Gå til innhold

Rasisme i Norge?


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg ser ikke noe 1.Maitog som sier at Latviere og Asiater stjæler jobbene våre... Hadde de sagt det så hadde jeg hørt på det.

Det jeg derimot hører er kritikk mot er Vikarbyråer, mot dårligere stillingsværn og mot Sosial Dumping...

Det er et problem med Sosial dumping, og arbeidere som ikke tar pauser eller ikke vet om HMS:...

Svinesundbroen krevde liv, flere dødsfall fordi de ikke ville bruke strøm på lys om natten, og ikke brukte sikring med line...

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
knutinh skrev (1 time siden):

Det kan man kanskje si, men i så fall er det vel mange sider ved Norge som du ikke liker? Rike foreldre må skatte mye i Norge, og barn av fattige får en langt bedre skolegang enn hva foreldrenes inntekt skulle tilsi. Jeg tror at det er en bra ting. Et slikt system kan imidlertid antagelig bare eksistere hvis det er ganske stor enighet om måten man omfordeler på, at formålet er saklig og tjener nasjonen i det lange løp. Deri ligger en balansegang.

Akkurat, som eksempel så kan ikke staten ta milliarder på milliarder av den øvrige befolkningen for å tjene som filantropen i jjkoggan sitt eksempel som en konsekvent løsning på problemet.

Gouldfan skrev (4 timer siden):

Ja du drømmer nok om livet I USA...... Der skolen koster 200000kr og medisiner og lege ca det samme.

Ambulanse 50000kr... Ikke tenk på å bli gravid, det er Værste uløkka i et samfunn uten velferd....

Nei, det gjør jeg overhodet ikke. Innlegget mitt var ikke skrevet med tanke på at en som ikke har lest de foregående innleggene skulle hoppe inn med stråmannsargumenter, men jeg skjønner jo at du er forvirret.

Endret av cuadro
Lenke til kommentar
knutinh skrev (3 timer siden):

Du vil altså ikke besvare spørsmålet mitt? Fordi du synes det er vanskelig eller fordi du er flau over svaret?

-k

Nei om venninnen eller søsteren, datteren din vil bli vaskehjelp på hotell og diskrimineres til fordel for muslimske hijab damer og asiater, så synes jeg det er feil også, da dette også bryter med lovens hensikt.

Søsteren min jobber som vaskedame på festlokale eid av J&f forbundet, 200kr timen, søsteren til kameraten min jobbet som vaskedame på sykehus, begge i Viken hun er nå utdannet arbeidende Sosionom.

Når kona mi jobbet deltid på hotell som vaskedame før hun utdannet seg var det 130kr timen. Dette var ca to år siden.

Diskriminering er ikke ok, uansett hvem det gjelder, jeg har svenske venninner som jobber på samme hotell her i Strømstad, men de jobber typ i resepsjonen og i restaurangen og har endel mer i lønn og fulltid.

Hvorfor det er slik vet jeg ikke, annet enn det forskerne i tråden har nevnt om gratis høyere utdanning og fraflytting og økt mobilitet og EØS.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
cuadro skrev (21 timer siden):

Å bruke ta penger investert bort fra skole B, og bort til skole A, er et hinder for meg som har brukt min opptjente formue på å flytte slik at mine barn kan gå på skole B. Red Frostraven kan du pent ignorere, han er alltid så langt borte med sine spekulasjoner at det er helt latterlig.

Du tenker kanskje at dette ikke er det du foreslår, kanskje du bare foreslår å beskatte høyere slik at det blir mer investeringer inn i skolesektoren, slik at penger ikke går bort fra skole B? Vel, hvor kommer pengene fra da? Beskatning og statskasse er et nullsum-spill. Det er mine midler og min evne til å sørge for egne barn du spiser fra.

Uten statlig støtte og alle måtte til private skoler ville store deler av befolkningen få ingen utdannelse.  Jeg skal betale noe rundt $350.000 for å utdanne et barn på private high school `plus universitet på private skoler.

Jeg tror dette spørsmålet dreier seg rundt andre saker enn rasisme i Norge og er Off Topic 

Lenke til kommentar
Morromann skrev (52 minutter siden):

Heh, rart at en tråd med temaet Rasisme i Norge i veldig stor grad handler om Rasisme i USA.

Rasedramaet har kommet hit også. Det er bare å bli krenka først som sist.

Siste nytt derfra nå er sutring over at de ikke er med noen mørkhudete i Friends.. Eller rettere sagt, i Friends Reunion, en hønngammal serie fra 90 tallet. RASISME! Skal de plutselig bytte ut noen av de orginale karakterene med mørkhudete??

Det var vel heller ikke med noen hvite i Fresh Prince of Bell Air, ei heller i Fresh Prince Reunion eller Cosby Show så vidt jeg husker (jeg var stor fan av Fresh Prince) Så, da er vel rasisme det også?

Dette her har jo blitt en sykdom, å skulle påpeke rasisme i alt som er. Jeg tviler på at det blir noe mindre rasisme av alt dette, den virkelige rasismen drukner i helt meningsløs svada.

