Jump to content

a_aa

Medlemmer
 • Content Count

  2599
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

597 :)

Recent Profile Visitors

12314 profile views
 1. <Innstillinger> - <Skjerm> - <Systemnavigering> og velg <Navigasjonsrad> (Forresten finnes Tråden for ASUS Zenfone 9 - Info, erfaringer, råd, tips, spørsmål her også )
 2. @Dobbel 0 Bobby: Sørgelig Jeg mener å ha lest at de sender ut iht rekkefølge på bestillinger inn, altså at de som bestilte Zenfone 9 først, også får Chromebook tilsendt først. Jeg bestilte min 2022-08-02 kl 23:37 (vet ikke om klokkeslettet teller). Dersom du bestilte din før meg, ville jeg vurdert å kontakte Aktionspromotion der Brodos AG på via kontaktsiden de har for Zenfone 9-pakken, og etterlyst den - tror de skrev noe om maks 90 dagers leveringstid, og den er passert, så det er ikke unaturlig å etterlyse info. Dersom du bestilte etter meg, vil jeg tro at snart får beskjed fra Posten om at en pakke fra Exertis AG er på vei til deg
 3. Her er et par visualiseringer for å sammenlikne med andre land. For akkumulerte tilfeller av Covid-19, ser man både "frislippet" og at man mer eller mindre sluttet med testing: For akkumulerte tilfeller av dødsfall som skyldes Covid-19, se man at Norge fortsatt ligger lavt internasjonalt. Utviklingen i Norge samsvarer mye med resten av verden, bare med lavere tall:
 4. Skriver faktisk dette på Chromebook-en, og har testet litt hva som går bra og ikke Har foreløpig slått av stort sett alt som er av synkronisering og kopiering, så vil jeg åpne opp for mer når jeg skjønner nok til å vurdere fordeler og ulemper. Filoverføring via USB til Windows-laptopen funket ikke, men det det samme gikk greit (men tregt) mot Zenfone 9. Benyttet sjansen til å laste inn noen album med flac-filer i en egen mappe under "Mine filer" i filbehandleren. Ser ut som det funker fint 👍
 5. Har nettopp mottatt min første Chromebook (fikk den "gratis" som kampanjepakke ifm at jeg kjøpte Zenfone 9), og er helt fersk med ChromeOS. Ser ut som en grei 2-i-1-pakke, bra på mye, men litt svak CPU. Tenker den holder til surfing, litt musikk/film, kanskje litt tekst, regneark og enkel bilderedigering. Men jeg trenger å skjønne litt mer av ChromeOS, tror jeg - har vært Windows på meg i 30 år.. Finnes det noen "for dummies" introduksjon til ChromeOS som anbefales? Jeg er ikke veldig begeistret for tanken på at alt av dokumenter og filer skal opp i Googles sky, jeg ønsker å ha en del lagret lokalt og lett tilgjengelig på maskinen, og kun der (begrenset til 128GB, da). Har noen et tips eller to for å få til dette på enkelt vis?
 6. Jeg kan alltids gjøre et forsøk på å omskrive det som står der. Den strømmen Fjordland selger til Agrol Aktiv-kundene sine, kjøper de selv på to ulike vis. En del kjøper de på børs til dag-til-dag-spotpris, og en annen del kjøper de lang tid i forveien til en avtalt fast pris som de tror er lavere enn det spotprisen vil være på leveransetidspunktet. Har de rett, får kundene nyte godt av rimeligere pris, men dersom de bommer får kundene en pris som er høyere enn spotpris. Og denne gangen bommet de.
 7. I går ankom endelig Chromebook-en som var inkludert i kjøpet av Zenfone 9 i de aller første dagene den ble solgt (tror det var fra 28 juli til 3 august). Tok sin tid, men selvsagt fornøyd med at den er kommet. Har aldri brukt en Chromebook før, og skal forsøke å finne relevante tråder om det her på diskusjon - og planlegger å ikke bruke denne tråden til å diskutere den, det blir for off topic.
