Gå til innhold

dTd

Medlemmer
  • Innlegg

    2 920
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

19 995 profilvisninger

dTd sine prestasjoner

201

Nettsamfunnsomdømme

  1. Var visst en feil med nfc brikken dersom man hadde ladet trådløst med noen type ladere: https://www.macrumors.com/2023/10/25/apple-to-fix-iphone-15-bmw-charging-issue/ skulle ha vært fikset med SW oppdatering, men kanskje ikke?
  2. Vil si du har mange gode poeng, men må legge til følgende, dette er etter 10 år i bransjen som konsulent. Har jobbet i både store «faktureringsmaskiner» og mindre selskaper. Som konsulent, er det 9 av 10 ganger opp til kunden du sitter hos, og ikke konsulentselskapet hvor fleksibel arbeidsdagen din er. F eks sist prosjekt jeg var på, hadde vi blitt en så sammensveiset gjeng at alle visste godt hvem som hadde hvilken kompetanse og alle stolte på hverandre. Det var ingen problem å ha hjemmekontor eller hyttekontor, komme senere en dag eller gå tidligere var også helt valgfritt så lenge man gjorde jobben sin. Har også jobbet hos kunder som typisk er «strenge» og i utgangspunktet ikke tillater hjemmekontor, forventer tilstedeværelse etc. dette var før korona, men ryktet sier de er like kjipe fortsatt. Men det var fortsatt aldri problem å komme senere/dra tidligere så lenge man kommuniserte det i forkant og det ikke var noen kritiske møter etc. Så personlig ville jeg som regel gått for høyere lønn, er det et sted du ikke trives er det jo bare å bytte, eller spørre gamle sjefen om du kan returnere. Ha dog i bakhodet at markedet i dag er noe kjipere enn for noen år siden, men er man flink og har en del erfaring tviler jeg på det er et stort problem. Men husk å sammenligne totalpakken, lønn er en ting, goder, forsikringer og spesielt pensjon kan utgjøre en del tusen. Men med det sagt, 25t arbeid for full lønn høres jo veeeldig digg ut 😅
  3. Takk for tilbakemeldinger rundt G2, slo til på Elkjøp outlet for 13500. Føler det var en meget god pris. TVn skal være litt brukt men uten slitasje, beholder jo fortsatt garanti og 5 års reklamasjon, så satser på det ikke er noen problemer selv om det er OLED. Får den levert om 2 uker ish 😅
  4. Dersom bruksområdet kun er det du beskriver, ville jeg også vurdert Nvidia Shield Pro/chromecast/apple tv. Det er vel kun Netflix som per i dag støtter full kvalitet via nettleser. Dvs man mister ofte hdr/dolby vision ved å streame via nettleser. Man kan også være begrenset til kun HD oppløsning. Ikke like lett å blokkere annonser på YouTube på Apple tv, men kjøper du Apple tv til 1500kr så har du over et år med YouTube premium «spart». Har du i tillegg iPhone, kan du bruke den som fjernkontroll og tastatur om ønsket.
  5. Er LG G2 et godt kjøp i 2024? 17k for 65" Vurderer ny TV til stua, har en C2 77" i kjellerstua, og er storfornøyd med den, men der kan jeg riktignok ha det helt mørkt. I stua der G2 evt skal være er det en liten TV krok, med to mindre vinduer på veggen ved siden av, hvor man får sol direkte på TVn om kvelden. Utover det er den en del vinduer i resten av stua, men ingen direkte lys på TVn utenom de to vinduene på siden. Pr i dag, er det ingen gardiner eller noe på disse, men vil nok investere noe der til våren (Har bare bodd her 1 år). Ser man evt kan få en C3 til 20k (25k - 5k cashback). Men G2 er vel kanskje en bedre TV uansett? Vil bruke Apple Tv med tvn, så "smartfunksjonene" etc er ikke interessante. Har også en sonos playbase, så DTS er ikke interessant (skjønner at C3 har dette, men ikke G2).
  6. Vi har som nevnt både Apple tv og chromecast 4K med andriod tv. Ja den nyeste, med fjernkontroll som lar deg installere apper etc, som er sammenlignbar med Apple tv. Men det er en grunn til at denne koster mye mindre, selv min ekstremt lite tech savy kone merker tydelig forskjell, det er mye mer lagg, venting og tregheter på chromecasten. Da snakker jeg om UI, når man velger apper, leter etter film/serie etc. selve avspillingen fungerer jo greit så lenge man er koblet på godt nok nett.
  7. Typisk e-sport titler eller hva snakker vi? Spiller primært CS2 og PUBG av "e-sport" titler. I cs er vel FPSn egentlig ok allerede, men skader jo aldri med mer der. Pubg er jeg som regel på 100+ men i store byer er det ikke 100+... Høres betryggende ut! 80fps er jo ganske mye, men nå spiller jeg ikke BF 😛 Men kan jo tenkes at dette kan overføres andre spill? 4070 super er vel kun marginalt bedre enn 3080, så det er kanskje ikke stor forskjell uansett CPU?
