Jump to content

tomsi42

Medlemmer
 • Content Count

  41560
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6090 :)

About tomsi42

 • Birthday 08/01/1961

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

43150 profile views
 1. Sikkert for sent nå; men det er en god deal.
 2. Det er SmugMug som har tatt over flickr, så det tror jeg kan bli meget bra etter hvert.
 3. Har du prøvd 18-55mm? eller 23mm? Bare fordi objektivene er billige og lette, betyr ikke at de er dårlige. 16-55mm-en er et monster, stort og tungt. Ja, den er meget bra, men hvis den er så tung at en ikke gidder å ta med kamera på tur, hva da?
 4. Apropos ISO diskusjonen, så har Thom Hogan litt å si om saken.
 5. Det har du forsåvidt rett i - jeg tenkt mere på å vise hvor kompakt det er mulig å få et Fuji-system. Desverre så finnes det ikke så kompakte FF hus foreløpig. Det er sant; men 500-2000g i objektivekt kan ha noe å si. Det finnes en 27mm f/2.8 mener jeg å huske. Men da tror jeg at jeg ville satt det på en X-E3 for å bli enda mer lommevennlig.
 6. Det er et poeng - og det var derfor jeg ønsket at du hadde sammenlignet meloner med meloner Jeg liker ikke trenden med større og større objektiver. Så jeg foretrekker de systemene som lar meg velge mellom smått og stort. Hvis jeg velger Fuji, så kan jeg velge 18-55mm f/2.8-4; Sony alternativene er 24-70mm f/4 eller 24-105mm f/4. Ikke direkte sammenlignbart da jeg vil få mer vidvinkel på Sony, men mindre tele, alternativt mer tele mot mere vekt. Se forskjellen selv. Ikke noe bedre i televerdenen heller... G serien til Sony er bedre optisk enn Fuji-alternativene, men så koster de deretter.
 7. Hvis jeg skulle kjøpt c-t30 så hadde jeg kjøpt med 18-55mm f/2.8-4 , 55-200mm f/3.5-4.8, og en eller to fast-objektiver. Jeg tror jeg hadde valgt 23mm f/2 og et portrett-objektiv - 50mm f/2 eller 56mm f/1.2 avhengig av budsjett.
 8. III er nyere og bedre. Men om du trenger det som III-en har, er jeg usikker på. Samtidig har jeg inntrykk av at det er en god del gode tilbud på II, så det er en del penger å spare. Fordelen med Sony er at sensoren er litt større - samme størrelse som gamle film-kameraer. Fuji har samme sensorstørrelse som Nikons DX kameraer (D90, D5000 osv).
 9. Jeg liker EOS RP - det er er et rimelig no-fuss hus. Det eneste som mangler er et par rimelige og gode objektiver...
 10. Hvis det er Sony du går for, så vil jeg foreslå for A7II - lukkeren er en god del forbedret i forhold til A7. Du bør også titte på Fujifilm modellene, f.eks. X-T20 - du vil få mer kompakt optikk; noen vil også si at de er enklere å bruke.
 11. Den primære grunnen til å gå over til speilløst er å redusere mengden mekanikk - det gir bedre presisjon, og lavere produksjonskostnader. Når man fjerner speilet, så kan man flytte optikken nærmere sensor, noe som gjør det enklere å designe enkelte objektivtyper. Avstanden fra sesnor til fatning kalles registeravstand, og problemet med gamle objektiver, er at de er laget for en annen type registeravstand, så de vil ikke fungere riktig på en speilløs uten en adapter som kompenserer for den redusrerte avstanden.
 12. Det behøver ikke å være et problem - mange gatefotografer som pre-fokuserer på et gitt punkt og slår av AF.
 13. Adapter på tvers av systemer vil alltid være problematisk. Det er kun Canon som har spesifikasjonen på protokollen mellom hus og optikk, så de vet hva som skal til for å få det til å virke.
×
×
 • Create New...