Gå til innhold

Den lille Apple  iPhone 5 / 5S / 5C tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prisen på 5c er helt tullete. 4890,- fra apple.no for en "billig" utgave med 16GB gjør at jeg for første gang må fnyse litt av Apple. De kunne bare spart seg for hele greia når man må betale premiumpris for et "billigere" produkt.

Hadde det ikke vært for at jeg må betale en del kroner tilsammen for å få alle mine viktigste apps også på Android så skulle jeg denne hoppet rett over på Experia Z1 eller SGS4 Active. Det kan godt hende jeg faktisk gjør det denne runden og også dropper tanken om ny iPad og kjører løpet videre med Minien jeg har.

Andre som har vurdert å gå fra Apple til en av de to nevnte? Hvordan tror dere de vil tåle aktiv trening (sportstracker) og friluftsliv?

 

Mulig jeg tar et sabbatår over til Android og ser ann hva Apple gjør med iPhone 6 før jeg betaler premium pris der igjen. Siden Apple ikke støtter Airplay på 2-3 år gamle enheter eller i smart-tver så har jeg heller ikke fått brukt denne funksjonaliteten og vil dermed ikke savne den (eneste punktet jeg ville savnet på android). Muligens med unntakt av veldig enkel og god integrasjon med icloud. Men android har vel alternativer til photostream, settingbackup, kontakter, notater og annet til skye etc. Jeg ønsker ikke å få alle kontakter inn i gmail kontoen min da jeg heller ikke vil ha kontakter fra den inn i telefonen.

Lenke til kommentar

Etter siste oppgradering til 7.0.3 så synes faktisk ikke at min iPhone 4 er så ille lenger. Jeg blei iallfall positivt overrasket etter som den blei utrolig treg med en gang iOS 7 kom. Er det noen andre som også synes det har hjulpet eller??? Holder den seg så her så blåser jeg i hele 5s å heller venter på 6 ern som da forhåpentligvis kommer med et nytt å sprekere design og større skjerm? Men, muligens lenge å vente da, men den som venter på no godt no venter ikke forgjeves :)

Lenke til kommentar

Var utrolig heldig at jeg fikk tak i Gull-versjonen på releasedagen i Norge, og skal sies at 5S har vært pengene og oppgraderingen fra 5'ern. Fingeravtrykkleseren er faktisk ganske genial, og så virker batteriet faktisk litt bedre. Samtidig så er jo den mye raskere som faktisk kan merkes.

Lenke til kommentar

Noen som har fått testet sin nye 5S noe særlig? Fornøyd med den? :)

Gikk fra en iPhone 4 og jeg er veldig fornøyd! Den er myyyyyye raskere! Fingersensoren fungerer overraskende bra og åpner telefonen fort. Eneste som er litt kjipt for min del er at jeg gledet meg litt for mye, så det var ikke like mye joy som når jeg gikk fra en crappy lg tlf for 3 år siden til en iPhone 4. Det er liksom ikke så mye mere nytt og kule features, utenom at den er raskere, bedre kamera og fingersensoren. iOS 7 gav meg heller ikke så mye mere nytt da jeg hadde jailbreaket ios6 på 4ern.

Lenke til kommentar

 

Er vel samme telefon i en kjipere og mer fargerik innpakning slik jeg har forstått det ? ;)

 

Utrolig stygg synes jeg. Og at de satte prisen så høyt er, som andre har påpekt, idiotisk. Resultatet er etter min mening at de svekker sitt eget rykte som et premium-merke med en plasttelefon som er markedsført som "billig", samtidig som at telefonen er altfor dyr til å faktisk tiltrekke seg noen nye kunder. Tap-tap.

 

Synes helt ærlig at å lansere 5C er den dummeste ideen Apple har hatt til nå. Tror Steve Jobs ikke bare snur seg i graven, men banner og steiker mens han gjør det.

 

Iphone 5S virker som en veldig flott telefon, men ikke nok til at jeg gidder å oppgradere fra femmeren.

Lenke til kommentar

Nei jeg valgte å hoppe på Android vogna dette året, og venter heller og ser hva Apple drar opp av hatten med iPhone 6. Når sant skal sies, iPhone 5 var en sann fryd av en telefon, og oppgradering opp til 5s virket en del bortkastet for min del, så da ville jeg ha noe helt nytt og noe helt annet i stedet.

 

Men sant, det mest idiotiske her er jo at jeg strengt tatt ikke hadde trengte å kjøpe meg ny telefon :p Men fikk jo en såpass grei pris for iPhone 5 likevel, så...