 8. Den kom i går, etter nøyaktig 3 uker, og knappen for start/stopp kjennes definitivt bedre ut på den nye Fornøyd (og overrasket) over nivået på kundebehandlingen hos Seestern. Dersom jeg skulle avslutte den pågående klokker-fra-Kina-boikotten min, kan det godt hende jeg kjøper noe fra dem igjen i fremtiden.
 9. Har en kompis som kjøpte en EQ6 S100 på Black Friday for to år siden, og den blir brukt i familien der hver dag De liker mørkbrent kaffe, og det er nettopp det Siemens-en trenger for å kunne ekstrahere godt. Da er den god nok Hvis du ikke liker mørkbrent kaffe, kan det nok være at andre løsninger kan gi bedre* resultat? *: i hvert fall teoretisk bedre i form av høy ekstraksjon - men det kan jo godt tenkes at du liker Siemens-resultatet best selv med lysere bønner, og da er den best for deg
 10. Aller første utilsiktede reboot i dag. Var utendørs og rundt 0°C. Mens jeg fiklet for å stille justeringene på video, frøs skjermen, og etter rundt 10 sekunder gikk den i svart og telefonen startet opp på nytt. Etter å ha tastet PIN-koder var alt normalt igjen. Håper uansett at det ikke vil skje ofte.
 11. Siemens EQ7 er vel en bønne-til-kopp-maskin, og da tror jeg det er lurt å holde seg til bønner som er mørkere enn mediumbrent, og kanskje ikke fra de aller høyestliggende dyrkingsområdene - de er enklere å få til en god ekstrahering på enn lyse harde/tette bønner. Jeg ville ikke sett etter bønner i Tim Wendelboe-stil, altså. Vil du være litt lokalpatriot, har jo Bergen Kaffebrenneri poser med røde etiketter for sine mørkbrente bønner, de kan være verdt å sjekke ut. (Dersom de er stengt på Møhlenpris, er det en Joker-butikk med romslige åpningstider et par hundre meter unna som også selger kaffe fra dem.) Starbucks sine espressokaffer er oftest brent for mye (med det jeg synes er bitter askesmak), men den som vel er minst brent i filler er Starbucks Blonde Espresso Roast - finnes hos noen Coop-butikker i alle fall. Kolonihagen har en espressokaffe fra Brasil (brent av Kaffa) - og deler av deres sortiment kan du finne på noen Rema1000-butikker. Ellers har Meny-butikkene mye utvalg, og jeg ville kanskje prøvd noen mørkbrente derfra? Og en del gamle travere på filter-/koke-kaffe på dagligvaren har mer mørkbrente slektninger, bare pass på at de ikke er ferdigkvernet om du vil prøve en pose. Ellers synes jeg personlig at jeg fått til mine beste espressoer med kaffebønner fra Fuglen i Oslo, men det er vel pga at de bønnene der og da passet best med mitt utstyr, min måte å gjøre ting på og min smaksløker (de hadde en "Augusto Borges" jeg syntes var knall). På filter/aeropress er Tim Wendelboe min favoritt. Jeg drikker såpass mye kaffe på jobb, at det nesten bare blir i helgene jeg lager kaffe selv, og da synes jeg at jeg kan ta meg råd til de bønnene jeg liker aller best. ... og så til slutt en - nei to! - helnerdete Hoffmann-videoer, selvsagt: The Best Bean to Cup (YT 35:22) og How To Dial In A Bean To Cup Machine (Like A Nerd) (YT 11:17)
 12. https://no.wikipedia.org/wiki/Kvalifikasjonsprinsippet I offentlig sektor er de pålagt å gi stillingen til den søkeren som er best kvalifisert målt opp mot kravene som fremgår i utlysningen. Dersom de gir jobben til andre enn best kvalifiserte søker, vil de tape en klagesak og kan måtte betale erstatning. Dersom ingen søkere tilfredsstiller kravene, skal ingen søkere ha tilbud om jobben.
