Jump to content

Bjerknez

Medlemmer
 • Content Count

  7998
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bjerknez

 1. Synes det var dårlig med trøkk i denne tråden vedrørende andres prosjekter. Er det ingen rundt om i det ganske land som har noen prosjekter og dele?
 2. Ja, mange snakker om Raspberry Pi og en dag må jeg vel teste ut denne saken. Kan man kjøre windows på den, eller bruke den som en vanlig laptop? Uansett, nå står endelig kjøkkenet 95% ferdig hjemme etter flere måneder med byggekaos. Planen min er at jeg skal automatisere en del på dette kjøkkenet, og hovedoppgaven blir at dette skal gjøres uten at ledninger henger å slenger. Elektriker har lagt stikk under kjøkkenbenken så det er perfekt til å gjemme bort mikrocontrollere etc Det eneste som står igjen nå er nytt vindu og utforing etc. Derfor er det ikke lister rundt vinduskarmen ennå.
 3. De gangene damer kommer bort til meg på byen gjør dem det nok for å komme litt bort fra "normalen" med skjitsnakk rundt bordet dem sitter. Jeg liker å diskutere sak og er som oftest dundrende ærlig på godt og vondt. Jeg får ikke noe ut av å flørte med damer. Liksom vise sin beste side. Blæh... for det første jeg sier er at jeg er lykkelig gift på det 12. året, men liker en god samtale hvis jeg den jeg snakker med har litt teft og er litt oppegående. Jeg er heller ikke en som despsrat kjøper drinker til damer for å kjøpe tid med dem. Det er rett og slett under min verdighet. En gang satt det seg en dame ved siden av meg i baren og vi begynte å prate. Ho var gamske full og jeg var vel rukket å bli litt brisen. Etter en del tomsnakk hvor jeg "ble kjent" med ho og fortalte at jeg var gift, ga ho navnet mitt etc. Så spurte ho meg hvorfor jeg var så "kald" og ikke flørtet slik andre pleide å gjøre. Ho lurte på om det var noe galt med ho selv etc. Jeg fortalte at jeg var fersig med den biten av livet og at jeg heller foretrekker En god samtale samt diskusjon. Jeg er ikke en som går rundt grøten sa jeg. Så da spurte hun meg hvor pen jeg syntes ho var fra en skala på 1-10. Teit spørsmål sa jeg siden utseende grovt sett ikke har så mye å si, innen rimelighetens grenser. Men siden jeg ikke kjenner deg, så er førsteinntrykket ca. 5 sa jeg. Så du synes altså ikke jeg er veldig pen sa hun? Jeg synes du ser vanlig ut sa jeg, samt at du virker som en hyggelig jente, så det kan hende det nummeret øker i takt med samtalen. Ho ble enda mer nyskjerrig og spurte om jeg lirte på hvor pen hun syntes jeg var. Det bryr meg rett og slett midt i ryggen sa jeg og fortalte at jeg var ganske trygg på meg selv og ikke trengte noen tilbakemeldinger på det. vi diskuterte ting og tang i nesten tre timer og når jeg dro så ga hun meg en klem og gråt. Ho fikk ikke nummeret mitt eller noe som helst. Noe hun spurte om. Så man kan faktisk snakke med damer samt holde dem på avstand selv om man ikke nødvendigvis vil hoppe i høyet med dem. Hyggelig kan det være også. Det er ikke alle gutter som er ute etter et ligg.
 4. Det høres rett og slett ut il at HA ikke er noe for meg... Men kanskje jeg en dag tester det ut. Samt kjøper en Rasberry Pi. Har vel kommet en ny versjon nå med 8GB?
 5. I see. Jeg foretrekker nok å fortsette i sporet jeg er i. Raspberry Pi må jeg teste ut en dag tror jeg. Men er jo sinnsykt dyrt for denne lille saken i fohold til en ESP32 som koster 20 kroner. Jeg skjønner jo at Raspberry Pi er en liten PC og ikke kan sammenlignes sånn sett, men føler nå det blir litt overkill allikevel... Men overbevis meg gjerne vedrørende hvilke scenarioer en Raspberry Pi er å foretrekke til mitt bruk
 6. Dette ser da ganske omfattende ut for å styre noen microcontrollere?
 7. Okay, men hvordan kan jeg feks. snakke med en ESP32/ESP8266 etc. når jeg bruker Home Assistant?
 8. Hvis man med et pennestrøk hadde slettet ordet "rassisme" fra ordboken og latt være og diskutere det, så hadde alt gått så mye enklere. Det blir litt som med Pride paraden. Jeg har overhodet ikke noe i mot homser og kjenner flere, men jeg forstår ikke behovet for å gå i tog for å naturliggjøre legningen. Det blir jo bare enda mer unaturlig hvis man hele tiden skal påpeke hvor "normalt" det er å være homse ved å gå i tog og kle seg som tullinger. Kan man ikke bare være mørkhudet, homse, Muslim eller fandens oldemor uten å kokkelere så mye rundt dette?
