Jump to content

Zlatzman

Medlemmer
 • Content Count

  5235
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1002 :)

1 Follower

About Zlatzman

 • Birthday 09/10/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20154 profile views
 1. https://www.finansportalen.no/ Gjerne greit å sjekke der hvilke alternativer som oppfyller dine ønsker.
 2. Strømstøtte er basert på spotprisen på strøm, uavhengig av hvilken avtale du har. Dette er den mest rettferdige løsningen, for da kan alle få like mye strømstøtte uavhengig av hvilken strømavtale de har. I ditt tilfelle burde du snarest bytte til en billigere strømavtale så du ikke betaler for mye. Se for eksempel her: https://www.strompris.no/
 3. Har banken gitt dere avslag på søknad basert på denne kredittvurderingen, eller er den under behandling?
 4. Alle rekker har samme sannsynlighet for gevinst, så det som lønner seg er å velge de minst populære rekkene. Dermed er det færrest mulig å dele gevinst med hvis man skulle vinne, og gevinsten blir størst mulig. Jeg har ikke noe info på hva som er minst populært, men vil tro det er god sjanse for å velge en lite populær rekke med tilfeldige tall.
 5. Man kunne vel sett for seg at stat eller kommune hadde hatt et system lignende Amazon Mechanical Turk (https://www.mturk.com/) med en del oppgaver som kan utføres uten kjennskap til detaljer. Her kunne brukere blitt tildelt noen oppgaver de kunne jobbet med en time eller to om dagen, og fått økt trygden tilsvarende. Jeg tror vel egentlig ikke det er en spesielt god idé, men det er i alle fall teoretisk mulig.
 6. Og jaggu ble det ikke treff også. https://www.nasa.gov/feature/dart-s-final-images-prior-to-impact
 7. Når man snakker om eksplosjoner og seismografer: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-tva-explosioner-intill-nord-stream
 8. De har visst også et annet system: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Inertial_measurement_unit Vil tro den kan bruke denne til å fly til en kjent lokasjon basert på hvor den skytes ut fra. Hvor presist dette kan bli vet jeg ikke, men er nok en del feilmargin på grunn av unøyaktigheter i målinger og beregninger, samt f.eks. vind som påvirker.
 9. Ser det er litt blandede opplevelser av C2 til andre ting enn gaming og video. Bruker du den også til f.eks. nettleser, eller har du separat skjerm til det?
 10. Jeg fortsetter med fast sum i måneden, og har ikke endret denne nevneverdig i det siste. Noen prosent justering oppover for å ta hensyn til økt inntekt etter årets lønnsoppgjør er vel forrige endring jeg gjorde.
 11. Hvis man vil sammenligne strømforbruk sommer mot vinter er det viktig å ta hensyn til sommertid og vintertid. Når folk står opp og når de lager middag er relevante for sammenligning av topper i strømforbruk i løpet av dagen. Jeg ser for meg at dette er enklere om dataene er i lokal tid enn om de oppgis i UTC. Det er selvsagt ikke vanskelig å regne om fra den ene til andre hvis man er obs på dataene.
 12. Det er vel litt avhengig av hvordan man definerer kunst? Jeg tror antall kunstnere kan ha økt betraktelig som følge av TV, serier, reklame og dataspill. Det kreves i disse bransjene mange kunstnere som lager konseptkunst, bakgrunner og så videre. Det blir interessant å se om antall slike kunstnere blir redusert fremover som følge av at AI kan gjøre deler av jobben.
 13. I mesteparten av Norge må man vel betale mva på strømprisen? Jeg mener det er Nordland, Troms og Finnmark som slipper mva. Det blir som du sier ikke riktig å kalle spot+mva for spot, men det er i alle fall en pris som mange normalt betaler.
 14. Dette er for å unngå at fly eller helikopter kræsjer i dem, og gjelder alle høye strukturer. Sannsynligvis ikke det lureste stedet å spare, og antakelig forsvinnende lite energi.
 15. Hvis man sammenligner med Perkelo-bru som kollapset i 2016 ser man i alle fall at de to kollapsene ikke er helt identiske. Den øverste drageren på Perkolo var svært bøyd, mens den på Tretten i større grad ser ut til å ha knekt rett av. Det kan hende det er relevant, og det kan hende det ikke er relevant. Tenker vi uansett burde gi det littegrann tid før det konkluderes hva som er feil. Det er klart at hvis det lignende feilmodus (feil på design) som i 2016 så er det noen som ikke har hatt gode nok oppfølgingsrutiner etter forrige feil. Hvis feilen heller ligger i f.eks. defekt i treverket så blir det vanskeligere å trekke sammenligninger mellom kollapsene.
×
×
 • Create New...