Gå til innhold

KOMMENTAR: Samme gamle kjipe Apple


Anbefalte innlegg

Begge er ekstreme sider, men de sirkulerer veldig rundt Apple. De fleste Apple-motstandere er ikke så veldig nøye på om det er Android eller WP, slik jeg oppfatter det.

Ja, og det er nettopp det som "skremmer" meg mest. Hvorfor er de så opptatt av å rakke ned på konkurrenten kontra det å heller fokusere på det man selv liker?

Jeg mener nå også at bare denne tråden viser jo veldig tydelig at overvekten ligger på fanatiske Apple-hatere og ikke på fanatiske Apple-elskere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utrolig komisk lesing for en som ikke bryr seg noe særlig.

Synes kort og godt Android passer bedre for meg, men påstår på ingen måtte at Apple er dårlig av den grunn. Jeg personlig liker bare Android bedre pr dags dato. Det kan snu seg om jeg mener IOS/Apple tilbyr meg bedre alternativer i fremtiden.

 

Men å se at så mange Apple brukere nesten "går opp i limingen" pga en ikke positiv omtale er intet annet enn latterlig! Get a life folkens (begge leire) det er en TELEFON! :)

Og om man mener iPhone er bedre enn ALLE Android alternativene så har man i beste fall dårlig gangsyn. Og en imponerende rekke med telefoner man har testet. Skal litt til å få testet alle sammen!

 

Kan ikke huske å ha sett noe sånt når et Android produkt får litt negativ omtale

Men jeg følger ikke så nøye med. Men dette grenser jo nesten til religion for enkelte...

Kommer til å le meg i søvn i kveld av denne tråden!

 

Bare for å ha nevnt det. Dette er skrevet på min iPad!

Endret av Just_in_case_666
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Artikkelforfatteren skriver som en misunnelig Samsung-ansatt. Tryggheten, Brukervennligheten og funksjonaliteten på iPhone er den mest sømløse og komplette opplevelsen som er å få på en Smarttelefon i dag etter min mening. Jeg har testet Android noe, og syntes det har et ok, generisk brukergrensesnitt. telefonene er litt mindre ekslusive, men også billigere. Men etter min mening er den ekstra kostnadden på iPhone verdt det med de begrunnelsene jeg har nevnt.

 

Misunnelig?

 

Etter min mening har iphone6 et generisk utseende veldig likt det som er på feks M8 fra HTC, ikke noen god brukervennlighet i det hele tatt, funksjonene etterlater seg mye på ønskelisten, og tryggheten ser jeg ikke helt at de har noe bedre enn andre.

 

Syntes også at det er mer eksklusive modeller der ute fra Androidleverandører enn Apple har klart å lire fra seg. Og billigere.

 

Men det er jo en smakssak. IOS er IOS, og du har liksom ingen andre å velge mellom.

 

 

Justincase: hvis dette var en androidtlf hadde ingen brydd seg. Det er kanskje det som er en av hovedpoengene.

 

Det kommer jo 2395023 androids hvert år, men bare et par iphones. Det er jo det som gjør at det blir mer spetakkel rundt apple sine telefoner, og da også høyere forventninger og mer skuffelse når de ikke leverer.

Endret av Slai
  • Liker 2
Lenke til kommentar

nå har jeg personlig hatt android i en årrekke, før det hadde jeg iPhone. Jeg vil si at android har langt flere funksjoner, og er mer åpen for å gjøre ting, men da må stille oss det spørsmålet at hva er det du faktisk vil oppnå å gjøre på en mobiltelefon? Det som er greit å ha og bruke finnes på iphone, android er kjent for å ha mye unødvendig tull innstalert i telefonen som man aldri tar i bruk, betyr det at det er en bedre telefon?

 

Jeg vil påstå at det er hvordan produktet og produktets innhold fungerer som tells, og det har apple klart å lykkes med. Alt fungerer sømløst og har blitt gjort simpelt og effektivt for brukeren.