 9. Bestemte meg forøvrig å benytte meg av et LCD display også som skal vise temperaturen i garasjen samt dørens status (litt sånn for morroskyld)
 10. Skal ta en titt en dag :) Men hva sånn konkret kan man gjøre med Home Assistant som ikke kan gjøres med Blynk? Hva er forskjellen?
 11. 1. Bilen ble prøvekjørt av kjøper. 2. Alle servicer er formodligen fulgt. 3. Bilen er 13/14 år gammel og har gått 180.000km. Jeg mener dem ikke har noe å fare med her. Det som evt. skulle bli tvisten her er om selger visste om feilen eller ikke. Så lenge servicer er fulgt og bilen er såpass gammel som den er samt gått såpass mye vil jeg si kjøper har en dårlig sak. Med 180k på telleren og 13-14 år bak seg kan alt skje med en bil.
 12. Vær kort og tydelig i det du skriver. Ikke begynn å diskutere med dem. Alt du sier i en opphetet debatt kan plukkers fra hverandre og brukes mot deg. Bare avslå forslaget på en bestemt måte og be dem evt. gå rettens vei hvis dem mener det er urettferdig.
 13. JEG ville vertfall høflig men bestemt avslått forslaget og skrevet at dette er mangler/feil som ikke du kunne vite noe om. Jeg ville også minnet dem på at bilen er 13 år gamel og gått 180.000km. Den ble også prøvekjørt, og alle servicer er fulgt. Jeg mener dem som kjøpte bilen kan ta seg en bolle. Så sant dette er feil som du ikke viste noe om. Så¨får dem heller prøve rettens vei hvis dem gidder det. Men dem har nok en veldig dårlig sak, hvis det stemmer det du sier. "fuck'em!"
 14. Så lenge du ikke viste om problemene, så kan man ikke heve kjøpet mener jeg. Du kan vise til servise historikk og bilen har tross alt gått 180.000km. og er 13 år gammel. Jeg vil si kjøper har en dårlig sak her. Men jeg kan jo ta feil.
 15. Jeg bruker Blynk til dette. Å ja, denne porten er appstyrt og all informasjon som temperatur etc. blir vist i appen
 16. Jeg valgte å legge til en "momentary button" til garasjeport prosjektet mitt, slik at man kan fysisk åpne og lukke garasjen innenifra ved behov. Knappen er kodet slik at ved trykk så stenges releet og sender strøm til trigger porten i ett sekund. Jeg fant ut at man må holde knappen nede litt før motoren starter. Alt dette skal når jeg er ferdig monteres inn i en egen boks, slik at det ser sånn noenlunde ut. Nå har jeg som nevnt også fått wifi signaler i garasjen så da er det bare tut å kjør
 17. Dekningen er veldig bra. Fungerer i garasjen der den befinner seg, og stort sett på hele tomten. Vertfall på den delen av tomten jeg pleier å befinne meg.
 18. Da har jeg endelig fått wifi i garasjen (omsider) og da kan jeg snart gjøre ferdig garasjeportåpner prosjektet mitt. Koden trenger litt finpussing, men ellers skal den være så og si klar Noen flere her som har noen prosjekter på gang?
 19. Joda, jeg får til det meste egentlig, men nettverk er nok ikke min sterke side
 20. Joda, jeg bare antok at den største enheten var den som skulle være nærmest routeren. Men det var det altå ikke. Jeg har ingen problemer med å inrømme blemmen jeg gjorde. Det er slik man lærer Når det er sagt, så hadde jeg aldri skjønt at jeg hadde koblet det feil, hvis jeg leverte den tilbake.
 21. En liten oppdatering her. De power plug enhetene jg kjøpte viste seg å fungere allikevel. Når man ikke leser bruksanvisningen så kan man jo takke seg selv egentlig. Problemet var at jeg byttet om på kontaktene, så wifi delen var inne mens den som skulle kobles til routeren var i garasjen. Det kan jo umulig gå bra 😅 Nå får jeg ca. 20-30Mb hastighet i garasjen trådløst og det holder i massevis til det bruket jeg har.
 22. Joda, men det blir jo veldig kostbart for å få wifi i garasjen når eneste formålet er at jeg skal lage en garasjeportåpner som er appstyrt. Da kan jeg jo like godt bestille ny portåpner ferdig montert. Dessuten må jeg vel ha tre mesh enheter? En som står ved routeren som er koblet til denne samt strøm, en som står midt i mellom router og garasje (noe som ikke er mulig da jeg ikke har kontakter mellom router og garasje) og en i garasjen?
 23. Problemet mitt er at det ikke er noen kontaktuttak mellom routeren der den er i dag og garasjen. Så jeg må ha noe som forsterker signalene i retning garasjen. jeg trenger som sagt ikke noen voldsomme hastigheter så det er ikke viktig. Men jeg trenger greit og stabilt signal.
 24. Men dem trenger vel også strøm/tilkobling til router?
×
×
 • Create New...