Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Glassmaneten said:

"Ni av ti coronadøde hadde kronisk sykdom". I alle aviser. Overskrifter som kanskje kommer til å signalisere til mange at nå er det ikke så farlig likevel?

Om man har kronisk sykdom  er irrelevant så lenge det ikke påvirker utfallet av Covid-19.

Desinformasjon eller fake-news om man vil.

Endret av Theo343
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Glassmaneten skrev (1 time siden):

"Ni av ti coronadøde hadde kronisk sykdom". I alle aviser. Overskrifter som kanskje kommer til å signalisere til mange at nå er det ikke så farlig likevel?

Det vil ikke være bra. Utrolig mange nordmenn er kronisk syke, uten at det betyr at de er i livsfare ved hver influensasesong, så å avfeie det som at viruset ikke er farlig er bare dumt.

Antar også at under "kronisk syke" som folk som har diabetes og høyt blodtrykk?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Høie: Vil vaksinere to av tre

– Vi har lagt til grunn et estimat om at man skal vaksinere 75 prosent av befolkningen som er i riskogrupen og 50 prosent av resten av befolkningen, sier helseminister Bent Høie på et vaksineseminar tirsdag formiddag.

Han sier det er det samme som de andre EU-landene legger opp til.

– Vi jobber nå veldig tett videre med dette arbeidet.

– Det er helt åpenbart at det er utrolig viktig for regjeringen å sikre at Norges befolkning vaksineres i tilstrekkelig grad. Ingen er trygge før alle er trygge. Derfor har det vært og er et veldig tett samarbeid mellom helsedep og utenriksdep i dette arbeidet, sier Høie.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
47 minutes ago, Theo343 said:

Du har arbeidsgivere i Oslo som kan gi sine ansatte hjemmekontor men velger å ikke gjøre det. Hvordan er det bedre?

Igjen to ting som ikke er en fair sammenligning. Dårlige ledere vil fortsatt være dårlige ledere som tar dårlige avgjørelser, uansett om kollektivtrafikken går eller ikke. Hvorfor må folk trekke inn alle mulig sammenligninger med andre ting som er galt? Spørsmålene er helt enkle: Er det flere passasjerer på trikk og tbane når bussene ikke går? Ja eller nei. Hvis ja, vil det kunne bli økt smittespredning av at langt flere bruker trikk og tbane samtidig? Ja eller nei. Hvis ja burde ikke streiken tillates nå.

Lenke til kommentar

Apropos Vietnam, så fikk jeg en beskrivelse av forholdene der borte fra noen som har familie der. Vietnam er et land med litt mindre landareal enn Norge og nesten 100 millioner innbyggere. Både innbyggere og myndigheter er veldig redde for covid-19 pandemien. Det er innført strenge tiltak og befolkninga er myndighetsloyale og følger rådene godt, fordi eventuell smitte kan spre seg rekordfort så tett som de bor på hverandre der.

Hvis man reiser dit, uansett statsborgerskap, så eskorteres man og innlosjeres på karantenehoteller, for egen regning. Det er mulig å oppgradere karantenehotell til en høyere standard, for egen regning. Man blir passet på av væpnede vakter så ingen stikker av fra karantene. Mat serveres på brett til hvert rom. Kun dedikerte hoteller nært flyplasser brukes til karantenehotell. Jeg tror det var 10 dager karantene før man får lov til å slippe fritt ut.

Ellers så finnes det "nabo-tysting". Dvs. hvis en nabo mistenker at en person har enten sneket seg unna innreisekarantene eller mistenkes å ha covid-19 så kan man tyste til politiet. Da kommer egne covid-19 patruljer og "arresterer" ikke bare den ene mistenkte men alle i husstanden. Dvs. man kjøres til en avhørsenhet med høye smitteverntiltak. Hvis mistanken opprettholdes så innlosjeres man på disse karantene-hotellene, også det for egen regning, inntil enten hele husstanden har testet negativt, etterforskninga avdekker at det var en falsk mistanke eller at karantenen er utført.

Vietnamesere som ikke gjør opp regninga for karantenehotellet får trøbbel med skatteetaten. Utlendinger slipper ikke ut av landet før regninga er gjort opp.

Det skal sies at råstrengt smittevern og myndighetsloyalitet gir resultater. Til tross for nesten 100 millioner innbyggere stappet inn på et areal mindre enn Norge, så har de bare 1068 smittetilfeller og 35 dødsfall til nå. Altså røffly 1/10 av det vi har med våre 5-ish millioner innbygere.

Vietnam har 11 bekreftede smittetilfeller per million innbyggere, vi har 2395

Vietnam har 0,4 dødsfall per million unnyggere, vi har 49

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Det er tydelig at smitteverntiltakene har vært effektive. Færre døde av lungebetennelse i år enn tidligere i år, og samme totale dødelighet som normalt, på tross av korona. Nå gjelder det bare å holde trykket oppe.

Sitat

Tallet på døde fra mars til mai 2020 var ikke høyere enn i 2019. Det ble registrert totalt 10.217 dødsfall i Norge i denne perioden. Det tilsvarer 190 dødsfall per 100.000 innbyggere. Det er det samme nivået som i 2019. Da var tallet på dødsfall 192 per 100.000 innbyggere.

 

Sitat

Foreløpige tall viser at 296 døde av lungebetennelse i perioden mars til mai 2020. Dette er nesten 100 færre enn for noen av årene i perioden 2014–2018.

 

kilde: https://www.nrk.no/norge/ni-av-ti-som-dode-med-covid-19-hadde-en-kronisk-sykdom-1.15170100

Endret av Zlatzman
tekststørrelse
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

Key Points

Question  What is the association between the daily wear of eyeglasses and susceptibility to coronavirus disease 2019 (COVID-19)?

