Jump to content

Frank Drebin

Medlemmer
 • Content Count

  1372
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

908 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Jeg ser at Coax er i gang med et nytt "raid" der de søker opp innlegg som omhandler oppvarming av varmtvann, og svarer på disse uavhengig om de er fra 2019 eller 2009. Forrige gang var vel i 2015/2016, og diskusjonen kan leses her: Hva koster varmtvann? Kort fortalt: Det er flere ankepunkter mot direktevarmere, men det viktigste er den store (men korte) effektbelastningen de påfører strømnettet. Infrastrukturen i strømnettet bygges ut basert på behov for effekt (kW), ikke behov for energi (kWh), og det er derfor generelt ønskelig med mindre effekter med lang varighet enn store effekter med kort varighet.
 2. Jeg skal ikke påstå at jeg kjenner regelverket rundt dette i detalj, men vil du ikke kunne overføre aksjene i Holding AS helt eller delvis til din sønn direkte uten å beskatte disse nå? Dvs. som en forskudd på arv. Han overtar vel iht. kontinuitetsprinsippet din inngangsverdi på aksjene, og beskattes på vanlig måte ved evt. salg senere.
 3. Rimelig grei tur denne har vært på, annonsen er jo rene reisereportasjen: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=161903611
 4. Det er jo sjelden man som budgiver får vite hvem de andre interessentene er mens budgivningen pågår. Alle budgivere føres opp i budprotokollen som man har rett til å få se etter at salget er gjennomført.
 5. Jeg var interessert i en bolig som hadde ligget ute en stund, og hadde lagt inn et skambud godt under takst som ble avvist. Hadde god tid, så jeg gjorde ikke noe mer, slik at selgeren skulle "modnes" og innse at taksten var vel høy mtp. oppussingsbehovet. Et par uker senere fikk jeg beskjed om at huset var solgt etter at det var kommet et hemmelig bud. Slik jeg fikk det forklart av megleren var dette som et helt vanlig bud, men med et forbehold om at andre interessenter ikke skulle informeres. Da unngår man at budet setter i gang en budrunde. Ved et privat bud som går utenom megler (f.eks. før første visning) så kan det oppstå krangel om vederlag til megler, osv. - dette unngår man med hemmelig bud.
×
×
 • Create New...