 13. Har akkurat kjøpt 1000XM4 som ligger til førstegangs opplading For meg er funksjonalitet ved kablet bruk viktig, pga steder der BT ikke tillates, enheter uten BT, robust lydoverføring, tomt batteri eller ønske om å spare batteri etc. På butikken der jeg kjøpte den hadde de den ikke utstilt, så jeg fikk ikke sjekket om det var toveis lyd i kabel (lyd fra enhet, mic til enhet), men fikk i hvert fall avklart at de virket avslått med kabel, og at støydemping på lyd ville virke dersom hodetelefonene ble påslått og hadde energi på batteriet. Og at de hadde 50 dager åpent kjøp hvis ting ikke funket som jeg håpet. Da jeg kom hjem og pakket opp, så jeg tydelig at det kun var enveis lyd (3 segmenter på 3,5mm-ern). Bummer. Da ble det litt googling for å finne alternative løsninger, og det ser ut som V-Moda har to ganske like, der 1000XM4 lydkabel ved behov kan byttes ut med en lydkabel med mic-bom og en liten kontrollenhet : BoomPro har en rundtvirkende mikrofon. Denne er visstnok god dersom man er i rolige omgivelser. BoomPro X har en retningsbestemt mikrofon for å skjerme bort støy. Best når det er støy, ellers dårligere enn 1. Alternativ 1 er sannsynligvis best for meg. Har noen lyst til å dele erfaring med bruk av noen disse alternativene, eller med andre produkter med lik funksjon? Ser ut som pris i kjøpt Norge blir rundt 500,- inkl frakt, hvilket gjør at totalpakken blir ca 3000,- om jeg går for den. Er det noen kjenner til andre åpenbare løsninger til omtrentlig lik eller lavere pris som både kan fungere som kablet hodesett med mic og BT-oppkoblet hodesett med mic? Med god lyd og mulighet for god støydemping både med og kabling? Edit: Jeg så og hørte på V-Moda Boom Pro Microphone Unboxing & Sound Test (YT, lengde 6:13), ble overbevist av lyd og at den passer godt til 1000XM4. Og så langt har 1000XM4 overrasket positivt, fikk til og med koblet den opp via BT på min 2010-modell laptop som jeg har koblet til TV-en - helt knirkefritt, alle berøringsstyringer på høyre øreklokke virker faktisk på gammel-PC-en Funker flott med mobilen også. Har derfor kommet fram til at 1000XM4 neppe blir returnert, og dermed har jeg nettopp bestilt BoomPro for å komplettere den.
 14. Fulgte opp med en ny epost promoteringsselskapet, der jeg takket for svaret men pekte på at det egentlig ikke ga informasjonen jeg hadde bedt om - og så ba jeg samtidig om de kunne kvantifisere hva de mente med "as soon as possible". Mottok svar i går fra den samme Frank Windisch som sist: Altså: ASUS skyver ansvaret for promoterings-leveransen til promoteringsselskapet, som fraskriver seg ansvaret videre til varehuset. Da venter jeg bare på at varehuset snart peker på et obskurt fraktselskap som ansvarlig for at Chromebook-en er tørket borte fra markedet når de kommer så langt at de har tenkt å sende den. ASUS har her funnet en velfungerende måte å få meg irritert på dem. Edit: Er blitt mindre irritert nå 18 timer senere, faktisk er kjenner jeg meg en smule fornøyd Sjekket nettopp Min side på posten.no ifm en annen forsendelse, og i morges har det jammen kommet til en ny forsendelse til meg fra Exertis AB, som jeg mener å huske var selskapet som skulle sende ut promo-Chromebook-en. Ikke noe geografisk sporing ennå, bare informasjon om at noe er på gang, og det er jaggu på tide - over 100 dager etter at jeg bestilte
 15. Asus Android 13 roadmap reveals when your phone is getting the update: Zenfone 9 får Android 13 ila desember 2022 Edit: ... og det kom jammen en firmwareoppdatering i går iflg produktsiden, bare to og en halv uke siden forrige. Utfra nummereringen er dette en mindre oppdatering, så det kan vel hende det kommer hovedoppdatering i slutten av måneden som vanlig. Installerte nå uansett denne (via Innstillinger - System - Systemoppdatering).
×
×
 • Create New...