Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Aldri skjønt hvorfor sterk mat er så ettertraktet, eller sterkt krydret rettere sagt.Det er jo det det er.

Syns det er best uten noen ting jeg. Bruker ikke salt og pepper engang, ser ikke vitsen. :shrug:

Det gjør kjedelig mat mye mer spennende. Kommer fra kosovo så er vandt med masse krydder og spice fra starten av. Masse norsk mat er bleh uten noe ekstra. Eeeelsker pepper, tilsetter du nok kan det bli litt spicy. Digg digg digg.

 

Edit: er også sunt, og det hjelper på blodsirkulasjonen.

Så rart. Jeg var nylig i sørlige Kroatia og Montenegro, men all maten var smakløs og ekstremt lite krydret. Er Kosovoisk mat annerledes?

Lenke til kommentar

Gunstig mat er grønnsaker, belgvekster, frukt, bær, fullkorn, nøtter og kjerner.

 

Jeg undres bare over hva som er gunstig eller ei. Det er jo tydeligvis ikke ugunstig nok å spise f.eks. kjøtt, da vi fortsatt spiser og liker kjøtt. Hadde det vært ugunstig nok hadde kjøtteterne dødd ut. Evolusjon i praksis.

 

Men det passer jo fint som en vegetarianer punchline da.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

Aldri skjønt hvorfor sterk mat er så ettertraktet, eller sterkt krydret rettere sagt.Det er jo det det er.

Syns det er best uten noen ting jeg. Bruker ikke salt og pepper engang, ser ikke vitsen. :shrug:

Det gjør kjedelig mat mye mer spennende. Kommer fra kosovo så er vandt med masse krydder og spice fra starten av. Masse norsk mat er bleh uten noe ekstra. Eeeelsker pepper, tilsetter du nok kan det bli litt spicy. Digg digg digg.

 

Edit: er også sunt, og det hjelper på blodsirkulasjonen.

Så rart. Jeg var nylig i sørlige Kroatia og Montenegro, men all maten var smakløs og ekstremt lite krydret. Er Kosovoisk mat annerledes?

 

Du spiste mest sannsynlig mat som er blitt modifisert for turisters ganer, har vært i kroatia flere ganger og selv om det er ett nydelig sted så var ikke maten nevneverdig digg for å være ærlig. Albansk mat må ofte ha mye krydder i seg da det er mye ris og gryteretter som må piffes opp som er normal kost, det er ikke så lenge siden kosovo ble sitt eget land etter årevis med krig (før krigen var det ikke noe bedre, min mor kan fortelle om hvordan hun måtte vaske filler når hun hadde mensen som hun brukte og at de slet med å engang sørge for at hun hadde nok skoleutstyr) så det hadde nok mye med å gjøre det beste ut av det man hadde tilgjengelig.

Lenke til kommentar

Mat i butikken som er "HOT!!!"

 

Men det er tilpasset normale forbrukere, så er ikke spesielt sterkt...

Enten det er tacokrydder, salsa, frossenpizza, osv.

 

Med unntak av noen sauser som Meny har.

 

Enig. Jeg er ekstremt glad i sterk mat, og blir like skuffa hver gang jeg kjøper noe "hot" i butikken. Selv ekstra sterk kebab som jeg kjøper i byen jeg bor i synes jeg ikke er sterkt nok. Da jeg kjøpte kebab i Oslo for noen år siden kjøpte jeg sterk kebab. DET var sterkt det! Glad jeg ikke valgte ekstra sterk der.

Lenke til kommentar

Jeg undres bare over hva som er gunstig eller ei. Det er jo tydeligvis ikke ugunstig nok å spise f.eks. kjøtt, da vi fortsatt spiser og liker kjøtt. Hadde det vært ugunstig nok hadde kjøtteterne dødd ut. Evolusjon i praksis.

 

Men det passer jo fint som en vegetarianer punchline da.

Jeg pleide å ha variert kosthold og lage alt fra bunnen, men det har sklidd ut over årene.

 

Jeg har levd ei stund på kjøtt, ost, prosessert mat. Anbefales ikke. Jeg er absolutt hektet på ost, kjøtt, pasta og fett.

 

Den eneste utsikten for meg er å kutte ut prosessert mat og ost, samt kutte kraftig ned på inntak av kjøtt. Jeg må spise for å overleve, ikke for kos. Det eneste jeg har greid å kutte ut til nå er meieriprodukter. Neste mål er å halvere inntaket av kjøtt som skal erstattes med grønsaker, belgvekster med mer. Det er ikke hva jeg spiser til middag som er et nevneverdig problem, men hva jeg spiser resten av dagen.

 

Synd det ikke blir noe mer Cappuccino, men det går vel på et vis.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Klarer man ikke å lage sterk nok mat med det man finner i butikken, er man dårlig til å lete eller begrenser seg selv til ferdigmat.

Hva er det sterkeste de har på Rema 1000, egentlig? Jalapeños? Den halvlange røde chilien? For å lage noe sterkt med de, så man bruke så mye av dem at det ødelegger smaken.

 

Kan muligens få til noe hvis man koker ned alle frøene til en pasta, men jeg trur ikke jeg er god nok til å få det til å smake godt, heller.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...