 

Android har etter min erfaring vært veldig rotete, og jeg savner mange av de snarveiene jeg pleide å finne på iphone. iOS 8 har også blitt kraftig forbedret så det er jo en pluss i seg selv.

 

Folk er ikke dumme nikkedokker, apple bruker ikke noe form for magi for å ta til seg kunder, det er produktene dems som er elegante, unike og tilbyr en fantastisk brukeropplevelses.

 

Og jeg er ingen simpel smarttelefon bruker bare så det er sagt, jeg har rootet alle mine telefoner og modifserer dem så langt det lar seg gjøre.

 

Har note 3 nå, og vurderer sterkt å prøve ut iphone 6 plus.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det kan du si, blir jo litt som å si at en Asus G750J 17" gamingmaskin med Intel Core i7-4200HQ og GTX 880M er en latterlig mye bedre maskin enn en Asus Zenbook med Intel Core i5 ULV, Intel HD 4400 osv.. På rå maskinvarekraft så ja, men så fort du fant ut at personen skulle burde den som studentmaskin og drasse den til og fra skolen hver dag og bruke den i studiene så var det jo plutselig ikke så sort / hvit likevel.

 

 

Produkter kjøpes ut ifra erfaring, preferanse og behov. Folk må etterhvert begynne å forstå at forskjellige produkter, spesielt de som tilbyr forskjellig programvareplattform ikke kan sammenlignes øye-for-øye. Og det som er best for deg, er ikke nødvendigvis best for naboen.

 

 

Jeg for min del sier at VLC er dårlig, jeg bruker mye heller MPC-HC + MadVR algoritmer for skalering og SVP for motion interpolering. Og vips har jeg mye bedre bildekvalitet for video enn du får via VLC, det betyr jo ikke det samme som at jeg forventer at naboen skal drive å tulle med oppsett av MPC-HC, ei heller at han overhode bryr seg om forskjellen. For han så er nok VLC en langt enklere og minst like god løsning ut ifra hans behov.

Endret av RamGuy
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Dette er årsaken til at WP og Android-brukere blir så oppgitt i kommentarfeltene over alle iSheepene ...

Han rakker da hvertfall ikke ned på Android-brukere som en gruppe. Er man iPhone-bruker og leser artikkelen og kommentarer her er det jo ikke annet enn støtende skjellsord å få slengt på seg. Hvem er verst?

 

Du ser jo selv hva han skriver. Det overrasker meg at mod har latt det stå urørt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Apple har et kunstig høyt fokus i media, det er INGEN tvil om. Men samtidig så må du jo huske at Apple stille jo litt spesielt, de er eneste telefon med iOS som er aktuelt for veldig mange,

Det er vel sånn "menighet"-begrepet skapes, kanskje.

til sammenligning så lanseres det jo ny Android modell annenhver uke, mens iOS modell kommer engang i året, sånn blir det jo automatisk litt mer fokus av.

Vel, det kommer en ny telefon annenhver uke. Av og til fra Samsung, noen ganger fra LG, Huawai, Nokia eller Apple. Det er forholdsvis langt mellom de som skiller seg veldig ut teknisk sett og det er sjelden samme fabrikant. Det er uhyggelig sjelden fremskrittene faktisk blir nevnt i media.

Også må du huske at iPhone fremdeles er den mest solgte enkelt modellen på markedet.

...

Jeg sier ikke at dette er "riktig" av mediene, jeg sier heller ikke at jeg er uenig at Apple har i overkant stort søkelys fra media osv.. Men det er jo ikke helt uten sine grunner heller.

Jeg synes det er trist at mengden publisetet styres av mer av massenes interesse enn reelle teknologiske nyvinninger. Forståelig, men allikevel trist.

