Gå til innhold

Hvilket objektiv har overasket deg mest (I positiv grad)


Anbefalte innlegg

Sto opp tidlig i dag og sitter derfor å tripper litt med fingrene. Fikk derfor lyst til å lage en tråd som dette.

 

Det behøver ikke være det objektivet du bruker mest. Vil kun vite hvilket av objektivene du eier som har overasket deg mest i positiv grad og fortell gjerne hvorfor.

 

Tenk deg nøye gjennom, og nevn KUN ETT objektiv :)

 

__________________________

 

Selv så synes jeg ikke det var så vanskelig. Er fornøyd med dem alle, men det som virkelig ga meg litt hakeslipp var:

Canon EF 70-200 f/2.8L IS USM II

 

Er kanskje ikke det jeg kommer til å bruke aller mest, men alikevel så ble jeg vannvittig overasket når jeg testet dette første gang.

 

Hadde aldri trodd at jeg skulle klare å ta bilder medlukkertider på 1/16 i full tele håndholdt, men så feil kan man ta! Rett og slett et fantastisk stykke optikk, og byggekvaliteten bare oser av kvalitet. Den er tung/svær og jeg liker det! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen store og kostbare objektiver har overrasket meg i positiv forstand - de har prestert akkurat som forventet i forhold til pris og størrelse ;)

 

Objektivet som har overrasket meg mest positivt er Nikon AF 35mm 1:2. Kostet 1100 kroner, lite, lett og lyssterkt, og upåklagelig bildekvalitet. Kommer aldri til å selge dette.

 

Ett skudd tatt med nevnte glass:

1161049920_xuc9S-500x500.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tamron SP AF 28-75mm 1:2.8 XR Di LD Aspherical (IF) :D

Meget fristende å selge 24-70'en (Canon) etter at dette var i hus.

 

Nei forresten, glemte fullstendig Canon EF 200mm f/2.0 L IS USM. Mine forestillinger om at EF 70-200mm f/2.8 IS II o.l er noe av det beste man kan få ble eliminert ganske så fort etter noen minutter med førstnevnte.

Endret av DenPlettfrie
Lenke til kommentar

Ingen store og kostbare objektiver har overrasket meg i positiv forstand - de har prestert akkurat som forventet i forhold til pris og størrelse ;)

 

Objektivet som har overrasket meg mest positivt er Nikon AF 35mm 1:2. Kostet 1100 kroner, lite, lett og lyssterkt, og upåklagelig bildekvalitet. Kommer aldri til å selge dette.

 

 

 

Flott bilde,vurderer selv enten 50 mm ,eller det objektivet du nevner..

 

Ganske overasket over samyang 8mm f 3.5 fisheye,har fått tatt noen ganske artige bilder med det.

Kosta meg 1800,og blir nok å lage en timelapse med det objektivet også.

 

Jeg synes dette bildet er litt artig(selv om kvaliteten og komposisjon ikke er bra):

 

 

 

lastopp6.jpg

Endret av sykkeliten
Lenke til kommentar

For min del MÅ vi her snakke om billig-objektiv! At "proff"-objektiv til rundt 10-tusen er fantastisk gode er et krav! Er de ikke det så skuffer de bare.

 

Min desidert største overraskelse var at det lille fullformat-objektivet Nikkor AF 28-80mm f/3.3-5.6G var SÅ bra som den er!

Den er meget skarp på min D700 selv vidåpen over hele zoom-området, og blir selvfølgelig enda litt bedre blendet ned til f/8-9 (som er maks. før diffraksjon inntrer).

At den er bra selv på åpen blender er helt utrolig! Blendet ned er det veldig liten forskjell opp mot en 28-70 f/2.8!

Vi snakker her om et objektiv på 195 gram! Det er perfekt til turer i skog og fjell der størrelse og vekt er viktig.

Jeg har testet den mot AF 28mm f/2.8 og AF 35mm f/2, og den var like skarp i senter, og mye bedre i hjørnene! (testet på f/4) Begge primene hadde også mye mer vignettering. Den blir slått på skarphet av 50mm f/1.8 og 85mm f/1.8, men nedblendet er ikke forskjellen så stor her heller.

 

Etter jeg "oppdaget" dette objektivet, kjøpte jeg flere eksemplar (brukt for ca. 500,- stk.) for å teste for eksemplarvariasjon og beholde det beste, men alle var like gode! Har forlengst solgt de overflødige hvis noen lurer...;)

 

Eneste grunnen til at jeg kun bruker det på fotturer, er at min Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G IF-ED (som også er et overraskende bra, lite/lett/billig objektiv), er like skarp (kanske enda litt bedre i senter), har bedre lysstyrke//bokeh på tele, og gir både mer vidvinkel og tele. Men den er større, og veier det dobbelte! (hele 415 gram!;) ), og er jo da mest anvendelig når størrelse og vekt ikke er kritisk.

 

Kjøper du en av disse to, er du sikret optikk i toppklasse til en billig penge! Selvfølgelig får du ikke muligheten til å åpne til f/2.8, eller slå en mann ihjel med det, men superskarpe bilder får du like fullt :yes:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det blir - er jeg redd - Voigtländeren min. Den fortsetter stadig å overraske ved å være (til mitt bruk) seriøst deilig å bruke. Fokusringen! Skarpheten! Alt sammen! (Og nå selger samme selger jeg kjøpte den av den til dobbelt pris, så nå føles det ikke fullt så mye rip-off lenger.)

 

Når jeg kikker på bokeh på billig-optikk (se uke 50mm), og så ser jeg hva 125mm'en kan gjøre med samme motiv. Og den er 1:1 makro. Og lyssterk. Og uten autofokus og med lang fokusgang totalt umulig å bruke på en toåring som kommer løpende mot meg. :D

Endret av Trondster
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det må være en 1979-modell SMC Pentax-M 80-200 mm f/4,5 v1 som jeg på forhånd hadde hørt mye pessimistisk om. "I motsetning til fastobjektiver er zoomer fra den tiden er neppe mye å samle på". Den viste seg å være svært skarp på full blenderåpning gjennom hele brennviddespekteret. Mye skarpere enn noen moderne telezoomer jeg hadde på samme tidspunkt. Jeg har en mistanke om at det yter på nivå med legendariske Canon 70-200 f/4, men har aldri fått sjansen til å sammenligne på noen god måte.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...