Jump to content

Trondster

Medlemmer
 • Content Count

  18539
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4400 :)

About Trondster

 • Birthday 04/08/1975

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Presisjon viktigere enn fart? Det mangler en "ikke" i den setningen der. Presisjon er viktig, men fart er mye viktigere. Som nevnt for eksempel her: https://www.kotaku.com.au/2019/05/tips-for-playing-harry-potter-wizards-unite/
 2. For å unngå Game of Thrones-spoilere: Unngå artikler som dette. Har nettopp begynt å se GoT i det hele tatt, og fikk lest spoiler allerede i ingressen. Takk. Bedre med tittel "Hvordan unngå sesong 8 spoilere" eller lignende.
 3. At de er "disponible"? Ikke helt det "disposable" betyr. Prøv "engangs", "bruk og kast", "Ikke-reparerbar" eller lignende.
 4. Artig sak - blitssystem hvor man kan endre lyset etter skuddet. Kickstarter-link her. Dette fungerer ganske enkelt med hjelp av fargefiltre - hver blits har "sin" farge, og man kan så endre belysningen i et svart hvitt-bilde etter at man har tatt det. Fiffig! Det er noen begrensninger, da - man skyter i svart-hvitt*) det er litt lystap, og sterke farger på motivet vil nok endre "lyssettingen". Allikevel artig - se video! *) Man kan skyte i hvilken farge man vil, så lenge det er svart-hvitt.
 5. De mange typene fotografer: https://photographylife.com/types-of-photographers
 6. Kjempeartig om rolling shutter og interferenseffekter! https://www.youtube.com/watch?v=dNVtMmLlnoE
 7. Du får nok ikke lov til å lage en ny tråd inne i "Diskuter artikler"-kategorien. Denne kategorien er forbeholdt diskusjonstråder for artikler laget av redaksjonen. Den er ikke for diskusjon av artikler du har funnet andre steder - kikk i så fall etter et annet og mer passende sted på forumet å lage tråd.
 8. Det skulle være inkludert: https://gopro.com/help/articles/Block/Customer-Responsibility-for-Import-Duty-VAT-or-Other-Taxes-Outside-of-the-US
 9. Mer om UV-filtre fra lensrentals.com: https://www.lensrentals.com/blog/2017/05/yet-another-post-about-my-issues-with-uv-filters/
 10. Har du noen gode f/1,4-zoomer å anbefale til den da?Lett: Sigma 18-35 med Speed Booster. Blir en f/1,2-zoom.
 11. Gratulerer med dagen, alle sammen!
 12. Hva savner hin mest med objektivet hun har i dag, og hvilke brennvidder bruker hun mest? Hvis hun skyter mest på vidvinkel - vurder den eksepsjonelt gode Sigma 18-35/1,8. Hvis hun skyter over hele 18-55mm, og vil ha noe som er litt bedre, vurder EF-S 17-55/2,8 eller Sigma 17-55/2,8. Hvis 18-55'en ikke har nok rekkevidde - vurder EF-S 15-85 IS. Savner hun å fokusere enda tettere på, vurder et makroobjektiv som EF 100/2,8 macro. Skulle hun kommet tettere på ting som er langt unna, vurder å supplere med en telezoom som EF 70-300 IS eller 70-200/4L IS. Savner hun noe videre enn 18mm, vurder en vidvinkelzoom som EF-S 10-22 eller andre. Skulle hun hatt et portrettobjektiv med mulighet for liten dybdeskarphet, vurder Sigma Art 50/1,4 eller Art 85/1,4 (eksepsjonelt gode).
×
×
 • Create New...