Endret av FiveInline
  • Liker 4
Lenke til kommentar
On 5/18/2021 at 10:37 PM, jjkoggan said:

Ali valgte ikke sin skole og  foreldrene har lite utdannelse eller snakker norsk så det gjorde det meget vanskelig for foreldrene sine å konkurrere med resurssterke etniske nordmenn som kjenner systemet og  som byttet skoler.  35% av de som bor i skoledistriktet er etniske norske, men nesten ingen av dem gikk på skolen sin.  Mor og faren sin kunne valgt et annet sted å bo men det er litt skremmende i begynnelsen hvis ikke kan lese eller snakke norsk å bo et sted hvor ingen snakker språket ditt.  

Ingen grunn for Ali å klage på situasjonen sin?

De samme finner du mange tilfeller av blant "etniske nordmenn". Og det motsatt blant "ikke etniske nordmenn".
Personlig synes jeg dette polariserende synet er fylt av fordommer.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
4 minutes ago, jjkoggan said:

Etniske nordmenn som ikke snakker norsk?

Etniske nordmenn som har/hadde foreldre som ikke uten videre kan "velge skole". Samt ikke-etniske mørkhudede nordmenn og foreldre  som snakker særdeles dårlig norsk men velger å sende barna sine på andre skoler som koster penger i vesentlige summer.

Virkeligheten du fremstiller har jeg ikke sett noe til. Ergo kan det være virkeligheten ikke nødvendigvis er kun slik du ønsker å fremstille den.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
2 hours ago, FiveInline said:

Rasedramaet har kommet hit også. Det er bare å bli krenka først som sist.

Siste nytt derfra nå er sutring over at de ikke er med noen mørkhudete i Friends.. Eller rettere sagt, i Friends Reunion, en hønngammal serie fra 90 tallet. RASISME! Skal de plutselig bytte ut noen av de orginale karakterene med mørkhudete??

Det var vel heller ikke med noen hvite i Fresh Prince of Bell Air, ei heller i Fresh Prince Reunion eller Cosby Show så vidt jeg husker (jeg var stor fan av Fresh Prince) Så, da er vel rasisme det også?

Dette her har jo blitt en sykdom, å skulle påpeke rasisme i alt som er. Jeg tviler på at det blir noe mindre rasisme av alt dette, den virkelige rasismen drukner i helt meningsløs svada.

Jeg ser langt mer til dette meta-dramaet hvor folk raljerer over dette sånn-har-det-blitt-narrativet.

Bare at det er en overskrift i en av de store tabloidene innebærer ikke at hele diskusjonen er kapret av banale eller irrelevante problemstillinger, er det noen i tråden som har klaget over manglende mangfoldighet i friends, eller fresh prince?
Nei?
Så hvorfor retter du disse retoriske spørsmålene hitover, samtidig som du selv påpeker at debatten drukner i meningsløs svada?
Er det ikke du som kommer trekkende med denne svadaen?

Samtidig er det klart at når vi omgir oss med oppspinn i form av underholdning, finnes det selvsagt elementer i disse som er med å forme vårt syn (i en eller annen grad), hadde det ikke vært slik ville heller ikke reklame eller propaganda hatt noen effekt.
Det er vel dermed rimelig å kunne ha en diskusjon om hvilke budskap (eller hva man skal kalle det.) underholdningen vår kommuniserer.
Likevel bør jo en slik diskusjon være underordnet problemstillinger hvor folk rammes direkte av rasisme, det er nok det gjengse syn, og grunnen til at friends ikke har vært temaet så langt i tråden.
Fra hva jeg kan se i norge, brukes dette sånn-har-det-blitt-narrativet i mye større grad for å de-legitimere en helt legitim problemstilling, og til dels skape klovnete vrengebilder av sine påstatte meningsmotstandere.

Da jeg så Per Willy Amundsen dele tv2s klikkhore sak: vil endre snøhvit-slutt. Som kun består av masse twittersitater hvor folk i ulik grad er enig/uenig med den orginale teksten hvor to anmeldere i avisen San Fransisco chonicle berømmer den nye snøhvit-karusellen i Disneyland, men også avsluttningsvis sier dette:

Still, with the twinkling lights all around and the gorgeous special effects, that final scene (Hvor prinsen kysser den bevisstløse snøhvit) is beautifully executed — as long as you're watching it as a fairy tale, not a life lesson.

Ikke så urimelig, eller krenka?
Også sier det jo noe om tiden hvor disney-produksjonen ble laget, for det var jo masse man valgte å fjerne fra Grimm-fortellingene, fordi man ikke synes det passet seg for en barnefortelling, også har man muligens kommet dit idag at kyssing av bevisstløse folk muligens også fremstår upassende.
Det blir evt. en egen diskusjon, poenget med denne lengere tangenten er at det opprinnelige ønsket, eller utsagnet i slike saker som sauses til denne sånn-har-det blitt-fortellingen, gjerne ikke er så urimelige i utgangspunktet, det er først når den males gjennom twitter, og knyttes opp mot saker som åpenbart er mer viktig, at den fremstår så dum at den kan produseres som tabloid klikkbait.