Endret av Mala
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jepp. iPhone 5 er min første iPhone, og jeg er og har vært svært fornøyd. Men liker variasjon i størrelse og operativsystem innimellom, så hvis ikke Apple gjør noe drastisk så er det godt mulig at jeg går tilbake til android igjen neste gang, eller kanskje til og med Windows Phone. (Lumia 1520 ser fantastisk ut)

 

Liker egentlig å gjøre mest mulig forandringer hver gang jeg kjøper telefon. Har ingen tvil om at jeg kommer tilbake til iOS en dag også.

 

Er nok ganske lik deg Mala, var like før jeg solgte min iPhone 5 selv, da jeg faktisk kan selge den for mer enn jeg kjøpte den for. (Bedriftsavtale). Men det som faktisk fikk meg til å se fornuft var for det første at jeg aldri har vært mer fornøyd med en telefon enn jeg er med min iPhone 5, og for det andre at selv om jeg kom til å få mye for iPhonen, så koster Android-flaggskipene jeg er interessert i alt for mye. (5500+). Det kan jeg ikke ta meg råd til som student bare for å få litt variasjon.

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Apple har vell aldri markedsført iPhone 5C som noen "billigtelefon"? At diverse rykter og nettsider spådde at det skulle bli en rimeligere modell med rimeligere maskinvare kan vell ikke Apple lastes for?

 

Når det er sagt så er jeg helt enig at iPhone 5C har for høy prislapp iforhold til hva du får, spesielt satt opp imot iPhone 5S som tross alt koster under tusenlappen mer og gir deg ny maskinvare over stortsett hele fjøla og aluminium istedenfor plastikk osv.. Og man kan jo undres hva tanken med iPhone 5C er / var når den uansett har fått samme maskinvare (+ flere LTE bånd og bedre kamera) som iPhone 5 bare i plastikk kabinett til samme pris som en eventuelt videreføring av iPhone 5 med 16GB normalt ville ha hatt om Apple ikke valgte å fase den ut.

 

 

Tror nok dette handler vell så mye som produksjonutfordringer, kostnader og effektivitet. Det var store problemer med iPhone 5 i starten med kosmetiske skader på flere av modellene fra fabrikken, de måtte stramme opp som sikkert ikke gjorde effektiviteten eller kostnadene noe lavere og vi har jo utfordringen med at et såpass tynt lag med aluminium om det føles aldri så bra i hånda blir et veldig skjørt materiale som ikke er det mest praktiske for mange som kan være litt skjødesløs og nonchalange med telefonene sine. Det å nå ha en iPhone 5C som volumprodukt kontra iPhone 5 gir nok på mange måter veldig mye mening fra Apple sitt ståsted, men samtidig så hadde mange trodd og forventet en litt mer aggressiv prising når de først kom med en slik modell, litt sånn som da vi fremdeles hadde de gamle MacBook modellene i plastikk som på slutten opererte som budsjettmodeller for MacBook Pro i unibody aluminium.

 

 

Nå som jeg har lekt meg litt med iPhone 5C så er jeg ikke så negativt til produktet, den føles overraskende solid og god i hånden og den ser mye bedre ut i virkeligheten enn på bilder om du spør meg. Passer nok perfekt til mange av de som er litt lei det eksisterende designet, og for de som godt kunne tenke seg noe som ikke får like lett riper og andre kosmetiske skader som aluminiumsmodellene. Samtidig så er jo ytelsen og det hele helt upåklagelig da Apple A6 fremdeles er en av de raskere SoC på markedet og med den gode optimaliseringen mot maskinvaren så står jo ikke brukeropplevelsen tilbake for noe av det andre vi har på markedet per dags dato sånn sett. Hovedutfordringen er prisen, det blir for lite til for høy pris spesielt når vi drar iPhone 5S inn i bilde som har enda bedre kamera, raskere og mer moderne SoC, kommer i aluminium, har Touch ID osv osv.. Her får du mye for knappe 800kr ekstra som gjør at iPhone 5C priser seg selv ut så per i dag så fungerer jo 5C mer eller mindre som en modell som selger opp iPhone 5S og ikke noe som automatisk vil selge så godt av seg selv.

 

 

Eneste Apple trenger å gjøre er å sløyfe prisen med noen hundrelapper, får den ned til 4190 eller 3990 og vips så er det en langt mer aktuell modell som nok vil selge i et langt større antall. Men jeg tror Apple avventer markedet litt, ser hvor villige folk er til å kjøpe iPhone 5C og kanskje justerer prisen etterhvert som de føler at produksjonen av 5S har stabilisert seg for de må jo sitte på ganske så solide marginer på 5C med dagens prislapp.

