om satsen per km vil være lav.
 10. Ja, produsentene sier jo at det er chipmangel, men samtidig viste vel årsrapporten fra Nvidia at de aldri har levert så mange kort som de gjorde i fjor. For meg skurrer det da med forklaringen om chipmangel. Min tanke er fremdeles at kryptomining er lønnsom nok til at det segmentet kjøper alt de kommer over. Hvis dette skal fortsette ut 2022 så må de fortsette å kjøpe i stadig større volumer og det fordrer at det er en mynt eller flere der ute som lønner seg å mine. Er forøvrig helt enig i at MSRP vil bli høyere for 40xx serien, 30xx var kanskje altfor rimelig ved start sett i lys av ytelsen. Dette er et godt poeng, ingenting å si på det. Men til de prisene ser jeg ingen grunn til å vende tilbake til PC som spillplattform, litt vemodig men tidene forandrer seg. Har spilt mye switch (og litt Geforce Now på PC titler) det siste året og det har blitt mye gaming for pengene. Har ikke noe mot å bruke 4-5k på et skjermkort som jeg gjorde når jeg kjøpte 1070 for mange år siden, men da bør ytelsen også være nær toppen av serien som det var da. Betaler ikke den summen for et RX 6500 eller noe liknende.
 11. 40xx kan bare bli dyrere hvis kryptomarkedet kan støtte det i form av en mynt som kan lønnsomt kan mines. GPU over 5000 kr var et marginalt marked for gaming før og vil bli det igjen.
 12. Blir velidg interessant hva som skjer med fortjeneste på altcoins når de nå får et større tilsig av lhr hashpower. Dette blir en slags minitest av hva som skjer når eth går pos.
 13. Morsomt, hele poenget med kommentaren min var at man ikke skal stole på bråkjekke forumkrigere, men skaffe seg profesjonell hjelp til saker som har med skatt å gjøre. Og hvis man synes det blir for dyrt så er faktisk skatteetaten ganske hjelpsomme hvis man ringer de i forkant. Alle lenker jeg viste til var forøvrig fra skatteetaten, men jeg aksepterer at vi tolker innholdet ulikt.
 14. Selvsagt leste jeg informasjonen jeg lenket til. Inntekter fra hobbymining kan føres direkte under posten "Finans - Virtuell valuta / kryptovaluta". Hvis omfanget tilsier at dette er på hobbynivå slipper man å tenke på næringsoppgave. Hvis man som OP ønsker å føre fradrag så må disse føres et sted, de kan ikke bare trekkes fra summen man har i inntekt, stedet for å gjøre dette er i næringsoppgaven. Jeg viser til tilsvarende artikkel fra skatteetaten om blogging: "Inntekter av hobbyvirksomhet er ikke skattepliktig, og du får heller ikke fradrag for kostnader til slik aktivitet." https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/rapportering-og-bransjer/bransjer-med-egne-regler/internett/blogging/ Spar allikevel på alt av kvitteringer for utgifter slik at det året du velger å starte opp mining som næringsdrivende så kan du føre disse som kostnader selv om de er noen år tilbake i tid. Rådet om å få hjelp av noen som kan regnskap eller ringe skatteetaten står ved lag.
 15. Hvilken post i skattemeldingen mener du han bør føre kostandene som fradrag? Merk at han sier han ikke vil operere som virksomhet og da er det ingen næringsoppgave i bildet. Anbefaler de som leter etter skattesvar å kontakte en regnskapsfører eller skatteetaten direkte. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/mining/ Hva enn du gjør, ikke ta snarveier på skatt, denne etaten har knust mennesker uten å felle en tåre.
×
×
 • Create New...