Og vi taper kollektivt som samfunn om vi skal tillate slike idiotiske innspill forme diskursjen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 minutter siden):

Etniske nordmenn som har/hadde foreldre som ikke uten videre kan "velge skole".

Selvfølgelig, og de kan klage på systemet de også, men de ligger ikke på bunnen relativt til ikke norsk talende innvandrere som ikke kan lese noe eller kjenner systemet.  

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 minutes ago, jjkoggan said:

Selvfølgelig, og de kan klage på systemet de også, men de ligger ikke på bunnen relativt til ikke norsk talende innvandrere som ikke kan lese noe eller kjenner systemet.  

Såvidt jeg vet får alle innvandrere tilbud om tolk og språkopplæring. Mange i disse gruppene får også vesentlig mer hjelp med å "forstå systemet" mens en del etniske nordmenn blir overlatt til seg selv.

For å "forstå systemet" må man enten jobbe i systemet eller få hjelp til det. Det holder ikke bare å være "etnisk nordmann". Igjen innlegg preget av fordommer.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (38 minutter siden):

Såvidt jeg vet får alle innvandrere tilbud om tolk og språkopplæring. Mange i disse gruppene får også vesentlig mer hjelp med å "forstå systemet" mens en del etniske nordmenn blir overlatt til seg selv.

For å "forstå systemet" må man enten jobbe i systemet eller få hjelp til det. Det holder ikke bare å være "etnisk nordmann". Igjen innlegg preget av fordommer.

Det er helt klart at det finnes unntagelser både blant innvandrere og etniske nordmenn, men typiske etniske nordmenn har mange fordeler ovenfor typisk analfabete innvandrere, det tar tid og erfaring å navigere seg rundt i en ny kultur som ikke kan læres lettvint og tar mye tid. Jeg gikk selv på " Norwegian for foreigners" undervisning med mange andre innvandrere og det hjalp lite for de som ikke snakket engelsk eller kunne lese. Faktumet at det finnes unntagelser endrer ikke  faktumet at det er et problem som trenger en løsning.

Jim Crow lovene i USA også påvirket en del fattige hvite, men det endret ikke faktumet at de var rasistisk lover

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg lurer innimellom på hvem disse "ressuterke etniske nordmenn" egentlig er. Snakker vi den lille andelen som bor i finere strøk med doktorgrad og høy lønn med et sosialt nettverk utover det vanlige?

Ingen i min bekjentskapskrets passer beskrivelsene.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, jjkoggan said:

Det er helt klart at det finnes unntagelser både blant innvandrere og etniske nordmenn, men typiske etniske nordmenn har mange fordeler ovenfor typisk analfabete innvandrere, det tar tid og erfaring å navigere seg rundt i en ny kultur som ikke kan læres lettvint og tar mye tid. Jeg gikk selv på " Norwegian for foreigners" undervisning med mange andre innvandrere og det hjalp lite for de som ikke snakket engelsk eller kunne lese. Faktumet at det finnes unntagelser endrer ikke  faktumet at det er et problem som trenger en løsning.

Det er naturlig at folk som kjenner en kultur og språk og har flere omsettelige arbeidsferdigheter enn analfabeter har en fordel med å tilpasse seg det samfunnet. Det er et uomtvistelig faktum. Hvorfor mener du at det er et problem som trenger en løsning? 
Hva får deg til å tro at det finnes en løsning på det? 

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 time siden):

Jeg lurer innimellom på hvem disse "ressuterke etniske nordmenn" egentlig er. Snakker vi den lille andelen som bor i finere strøk med doktorgrad og høy lønn med et sosialt nettverk utover det vanlige?

Ingen i min bekjentskapskrets passer beskrivelsene.

Nordmenn som kan skrive, lese og snakke norsk og som kjenner norsk kulturen.  Kjenner du noen som  passer dette?  De er mer  resursterke enn analfabete innvandrere som har bodd i krigsoner, og  ikke kan et ord på norsk.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
jjkoggan skrev (20 minutter siden):

Nordmenn som kan skrive, lese og snakke norsk og som kjenner norsk kulturen.  Kjenner du noen som  passer dette?  De er mer  resursterke enn analfabete innvandrere som har bodd i krigsoner, og  ikke kan et ord på norsk.

Er poenget her at det er strukturell rasisme med fritt skolevalg fordi analfabeter fra krigssoner har vanskeligere for å forstå konseptet fritt skolevalg og hva det involverer, eller misforstår jeg diskusjonen dere har?

Lenke til kommentar

Jeg skjønner heller ikke problemstillingen. SELVFØLGELIG er noen som har levd generasjoner i ett land mer ressurssterke enn folk som nettopp har flyttet dit og ikke engang kan språket. 

Betyr det at vi må stjele fra de som har jobbet i generasjoner slik at vi kan utjevne forskjellene, eller er det helt greit og bare naturlig at det er slik?

Det viktigste i samfunnet er like muligheter. Et barn av fattige innvandrerforeldre har akkurat like stor sjanse til å komme inn på legestudie, eller andre attraktive studieretninger, som en milliardærarving her i Norge. Og slik skal det være.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...