 

Jeg oppfatter kommentaren i tek.no mer som et et spark til media enn kritikk av nyvinningen(e) fra Apple. Disse har jo ingen sett skikkelig på enda. Slik sett en fin, og etter min mening nødvendig, kommentar.

Lenke til kommentar

Det kommer jo 2395023 androids hvert år, men bare et par iphones. Det er jo det som gjør at det blir mer spetakkel rundt apple sine telefoner, og da også høyere forventninger og mer skuffelse når de ikke leverer.

 

Gitt at Tim Cook hadde presentert begge telefonene før det var gått 3 minutter, og var ferdig med dem, så vet jeg ikke om iPhone 6 og 6 + var hovedattraksjonen i går kveld. Det høres kanskje litt rart ut?

 

Telefonene er greie oppgraderinger av noe som har fungert godt i en rekke år, og testene de neste ukene vil avsløre om de også i år konkurrerer godt med toppmodellene fra andre leverandører.

 

Apple Pay og Apple Watch var definitivt det som fikk mest oppmerksomhet, og sett fra mitt ståsted, var kanskje Apple Pay det største gjennombruddet de presenterte i går. Gitt responsen fra norsk banknæring i dag, så tror jeg dette vil kunne bli stort.

 

Og, jeg tror heller ikke at jeg bytter ut Rolex'en for en AW helt enda. Muligens for 3dje generajon AW. Tiden vil vise.

Endret av Taggart
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Smartigen: det avhenger kanskje litt av hvilke modeller du har testet. Det er mye tull på alle telefoner jeg aldri tar i bruk, det som er relevant er vel de tingene man tar i bruk. Selv handler det lite om apper osv, det er ikke storparten av det jeg ser på som viktig. Det er mer funksjonalitet, som feks multitasking, enhåndsfunksjon, pennen, drag/drop, gestures, osv. Men det er jo igjen meg og min bruk.

 

Og jeg føler ikke det er spesielt brukervennlig med måten WP og iOS gjør ting, men vi har forskjellige definisjoner av hva som er brukervennlig og ikke tror jeg.

 

Jeg vet av egen erfaring med Android at det er ingen snarveier jeg ikke har mulighet til å ha, men det er ikke alltid de er tilgjengelige med en gang ut av boksen, du har rett der. Avhengig av modellen såklart.

 

Har selv Note 3, og jeg ser ikke mye bloat eller tull der, mest fordi det jeg ikke bruker ser jeg ikke. Enkelt og greit :) .

 

Forskjellen ligger mer i hvordan man bruker telefonen. Hvis du vil ha applister og ikke behøver noe av det Android gjør bedre, er det ikke noe stort poeng å ha Android. Da kan man like greit ha iOS eller WP. Hvis WP ikke har de appene du ønsker, sitter du med iOS som alternativ. Så da er det jo iOS som blir det man foretrekker.

 

Men syntes det er litt drøyt å si at Android har mye unødvendig tull installert og at man generelt mener dette er grunnen til at telefonen er bra. Det er det jo ingen som gjør.

 

Battaman: du har ingen anelse hvor mange rare filer jeg har lastet ned gjennom tidene... Og at jeg kan åpne de i hva jeg ønsker på telefonen, eller legge de over i dropbox eller whatever er ganske greit. Men det var mest en spøk :) .

Endret av Slai
Lenke til kommentar

 

Bla Bla Bla. Er trist å lese sånn fanboy fjas.

 

 

Kjempebra at du klarer lese. Veldig fanboyfjas det jeg skrev. Langt fra saklig, slik ditt innlegg her er.

 

Smartigen: det avhenger kanskje litt av hvilke modeller du har testet. Det er mye tull på alle telefoner jeg aldri tar i bruk, det som er relevant er vel de tingene man tar i bruk. Selv handler det lite om apper osv, det er ikke storparten av det jeg ser på som viktig. Det er mer funksjonalitet, som feks multitasking, enhåndsfunksjon, pennen, drag/drop, gestures, osv. Men det er jo igjen meg og min bruk.

