Jump to content

Jakoozie

Medlemmer
 • Content Count

  5892
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1490 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei! Jeg lurer på noe i forhold til fondssparing. Alle snakker jo om at man må ha lang tidshorisont, fordi markedet svinger, og at det er lurt med månedlige innbetalinger for å unngå dårlig timing. Men hvordan gjør man det når det begynner å nærme seg tidspunkt for utbetaling? Bør man f.eks noen år før begynne å flytte pengene gradvis over på noe mindre risikabelt, som obligasjonsfond o.l? Dette forutsetter jo at man vet ca når man trenger pengene, som vel ikke alltid er tilfellet. Det beste er vel, om mulig, å spre utbetalingene over en viss tid også, for å minimere sjansen for at man selger på et dårlig tidspunkt. Jeg understreker at jeg er en "passiv" fondssparer, og ikke ønsker å tukle for mye og bruke mye tid på å analysere eller time markedet.
 2. Tenkte meg jeg kom til å få et sånt svar. Besserwissere trengs ikke her, og du trenger ikke bekymre deg for hunden min. Planen er ikke å alltid gjøre det på denne måten, tenker mest om morgenen eller på natten. (Min hund må veldig ofte på do på natten, og du forstår vel at det er litt kjipt å kle på seg full bekledning å våkne helt midt på natten) Noen som faktisk har tips?
 3. Hei! Jeg har en phalene som bor med meg i min leilighet i byen. Jeg bor ikke på bakkeplan så jeg må enten gå ut med henne på gata hver gang hun må på do eller la henne gå på terrassen. Til nå har vi gjort en blanding, men jeg er ute etter en mer hygienisk variant på terrassen. (Tisset renner ned mellom terrassebordene til bakgården som ingen bruker foreløpig, men dette vil forandre seg snart) Har lest på amerikanske nettsider at det finnes løsninger med kunstig gress på toppen, hvor tisset renner gjennom og ned i en uttrekkbar boks man tømmer en gang til dagen e.l. Jeg prøvde å se på norske nettbutikker, men kunne ikke se noen som hadde dette. Har noen av dere prøvd lignende? Ser for meg at det kan være mulig å lage en hjemmelaga versjon av dette også, med en flekk kunstgress.
 4. Hei! Jeg har et lite (8 kvm) rom som jeg stort sett bruker til å sitte på PCen og og spille. I fjor sommer ble det uutholdelig varmt der inne, uansett om vinduene var åpne og selv om jeg hadde vifte, og i år har jeg lyst til å finne en løsning. Jeg har sett litt på portable air condition-enheter. Jeg har lest om et par av de, og forstår at det varierer hvor mye de faktisk kjøler.(noen er visst i praksis bare store vifter) Har noen en anbefaling? Vil helst ikke bruke så mye penger på dette her, og det er jo til et veldig lite rom. Det som nok gjør at det kreves litt av kjøleren er at PCen min er en kraftig stasjonær spill-PC som lager en god del varme. (Tipper den bruker ca 500 watt strøm)
 5. Vet ikke hva jeg skal basere det på, vil bare ikke gjøre feil Men jada, jeg er klar over at man ikke skal prøve å time, og normalt sett vil jeg bare kjøre på med månedlige innbetalinger. Men siden det er beløp av en viss størrelse så er jeg litt mer var på eventuell dårlig timing. Tenk f.eks på de som kjøpte masse fond/aksjer rett før finanskrisen ...? Men jeg tror jeg heller mot å ignorere frykten og sette det i fond. (IPS sparer jeg litt i allerede, men er skeptisk til å låse veldig mye av pengene mine til pensjonsalder. Har lang tidshorisont, men ikke så lang )
 6. Takk for svar alle sammen! Jeg er nok en av de som ikke har noe voldsomt mål om å bli gjeldfri , og har ikke lyst til å legge alle pengene mine i bolig. Men å nedbetale deler av lånet for å få bedre betingelser og sikkerhet er et godt tips . Det var akkurat dette jeg hadde tenkt å gjøre. Men det jeg frykter er at de neste 24 månedene er så dårlige for fondsmarkedet at det vil ta lang tid før jeg er oppe igjen i null. At det er svingninger bryr meg ikke så mye, så lenge jeg ikke spytter flere hundre tusen i en "dal" i markedet.
