Gå til innhold

Høgmo må gå! | Sparket


Latias

Anbefalte innlegg

Nå har denne farsen fått utspille seg lenge nok. Høgmo har fått lang tid og vel så det til å vise seg jobben verdig, men det blir bare nesten. Vi har nå spillere som gjør det nokså greit i det store utland, om man skal tro kommentatorkorpset, som scorer og serverer mål stadig vekk i klubbene sine, men som blir tannløse med en gang de drar på seg landslagstrøya. Problemet er, som Bandidos-Pelle skriver, ikke spillermaterialet, sammenligner man spiller for spiller mot eksempelvis Hviterussland er det ingen tvil om hvilket lag som har de beste spillerne. Likevel taper vi fortjent, og det kom ikke akkurat som lyn fra klar himmel på noen av oss. 

 

Ansvaret ligger hos Høgmo som ikke evner å skru sammen laget slik at spillerne får utløp for sine ferdigheter, og det aller verste er jo hans totale ansvarsfraskrivelse. Det var en fyr i kommentarfeltet hos VG som sa det veldig bra: før kampen mot Hviterussland ble det nevnt som en viktig kamp, men når tapet var et faktum valgte han å omtale kampen som uviktig, for Tyskland er jo et helt annerledes lag å møte. Som vanlig vil han ikke innrømme at vi spilte ræva, og ønsker heller å fokusere på det positive, som var hva egentlig? Bare ett mål imot? To sjanser (som vi dessverre ikke satt, men det trenger vi ikke å nevne)?

 

Det er trist å si det - jeg hadde stor tro på Høgmo da han tok over - men nå begynner det å bli nok. Det ble snakket om mål om bronse i 2018-VM, men jeg tror de færreste av oss i det hele tatt tror på at vi kommer oss til VM. Vi kan jo håpe på 2. plass i gruppa og en enkel motstander etter det, men det er mange av oss som tviler på om vi greier 2. plassen. I perioder gjør vi det bra, men man kommer ikke til EM eller VM om man gjør det bra periodisk. Nei, Høgmo må gå, og ikke bare på grunn av de mangelfulle resultatene, men også fordi han nå har blitt ansiktet utad på alt som er galt med landslaget. Han har ikke tillit hos folket, og man kan jo lure på hvor stor tillit han har i garderoben nå etter to år med "nesten".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Altså, forrige kvalik var ikke så altfor ille totalt sett. Vi havnet rett bak Italia og Kroatia, som var forventet. Men så kommer playoffen hvor Høgmo altså kaster alt vi var gode på i kvaliken ut av vinduet. Det frustrerende er ikke nødvendigvis nivået vi er på, men nivået vi kunne vært på med mer kontinuitet og en tydelig retning. Vanskelig for spillerne å få trua når måten vi skal spille på endrer seg fra samling til samling. 

 

Samtidig mener jeg vi spiller på feil måte i forhold til mannskapet vi har tilgjengelig. For første gang på veldig lenge har vi en god angrepsrekke med mye fart som er ideelt for å ligge kontrollert defensivt og kjøre kontringsfotball. Likevel velger Høgmo å kjøre en ballbesittende filosofi i treningskampene mot Belgia og Island før EM. Kamper vi burde brukt til å trene på det vi er nødt til å gjøre mot Tyskland. Vi scoret mange mål i de kampene, men vi lakk også som en sil bakover fordi avstanden mellom leddene var fem kilometer.

 

Det er kult å teste nye ting i treningskamper, men det skulle blitt valgt en klar retning på spillestil allerede før forrige kvalik.

 

På tross av alt dette så blir jeg faktisk ikke overraska hvis vi klarer uavgjort eller til og med seier på søndag. Vi er bedre mot de gode lagene, og man skal ikke undervurdere et fullt Ullevaal. Så taper vi mot Azerbadsjan neste kamp etter en begredelig forestilling...

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...