 

Og jeg føler ikke det er spesielt brukervennlig med måten WP og iOS gjør ting, men vi har forskjellige definisjoner av hva som er brukervennlig og ikke tror jeg.

 

Jeg vet av egen erfaring med Android at det er ingen snarveier jeg ikke har mulighet til å ha, men det er ikke alltid de er tilgjengelige med en gang ut av boksen, du har rett der. Avhengig av modellen såklart.

 

Har selv Note 3, og jeg ser ikke mye bloat eller tull der, mest fordi det jeg ikke bruker ser jeg ikke. Enkelt og greit :) .

 

Forskjellen ligger mer i hvordan man bruker telefonen. Hvis du vil ha applister og ikke behøver noe av det Android gjør bedre, er det ikke noe stort poeng å ha Android. Da kan man like greit ha iOS eller WP. Hvis WP ikke har de appene du ønsker, sitter du med iOS som alternativ. Så da er det jo iOS som blir det man foretrekker.

 

Men syntes det er litt drøyt å si at Android har mye unødvendig tull installert og at man generelt mener dette er grunnen til at telefonen er bra. Det er det jo ingen som gjør.

 

Battaman: du har ingen anelse hvor mange rare filer jeg har lastet ned gjennom tidene... Og at jeg kan åpne de i hva jeg ønsker på telefonen, eller legge de over i dropbox eller whatever er ganske greit. Men det var mest en spøk :) .

 

Sånn ja. Det var bedre. :)

Lenke til kommentar
Battaman: du har ingen anelse hvor mange rare filer jeg har lastet ned gjennom tidene... Og at jeg kan åpne de i hva jeg ønsker på telefonen, eller legge de over i dropbox eller whatever er ganske greit. Men det var mest en spøk :) .

Tilgangen til filsystemet er et must ja, hadde blitt vanskelig å få pythonscriptene mine til å kjøre korrekt om jeg ikke kunne lagt dem i samme/ulike mapper. Hadde blitt et herk.

Lenke til kommentar

Veldig bra skrevet. Er visse ting jeg ikke klarer å forstå med Apple produkter... De har praktisk talt ikke endret designet siden den første iPhone'en ble lansert, den er ekstremt overpriset! Prisen burde stå i forhold til hva den inneholder, og hva den yter. Hvis den ligger etter på både teknologi og ytelse, og er laget i et materiale som gjør den alt for lett å ødelegge ved et lite fall i bakken, som ikke lager så mye som en ripe på andre, billigere telefoner, hvorfor skal den da koste over 50% mer enn dem? Det er så feil som det går ann... (hadde ikke kjøpt en iPhone om de hadde en normal pris i forhold til de andre uansett... men likevel, hvorfor skal de være så forbaska dyre?)

Lenke til kommentar

 

Apple har et kunstig høyt fokus i media, det er INGEN tvil om. Men samtidig så må du jo huske at Apple stille jo litt spesielt, de er eneste telefon med iOS som er aktuelt for veldig mange,

Det er vel sånn "menighet"-begrepet skapes, kanskje.

 

 

Da er jo begrepet skapt på et temmelig tåpelig grunnlag? Om man automatisk er endel av en "menighet" bare fordi man tilfeldigvis har falt for en programvareplattform av helt legitime grunner, har investert i økosystemet rundt dette og er strålende fornøyd med de løsningene man allerede har og derfor ser seg om etter en ny telefon som baserer seg på samme programvareplattform når de skal skaffe seg ny så tror jeg fort hele verden tilhører en eller annen menighet av en eller annen form, i en eller annen retning...

 

Det er vel også grunn til å reagere om det ikke skal mer til for å bli kalt fanboy, hjernevasket, Appleelsker, endel av saueflokken og menigheten bare fordi man tilfeldigvis flat på iOS som sin plattform av forskjellige årsaker. Da er det noe fundamental feil oppe i hode på de fleste her om dette er eneste kriteriet.