 7. Hei! Jeg er i den situasjonen nå at jeg om ikke så altfor lenge arver mellom 3-400 000. Spørsmålet er hva jeg skal gjøre med disse pengene i dette kaotiske markedet. Kjapp bakgrunn: jeg er eier leilighet som jeg har ca 77% belåningsgrad på , og jeg har for øyeblikket 275 000 på BSU og ca 60 i buffer. Jeg har ikke tenkt å kjøpe ny bolig før om kanskje fem år, men egenkapital kommer ikke til å bli et problem. (Jeg begrenses i mye større grad av inntekt enn EK.) Jeg kommer nok da til å kjøpe en bolig med min samboer, men for øyeblikket eier jeg leiligheten alene. Tanken er at jeg kan ha en lang tidshorisont på arven, da jeg ikke tror jeg kommer til å trenge pengene på neste boligkjøp. Jeg har alltid tenkt at hvis noe sånt skjer så vil jeg kjøpe indeksfond for pengene. Planen ville da være å spre beløpet ut på månedlige betalinger over ett til to år for å minimere risikoen for å time dårlig. Men jeg frykter litt at vi er på vei inn i en ny krise, og at vi bare såvidt har begynt nedturen. Jeg er en type som normalt har is i magen og den vanlige sparingen i fond tøffer og går uten at jeg mister noe nattesøvn. Men når det er er større beløp som dette, riktignok spredt utover noen år, blir jeg usikker på om dette er et dårlig tidspunkt ....? Hva ville dere gjort? Vet at det er umulig å spå noe her, men er åpen for nye perspektiver og tankemåter.
 8. VG som funket ikke, finner den ikke. Den til google sier at det er feil adresse. Prøvde forresten å endre dns til 8.8.8.8 , men det hjalp ikke.
 9. "DNS servers" har samme ip, og det er den samme som default gateway. Jeg pinget google sin 8.8.8.8 server. Fikk dette resultatet. http://imgur.com/a/1CX4YoM
 10. Hei. Jeg har et problem som jeg har revet meg i håret over. Håper veldig noen kan hjelpe, veldig frustrerende å ikke ha noe som helst nett på gamingpc-en. En dag sølte jeg vin på min powerline-adapter, som gir meg nett til min stasjonære PC gjennom strømnettet. Jeg plugget den ut, og plugget den i igjen, og da gikk sikringen og det luktet litt svidd. Etter å ha tørket powerline-adapteren over natten prøvde jeg på nytt. Da fungerte internettet på den andre PC-en som er koblet til powerline-adapteren, men ikke min hovedpc. Testet med andre nettverkskabler og prøvde begge portene på powerline adapteren, men hovedpcen min klarte ikke komme på nett. (Den kom seg på det lokale nettverket, men klarer ikke koble seg til internett) PC-en fungerer ellers tilsynelatende perfekt, så jeg tenkte at dette måtte være nettverkskortet mitt som røk. Kjøpte derfor et nytt PCI-kort og testet det. Da opplevde jeg akkurat samme problem; nettverkskortet ble gjenkjent, PC-en sier at den er tilkoblet lokalt men klarer ikke koble seg opp mot nettet. Kjøpte da et trådløst PCI nettverkskort. Igjen finner jeg nettverket mitt, kobler meg til det med full signalstyrke, men kommer meg ikke på nett. Har lurt litt på om det er routeren som er problemet, og at det skjedde noe da sikringen gikk, og har prøvd å restarte den uten hell. Men jeg har to bærbare og en annen stasjonær, pluss flere mobile enheter, som fungerer perfekt. Hvis routeren var gåen burde vel ikke disse andre enhetenen fungere så bra? Er veldig forvirret og frustrert over dette, håper noen av dere kan hjelpe meg.
 11. Vurderer å bli abonnent hos chili mobil på et av de lavere abonnementene, men vet noen av dere hva som skjer hvis du bruker opp dataen? Strupes hastigheten, eller blir du fakturert per megabyte? Hvor mye i så fall?
 12. Mulig det er fordi jeg har spilt så mye God of War, men synes ikke dette så spesielt pent ut. Spesielt hår og ansikt ser kunstig og stivt ut.
×
×
 • Create New...