Jump to content

se#

Medlemmer
 • Content Count

  6244
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

909 :)
 1. Det er flere egenskaper som i dag mange er hysterisk opptatt av. Værtettet, to kortplasser og IBIS er noen av dem. Med det mener jeg ikke at de er unyttige - tvert imot, men det er funksjonalitet som ekstremt mange har klart seg bra uten veldig lenge. Dette er imidlertid ting som stadig trekkes frem i tester, reklame osv så å ikke ha IBIS når alle andre (bortsett fra Canon) har det betyr sannsynligvis at en del velger bort Fuji. For øvrig har jo Fuji en del veldig gode objektiv uten IS som IBIS vil gjøre mer anvendelige i lite lys.
 2. Som iStereo og L/-R~ sier har dette vært en fin og interessant tråd å følge med på. Gjenta gjerne prosjektet, eller en variant?
 3. Takk for link. Dette har jeg ventet på (bare litt ironisk). Har lurt litt på hvordan der går med KR nå med alle foto Youtube-kanaler og ryktesider som er mer useriøse enn KR. Kan ikke være enkelt for tradisjonelle sider som KR sin nå til dags.
 4. Siden jeg ikke har brukt RP selv kan jeg ikke si så mye spesifikt, men noen generelle kommentarer: RP er den (foreløpige) billigmodellen til det nye speilløse systemet, men det har uansett en nyere og bedre sensor enn 5D II så bildekvalitet er bedre enn det du har fra før. Det er også bedre på video enn 100D, men matcher ikke seriebildefunksjonen til 7D på hastighet og bufferstørrelse. Byggekvalitet vil være et nivå under 7D og 5D-serien, men det er jo også mindre og lettere. Merk at det kommer et generasjonsskifte på Canon-sensorer, men nye sensorer er bare tilgjengelig på Eos 90D og Eos M6 II. Når fullformat vil oppgraderes - og på hvilket nivå først er ikke godt å vite, men det virker sannsynlig at ny sensor kommer på R-erstatning (eller en ny ennå dyrere modell) først.
 5. Som jeg skrev i tidligere innlegg: "Vær også obs på at videohoder normalt ikke gir mulighet for bilder på høykant, men de gir mye mykere panoreringer/bevegelser enn du kan få til med et rent foto-hode." Dette gjelder nesten alle videohoder da ingen filmer i høydeformat. Du kan løse det med en L-brakett, men det blir jo ennå en ting du må kjøpe. Koster ikke all verden. Vet ikke om det finnes spesielt for P1000, men det finnes "universelle" som passer til mange kameraer. Et eksempel - merk at du bør prøve hvor bra en L-brakett passer før du kjøper. https://www.japanphoto.no/3-legged-thing-qr11-lc-universal-l-bracket-gr%C3%A5
 6. Det vet ikke jeg heller, men har brukt RAW-konvertering siden rundt 2003/2004 og selv det har vært en revolusjon i både brukervennlighet og resultat. I starten måtte man stort sett bruke kameraprodusentenes program for konvertering med elendig brukervennlighet og gjerne tredjeparts program for god støyreduksjon. Adobe revolusjonerte det med ACR og etter hvert LR. Sikkert ikke best på alt, men det fungerte likt for alle kameraer uansett merke og støyreduksjon og prosessering av vanskelige bilder generelt ble stadig bedre. Hadde et Nikon kompaktkamera i 2004 med RAW og å bruke det over ISO 100 var en nødløsning. Reprosesserer jeg bilder på høyere ISO fra det eller 350D med dagens LR er det stor forskjell og i dag er flere tilsvarende produkter å velge i. Ser mange hevder Adobe ligger litt bak i RAW-prosessering i øyeblikket, så det kan godt være at det vil bli ennå litt mer å hente.
 7. Jeg har aldri forstått hvordan det kan lønne seg å holde på med alternative nettlesere, men så lenge de holder ut så bruker jeg både Vivaldi og Opera. Opera pga VPN-funksjonen. Vivaldi har et veldig effektivt brukergrensesnitt, i hvert fall for meg og uten at jeg trenger installere noe som helst ekstra.
 8. La også merke til denne lanseringen. Har ikke drone fra før, men hadde vært morsomt å prøve litt og pris og størrelse på denne så virkelig interessant ut. Men så var det manglende DNG/RAW-format da. Det er eneste absolutte krav jeg har til kameraet og opplagt noe de har lagt inn for å skille til litt dyrere modeller.
 9. Helt enig, ingen elbil på markedet i dag er SUV i ordets opprinnelige forstand. Etron og EQC er vel nærmest og Rivian er en ekte SUV når/hvis den kommer på markedet. Nå kalles nesten alt SUV og så lenge alle journalister bruker betegnelsen på den måten er det ikke mye å gjøre med det.
 10. Det er også kjent at fagfolk sjelden tar inn over seg at et ord får en ny betydning. Språk er ikke statisk og slaget om å få flertallet til å bruke objektiv er tapt for lenge siden.
 11. Jeg bruker linse når jeg vil at flest mulig skal forstå hva jeg mener. Objektiv hvis jeg vil være så nøyaktig som mulig. Har vært på forumet en stund og for meg ser det ut som linse og objektiv brukes om hverandre, og da linse av de fleste når det er snakk om kompaktkameraer, superzoomkameraer osv.
 12. Det er akkurat kameraer som P1000 jeg ville sett etter for å ha med på fjelltur hvor det blir for mye å dra på et systemkamera med flere linser. Derfor også kommentaren om vekt på stativ og spørsmål om bruksområde. Du får stativ ned til under en kilo som vil klare å holde P1000 OK for motiver som er i ro, men de er ikke så enkle/raske å justere som et stativ med videohode og mer solid konstruksjon.
 13. Jeg er enig med Dr. Brodsky lenger oppe i tråden at det er vanskelig å si noe fornuftig med så lite informasjon som du gir. Skal du bare filme så er stativet fra foto.no et bedre valg, men du bør også spørre deg selv om vekt spiller noen rolle. Manfrotto-stativet er oppgitt til 1.64 kg, Leo-stativet til 3.3kg. Jeg ville aldri kjøpt et stativ som veier 3.3kg, men skal det bare stå på verandaen eller maks fraktes noen meter fra bilen er det sikkert flott. Vær også obs på at videohoder normalt ikke gir mulighet for bilder på høykant, men de gir mye mykere panoreringer/bevegelser enn du kan få til med et rent foto-hode.
 14. Litt lunkne er vel en underdrivelse. Men tester tester gjerne alle objektiv mot samme standard og da faller superzoomlinser gjennom. Har sett/hørt en del brukere av objektivet som er superfornøyd. Skal du ha bra skarphet fra hjørne til hjørne tror jeg du bare kan glemme 12-200, men har du stort sett motivet, eller i hvert fall de viktiste delene av motivet sånn passe i midten vil jeg tro dette fungerer helt topp. Har aldri prøvd det selv, men har brukt diverse superzoomlinser som har fått tilsvarende anmeldelser og de har fungert helt flott til hobbybruk. Må si 12-200 frister.
 15. Fortsatt helt enig i at USB-C er fremtiden, men kan ikke se at jeg blir kvitt Micro USB nærmeste fem årene. Til det har jeg alt for mange enheter som bruker det. Jeg har normal ikke mer enn en kabel, men et adpater som veier et par gram i tillegg. Har allerede fått 3-4 av disse med diverse enheter.
×
×
 • Create New...