 

 

Samtidig så blir vel da enhver som kun vurderer Android, helt uavhengig av årsak endel av "Androidmenigheten" om det skal såpass syltynt grunnlag til.

 

 

For å være endel av en "menighet" og for å være fanboy så burde du nesten være direkte fanatisk, en person som kjøper alt en produsent leverer, på dag nummer en og være helt uimottakelig for alle andre løsninger som eksisterer der ute. De fleste iOS-brukere jeg kjenner har jo ikke engang en Mac.. Likevel er de Applefanboys hele gjengen tydeligvis når de sitter der på sin Windows PC osv.. Forstå det den som kan.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Hvis den ligger etter på både teknologi og ytelse, og er laget i et materiale som gjør den alt for lett å ødelegge ved et lite fall i bakken"

 

Er du morsom? Har misten min iphone flere ganger i bakken, skjermen holder som bare det. I motsettning til familiemedlemmer som kjører Samsung, HTC, Sony og annet søppel. Den vanligste sykdommen der i gården er en knust skjerm.

Ikke faen om jeg bytter fra Apple iPhone.

 

Dessuten overgår designet på UI og selve telefonen alt fra Samsung, HTC og Sony.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Veldig bra skrevet. Er visse ting jeg ikke klarer å forstå med Apple produkter... De har praktisk talt ikke endret designet siden den første iPhone'en ble lansert, den er ekstremt overpriset! Prisen burde stå i forhold til hva den inneholder, og hva den yter. Hvis den ligger etter på både teknologi og ytelse, og er laget i et materiale som gjør den alt for lett å ødelegge ved et lite fall i bakken, som ikke lager så mye som en ripe på andre, billigere telefoner, hvorfor skal den da koste over 50% mer enn dem? Det er så feil som det går ann... (hadde ikke kjøpt en iPhone om de hadde en normal pris i forhold til de andre uansett... men likevel, hvorfor skal de være så forbaska dyre?)

 

- Designet er endret ved flere anledninger, men i likhet med de fleste konkurrentene så har de en oppskrift som de driver og pusler og tusler med. Er f.eks. ikke noe problem å se hva som er en Samsung mobil, Sony mobil, HTC, osv.

 

- Personlig ser jeg ikke at den er ekstremt overpriset, men akkurat det varierer jo litt da. Og annenhåndsverdien er også veldig bra, så du taper ikke mye ved et evt. salg og oppgradering til ny modell. Og den har en forventet levetid som overgår det meste om det interesserer deg, f.eks. mtp. oppgraderinger og videre utvikling.

 

- Alle de testene som er gjort av seriøse aktører (les Anandtech og lignende) sier jo at de ligger ekstremt langt fremme, både teknologisk og ytelsesmessig. Ja sågar at de har et teknologisk forsprang på konkurrentene.

 

- Min har gått i asfalten og parketten et utall ganger, og har fått seg noen bulker, men ellers er den svært så oppegående og fungerende, ingen lyter overhodet.

 

I min verden, forstå det om du kan, så står prisen seg veldig godt i forhold til hva den yter og hva den inneholder. Vet at det fra ditt ståsted nok høres helt utrolig ut, men det er nå engang min opplevelse.

 

:-)

Endret av Taggart
Lenke til kommentar

Litt ekstrem holdning, karbon. Ser ikke helt at det stemmer ift min erfaring med Android. Ikke nå til dags. Kanskje før. Kanskje.

Ikke nå.

 

Men design er jo en smakssak. Er klart Android lar deg gjøre mer med menyene og hjemmeskjermen, feks la det se helt ut som ios. Men i apper blir det jo en annen sak.

"Selve telefonen" blir vel bredt. Selv har jeg bruk som disse fra Apple ikke dekker. Så er jo uenig der. Men som sagt; veldig bredt utsagn.

Endret av Slai
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...