  8. Har i dag en AMD Ryzen 9 5900X med 3080. Har en 3440x1440 175 hz skjerm, vil CPUn være en flaskehals for et 4080 super? Det blir vel enten skjermkort oppgradering nå, eller antageligvis hk, cpu, minne og skjermkort ved neste generasjon.
  9. Vi har 2 x Apple tv 4K fra 2021 og den nyeste 4K chromecasten. Chromecasten er myyyye tregere enn appletvne til å navigere rundt i apper etc. Annen fordel med appletv er om man er i Apple økosystemet, så er det sømløst å koble på AirPods, navigerer man med fjernkontrollen over et tekst felt så får man en notifikasjon opp på tlf for å skrive på den om man ønsker etc. Man kan også bruke tlf som fjernkontroll. Det er også mulig å bruke appletvn som en smart hub, eller som en «relé» av ting fra f eks home assistant. Til eksempel så eksponerer jeg div enheter som lys, lås, termostat som ikke er «native» støttet i Apple HomeKit, fra home assistant til Apple tvn, som da igjen gjør de tilgjengelige i «home» appen på tlf til kona. Har også inntrykket av at appkatalogen er mye bedre, i form av bedre vedlikehold, ux etc. Som nevnt over så kan man også bruke kun en fjernkontroll for å styre alle devicer (gitt det er støttet). F eks så skrur jeg av/på tvn og styrer lyden via sonos anlegg kun med Apple tv kontrollen. Dog, er jo klart at dersom bruksområdet er å browse på padden også caste/airplaye til tvn er det kanskje like greit med dagens oppsett.
  10. Anbefaler bitwarden, er open source, valgfri betaling, man kan til og med velge om man skal bruke lokal sky eller bitwarden sin. Finnes vel også extensions/apper til det meste.
  11. Jeg hadde vært elendig på å huske å lade, så det er batteritiden som er mest interessant å vite 🤪 Angreretten min er uansett utløpt, så får ikke byttet, så får vel klare meg med kabel 😁
  12. Er du fornøyd med den mikrofonen? Hvordan er batteritiden? Kjøpte meg usb versjonen av samme mic, for å slippe lading da hodetelefonene uansett har ledning, men er litt plagsomt at mikrofonledningen er kortere enn hodetelefonene…
  13. Ser du allerede har bestilt, men slenger inn en kommentar uansett. Nå skal jeg ikke kalle meg selv for en audiofil, ei har jeg ikke mye erfaringer med mange forskjellige hifi hodetelefoner. Mine nærmeste referanser vil være astro a40 med mixamp og AirPods Max. Men jeg har alltid vært opptatt av å ha bedre lyd enn "standard", så jeg har f eks alltid kjøpt bedre ørepropper til telefonene jeg har hatt opp igjennom, brukt eget 5.1 annlegg eller nå sonos 5.1 (arc, ones og sub) med TVn etc. dog uten å overdrive for mye, liker god lyd, men har aldri kostet på meg noe super high end greier. Men jeg kjøpte meg nylig Beyerdynamic dt 1990 Pro med Topping dx3+ pro, og er strålende fornøyd. Disse sies å være veldig nøytrale, men med litt ekstra bass med det ene settet av pads som følger med, samt litt høy spike rundt 8khz, som for noen er slitsomt/skjærende i ørene. Men for meg som primært gamer cs2/pubg (og noe singleplayer spill), så gir disse et utrolig detaljert bilde, og det er mye enklere å høre footsteps osv enn det var med mine astro a40. Utover gaming så bruker jeg de til jobb, dvs primært høre på musikk mens jeg koder, til dette kunne de kanskje vært litt mykere, men jeg har blitt vandt til de nå og syns de låter bra. Sammenlignet med AirPodsa, så har de et mer detaljert lydbilde, men AirPodsa har litt mer bass og er generelt mykere. Men syns komforen er mye bedre på dt 1990. Har også testet div EQs og det også fungerer strålende, så det er fult mulig å justere lydbildet slik man selv liker det, men jeg liker de default pr nå.
  14. Jeg har nå hatt to skjermer med innebygget kvm switcher og det har fungert ypperlig! Så ingen dårlige erfaringer med innebygget kvm Switch her heller. Begge skjermene har fungert på samme måte som han over her, lader også laptopen med usb c kabelen. Jeg har i tillegg kjøpt en ekstra usb hub (med ekstern strøm), som er koblet inn i skjermen, slik at jeg har 7 usb uttak som fungerer med kvm switchen (mus, tastatur, webcam, dac/amp, mikrofon, ladekabel).
  15. Automatiske ur i denne prisklassen kan ofte gå mye feil pr dag. F eks seiko sports 5 med 4R36 urverket er spesifisert til å være mellom -35/+45 s/dag så i verste fall kan den gå opp mot 45 s feil pr dag. Det er dog selvfølgelig mulig å regulere hos urmaker (koster penger) eller være veldig heldig. Jeg har en skx007 f eks som går +2 sek om dagen. Ellers så koster jo også service på automatiske klokker ofte 2-6k. Det er anbefalt å ha det mellom 5-6 år. Men på så rimelige klokker er det like greit å bare bruke de til de er brukt opp. Og det er kanskje opp mot 10-15-20 år avhengig av hvor heldig man er.
×
×
  • Opprett ny...