Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

1 hour ago, Poelse said:

Den nederste der så jo veldig bra ut, men med annen reim da i tilfellet 😊 Jeg har en orient bambino med lærreim som jeg bruker litt nå. Egentlig fornøyd med den, men liker ikke helt hvor høyt glasset er. Så tenkte derfor å kjøpe en ny, med metallreim denne ganga 

Den nederste er ren porno :D Men Patek er desverre ofte vanskelig å kjøpe nytt, og dyrt. Men det finnes selvfølgelig mange rimeligere varianter som ligner. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jalla21 skrev (1 time siden):

En annen ting med titan er at de ofte veier mindre. Nå har jeg en av de som du linker til, men den er ikke så lett som min forrige klokke i titan.

Jeg kjøpte to klokker, en Seiko i stål og en kinesisk Hemidallr som er en titan-hommage av den samme klokken, jfr innlegg av 2021-12-09:) Stålklokken var nesten 50% tyngre enn titan-versjonen. Jeg vil tro at med metall-lenke vi dette kunne bli enda mer.
923861678_31Fakta.png.27a8b485f06b07302b5fce63d86f6eed.png

(Etter dette har jeg for øvrig innført min private kjøpestopp inntil videre når det gjelder klokker og mye annet fra Kina.)

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Gikk gjennom min egen link til titanklokker med lysdrevet urverk med tanke på rimelige kjøp - og jeg synes denne skilte seg litt ut:image.png.4757756f91a344d9cca5edbf9fe9afc2.png
 

Ganske "ren", god lesbarhet, 100 m vanntett, safirglass - og billig! Her er en YT-video med vurdering:

Hadde jeg vært på utkikk etter et enkelt, lett og rimelig lysdrevet ur, hadde nok denne ligget høyt opp på listen. Men det er jeg jo ikke. Er jeg vel :huh: ?

Lenke til kommentar

Konkret, det gjelder Swiss Hanowa klokker, og ser nå at er tilbud på de. Det er begrenset hva jeg føler kan bruke på ei klokke, så synes at dette merket gir valuta og er entry-level for å eie en swiss-made klokke. Tror det er Ronda movement i de.

Er dratt litt mellom to modeller, Hanowa Afterburn (gold tone) og Hanowa Challenger chronograph.

 

 

0HR3xim.png

 

NoHz9So.jpg

https://www.ditur.no/swiss-military-hanowa-afterburn-smwgh2101010

vs.

 

 

 

https://www.ditur.no/swiss-military-hanowa-challenger-pro-anniversary-6431804001

 

synd ikke jeg kan kjøpe begge, for må prioriteter en. Hvilken er beste kjøp av disse tror dere?

Lenke til kommentar

@Mr.M Har ikke noe gullfarget ennå, men det kan kanskje bli resultatet av min søken etter en kombinert "birthyear"- og dressklokke - utformingen skal da fortsatt være ren og symmetrisk, men dersom jeg tredobler budsjettgrensen, åpner det for at materailet blir gull ... Vi får se etter hvert.

Swiss Military Hanowa sitt formspråk er ikke helt det jeg ser etter selv (for meg blir det litt for "busy", for lite frie flater på urskiven, og for mange rød/hvite designelementer), men på den annen side synes jeg det har likhetstrekk med både Breitlings og TAG Heuers. Og mange liker jo dem :) Heldigvis liker vi forskjellige ting!

Anyways, her er litt kritikk av visning av sekunder:

  • På Afterburn er sekundskalaen gitt en oppløsning på 0,2 sek. Det er bare "juks" når sekundviseren uansett tikker i hele sekunder, det har ingen reell nytte uten en glidende sekundviser, og da fortrinnsvis en som kan stoppes. Tachymeter-ringen kan jeg tenke meg kan være litt tungvint å benytte (men det er det vel uansett ikke mange som gjør), der må du vel vri bezel slik at sekundviseren akkurat passerer 60 nå du starter måling - og resultat påvirkes av at den fortsatt hopper i hele sekunder.
  • På Challenger er det nesten motsatt utfordring. Der har du en dedikert sekundviser (den store) for kronografen, men du har ingen sekundskala for den! Det er 5 sekunder mellom markørene... Så selv om du kan lese av tidels sekund ganske nøyaktig, må du anslå deg fram til hele sekunder. Det er rett og slett snodig? Tachymeter-funksjonen ser grei ut, men jeg antar at du også her er begrenset av at kronografsekundviseren tikker i hele sekunder, i stedet for en mer glidende bevegelse. Minuttringen på bezel kan være nyttig ved "grov" tidtaking utover 30 minutt (som kronografen fikser) eller ved dobbel tidtaking.