Lenke til kommentar

Når det gjelder overgangen fra iPhone 5 til iPhone 5S så var den akkurat som forventet for min del.. Alt går hakket raskere men forskjellen er knapt nok merkbar per dags dato da iPhone 5 var den telefonen på markedet som etter min mening hadde best flyt, ytelse og brukeropplevelse fra før av. Så det blir jo litt smør på flesk, det blir bedre men det du hadde var så bra i utgangspunktet at det er vanskelig å legge merke til og verdsette forskjellen i noen større grad.

 

Det beste med iPhone 5S, som jeg var en smule skeptisk til på forhånd men som jeg regnet med at ville vise seg å fungere bra i og med at Apple hadde valgt å investere såpass i det er Touch ID. Fingeravtrykkleseren virker bunnsolid og er latterlig effektiv. Så nå kommer jeg inn på telefonen som om jeg ikke skulle hatt noen lås på den i det hele tatt, og selv om jeg klarte å skrive min firesifrede kode på null, komma, niks så går dett enda mer effektivt for seg og jeg har fått økt sikkerheten på telefonen da jeg nå har kunne gå til skrittet å bytte fra firesifret pinkode over til et komplekspassord i og med at jeg nå stortsett aldri trenger å skrive det inn fordi jeg bruker Touch ID så da kan jeg forsvare å ha en kode med tall, nummer, tegn og bokstaver noe som ville vært for ineffektivt før om jeg måtte skrive det inn hver bidige gang jeg låste opp telefonen.

 

Sikkerheten rundt Touch ID virker også temmelig solid, ja den er ikke feilfri men hver gang du gjør en omstart av telefonen så må du alltid skrive inn kode / passord før du kan starte å benytte deg av Touch ID igjen, det samme gjelder hvis du ikke har brukt Touch ID på 48 timer så må du alltid inn med kode / passord for å komme deg inn før Touch ID starter å fungere igjen. Har også testet med endel folk, testet med litt kreativt bruk av teip, høyoppløst scanning av fingeravtrykk og utskrift på grovt papir med høy DPI og det er ingenting av dette som har fungert for å låse opp telefonen så det er ganske så tydelig at du må sitte på ganske så greit utstyr og ha et temmelig solid ønske om å klare å omgå Touch ID for å få det til, og dette må gjøres innen 48 timer siden jeg har brukt Touch ID sist og telefonen må ikke restartes underveis for da kommer du ingen vei så for oss normale dødelige så virker dette temmelig idiotsikkert om du spør meg.

 

 

Forskjellen på kamera var også langt mer merkbart enn jeg hadde forventet, et av de bedre kameraene under mørke forhold har blitt en god del bedre og "true tone" eller hva Apple endte opp med å kalle det nye LED-lys systemet fungerer overraskende bra så det er ikke umulig å få solide bilder ved bruk av LED-flash lenger noe som jeg syntes det var tidligere.

 

 

Også liker jeg "Space Grey" fargen bedre enn "Slate" som vi hadde på iPhone 5. Den mørkeblå "slate" fargen er altså byttet ut med "Space grey" som virker mer som en gunmetal farge som jeg syntes gir mye bedre kontrast iforhold til den sorte fronten og de to sorte delene øverst og nederst på baksiden. Virker å være mye mer robust mot riper og skader.

 

 

 

Kan vell ikke akkurat anbefale en overgang fra iPhone 5 til 5S, det blir for mye smør på flesk og programvaren er jo helt like så telefonen vil jo for det meste føles lik i bruk. Men kan du selge din iPhone 5 for en god slant så ender du jo opp med en bedre telefon som ikke nødvendigvis koster deg så forferdelig mye i mellomlegg ettersom iPhone 5 selger som bare det på Finn.no nå etter at Apple valgte å fase den ut tilfordel for 5C. Sitter du på eldre modeller, eller en eller annen Android eller Windows Phone telefon så kan jeg varmt anbefale iPhone 5S som etter min mening er den beste telefonen på markedet, men best ytelse og brukeropplevelse per dags dato. Eneste vurderingen du må ta er om 4,0" skjerm blir for lite eller ikke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hørte noen rykter om at WIFI kunne starte/stoppe automatisk etter hvor man befant seg. Altså, mobilen registrerer om du er på jobb eller hjemme, og skrur da på WIFI. Noen som har erfaring med dette? Krever det datatrafikk?

Hvordan er erfaringen deres med iPhone og trening? Er det "trygt" å ha den med som musikkspiller/GPS på joggetur etc. ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...