Findings  In this cohort of 276 patients hospitalized with COVID-19 in Suizhou, China, the proportion of daily wearers of eyeglasses was lower than that of the local population (5.8% vs 31.5%).

Meaning  These findings suggest that daily wearers of eyeglasses may be less likely to be infected with COVID-19.

https://jamanetwork.com/journals/jamaophthalmology/fullarticle/2770872

Morsomt

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (16 minutter siden):

Ryktes jo at man kan blir smittet via øyet

Fellesnevner: slimhinner.
Forskjellige slimhinner har forskjellig størrelse og eksponering, og dermed også forskjellig infeksjonsrisiko. Dermed er øynene en sjeldnere smittevei relativt til hals og lunger. Briller kan gi en viss beskyttelse, ansiktsskjerm mer beskyttelse, som barriærer for luften som bærer mikrodråper med virus.

Endret av xRun
  • Liker 1
Lenke til kommentar
xRun skrev (6 minutter siden):

Fellesnevner: slimhinner.
Forskjellige slimhinner har forskjellig størrelse og eksponering, og dermed også forskjellig infeksjonsrisiko. Dermed er øynene en sjeldnere smittevei relativt til hals og lunger. Briller kan gi en viss beskyttelse, ansiktsskjerm mer beskyttelse, som barriærer for luften som bærer mikrodråper med virus.

Spørsmål: Øker linsebruk risikoen da? Dersom dråpesmitte festes på linsen, så er det større sjanse for at den finner veien til slimhinnen siden den forblir på linsen? 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Fnugle skrev (14 minutter siden):

Spørsmål: Øker linsebruk risikoen da? Dersom dråpesmitte festes på linsen, så er det større sjanse for at den finner veien til slimhinnen siden den forblir på linsen? 

Fant noen lenker på temaet.

CORE Advises Contact Lens Wearers on Safe Use Amidst COVID-19 Concerns, Reinforces Proper Hand Hygiene
https://www.prnewswire.com/news-releases/core-advises-contact-lens-wearers-on-safe-use-amidst-covid-19-concerns-reinforces-proper-hand-hygiene-301021849.html

Top Contact Lens Experts Dispel Misinformation Regarding Coronavirus / COVID-19 Protections for Contact Lens Wearers
https://core.uwaterloo.ca/news/top-contact-lens-experts-dispel-misinformation-regarding-coronavirus-covid-19-protections-for-contact-lens-wearers

BCLA Guidance : Contact Lens Wear and Coronavirus (COVID-19)
https://bcla.org.uk/Public/Consumer/COVID-19--Coronavirus--Contact-Lens-Care-Guidance/Public/Consumer/Contact-Lens-Wear-and-Coronavirus-guidance.aspx

Dette er nok neppe en problemstilling med mindre man jobber klinisk eller i kontakt med smittede.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Irritert på munnbind-nektere: – Jeg vil ha tilbake kollegene mine
https://www.tv2.no/nyheter/11663062/

Tror det er på tide å innføre påbud nå. Når bare halvparten eller færre følger anbefalingen må noe gjøres.

Dette fra artikkelen korrellerer godt med det jeg tidligere har sagt her om at nordmenn er litt flokkdyr på slike ting:

Sitat

Professor i medisin Audun Helge Nerland ved Universitetet i Bergen mener myndighetene bør innføre påbud om å bruke munnbind på kollektivtransport, butikken, kjøpesentre og andre steder det er mye folk i hele landet.

Årsaken er at han mener folk synes det er flaut å bruke munnbind, og at det er derfor så få bruker det.

– Påbud er alvorlige greier, men folk ser ikke ut til å ville bruke munnbind. Da synes jeg at vi kunne hatt et påbud i en viss tid slik at folk blir vant til å bruke det, sier Nerland, som mener tre til fire uker vil gi effekt.

Nerland sier at studentene han underviser har fortalt at de går rundt med munnbind i veska, men at de kvier seg for å bruke det, nettopp fordi de synes det er litt flaut.

– Jeg opplever at folk synes det er flaut å bruke munnbind. Flauheten forsvinner med et påbud, for da må alle bruke det, sier han.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest b0561...4f0
Simen1 skrev (3 timer siden):

Man blir passet på av væpnede vakter så ingen stikker av fra karantene.

Skyter de virkelig folk som prøver å unndra seg karantene?

I Spania, India og Australia blir man slått med batong om man går ute uten munnbind.

Hva synes folket her om voldsbruk mot folk som bryter smittevernregler? Personlig synes jeg ikke dette hører hjemme i et demokrati. Det at myndighetene skyter folk for å stoppe en sykdom som ikke er spesielt dødelig synes jeg egentlig er ganske hårreisende. 

Anonymous poster hash: b0561...4f0

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Irritert på munnbind-nektere: – Jeg vil ha tilbake kollegene mine
https://www.tv2.no/nyheter/11663062/

Tror det er på tide å innføre påbud nå. Når bare halvparten eller færre følger anbefalingen må noe gjøres.

Dette fra artikkelen korrellerer godt med det jeg tidligere har sagt her om at nordmenn er litt flokkdyr på slike ting:

Jeg tror at når de effektivt frarådet munnbind fra mars og frem til sommeren potensielt gjorde ureverserbar skade på befolkningens holdning til akkurat munnbind. Gikk du med munnbind ble du sett på som en usympatisk raring som stjal et munnbind fra helsevesenet, og det var nesten det de la opp til i den perioden.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...