Summa summarum: Funksjonaliteten til de to klokkene - utover å vise klokkeslett og dato - er egentlig ikke helt på topp. Personlig synes jeg svakhetene er verre på Challenger enn på Afterburn. Så skulle jeg valgt mellom dem - uten særlig estetisk preferanse - hadde det nok blitt Afterburn.

Just my 2c :) 

Lenke til kommentar
a_aa skrev (1 time siden):

Personlig synes jeg svakhetene er verre på Challenger enn på Afterburn. Så skulle jeg valgt mellom dem - uten særlig estetisk preferanse - hadde det nok blitt Afterburn.

jeg er litt mer til den selv også, men ikke ikke pga. de tekniske innvendingene, men fordi jeg synes chrono. blir litt utydelig/rotete urskiver, og kommer neppe til å bruke funksjonene heller. Afterburner modellen fins også i SS med svart skive, og med hvit. Sistnevnte virker veldig clean, men blir kanskje for sterilt?

https://www.klokkegiganten.no/swiss-military-hanowa-afterburn-smwgh2101006

https://www.klokkegiganten.no/swiss-military-hanowa-afterburn-smwgb2101001

Bjørklund har SS/svart 800 kr. rimeligere enn klokkegiganten, det sier meg at selv på tilbud, er det åpenbart gode marginer for butikkene på disse. :whistle:

https://www.bjorklund.no/sm-afterburn-ss-m-lenke-sort-i

jeg liker de røde detaljene jeg, liver opp litt og skiller seg fra den store hopen mer anonyme klokker. Og urskivene har god lesbarhet.

spørsmålet er om det blir gull/rødt eller noe annet.

forresten Challenger chrongraph'en som har Ronda movement (caliber 5040.D) leste jeg et sted. Men hva med den andre, er det Ronda eller annet sveitsisk, som har slik stor/dobbel dato vindu? Noen vet caliber?

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar
a_aa skrev (21 timer siden):

Summa summarum: Funksjonaliteten til de to klokkene - utover å vise klokkeslett og dato - er egentlig ikke helt på topp.

først syntes jeg du var "unødvendig pirkete" men etterhvert som tingen synker inn, ser jeg det er en god egenskap tross alt :D

Ang. Ronda 519 caliber som er i Afterburner klokka, er visst ikke det helt "state of the art" heller?

https://calibercorner.com/ronda-caliber-519/

An interesting thing about the Big Date complication in this Ronda caliber 519 is that the date does not flip to 01 after day 31. It keeps going to 39, then flips to 00, then to 01. This will require you to set the date every month, and not just on 31 day months.

Hva er ditt synspunkt på det? Siden de fremhever det punktet, antar jeg det også eksisterer calibre der ute hvor man slipper dette?

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (1 time siden):

Hva er ditt synspunkt på det?

Jeg hadde tatt det som en personlig fornærmelse dersom klokka mi hadde prøvd å lure meg til at "i dag har vi kommet til den trettisjette i måneden, gitt:devil:  Neida - det kunne vel i noen sammenhenger være gøy, men stort sett ville jeg betraktet det som irriterende dårlig ingeniørkunst. Så ja - jeg vil tro at dette er en "quirk" ved dette og muligens andre rimelige kvart-urverk med "Big Date", og at det normale er at dato går til "01" etter "31". Men jeg har ingen egen erfaring med Big Date-date klokker.

Lenke til kommentar
Bytex skrev (35 minutter siden):

Spent på om Seiko 5 sport klokka  og Tissot'en får med seg at feb har 28 dager. Ellers stiller jeg de bare frem et par dager. Artig om de gjør det, da.

De klokkene er nok i feil prisklasse mtp. å ha en sånn funksjon. Lesestoff: https://www.hautetime.com/fumbling-with-february-why-not-all-calendar-watches-are-created-equal/81525/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...