Jump to content

Larzen_91

Moderatorer
 • Content Count

  7260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Larzen_91 last won the day on December 9 2018

Larzen_91 had the most liked content!

Community Reputation

6634 :)

2 Followers

About Larzen_91

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 08/30/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

50509 profile views
 1. Produktet koster 20 kr/stk. Med mindre du kjøper 3, da "får" du den ene. Skjønner ikke helt hva du vil frem til.
 2. Det er derfor jeg formulerte svaret mitt slik jeg gjorde det. Man må ta høyde for de tingene du nevner. Men å bare lukke døren helt på grunn av at noen sier "okei, vi er her, hva kan vi finne ut av om årsakene" blir litt dumt og sneversynt i seg selv. In my honest opinion.
 3. Det kommer helt an på hva du legger i "noe" som sagt. I ren filosofisk forstand er det et helt naturlig resonnement.
 4. Nå er jeg selv ateist, men synes det blir litt påtatt å nekte for at "noe" er grunnen til at universet eksisterer, om vi tar utgangspunkt i en helt sekulær og edruelig tolkning av "noe". Vi kan ikke se lenger tilbake enn til Big Bang, men hvordan foregikk det? Gir det mening å snakke om "A førte til B" i en tilstand der tid slik vi kjenner det ikke eksisterer? Dette er vanskelige spørsmål, som vi ikke har svar på og kanskje aldri får svar på, men jeg får ikke avsmak i munnen av å si at "et eller annet førte til at universet er slik det er". Om man tolker "noe" som et slags vesen med vilje så har man derimot gjort et hopp uten begrunnelse.
 5. Er det liv på andre planeter? Ja, det er meget mulig. Får vi noen gang kontakt med dette livet, om det er intelligent? Kanskje, men skal mye flaks til. Det andre du prater om hva gjelder positivitet skjønner jeg ikke stort av. Det virker som du snakker om positivitet i kontekst av "positivt for oss" eller eventuelt andre levende vesen. Universet er meget ugjestmildt for levende vesen, til og med vår egen klode er stort sett ugjestmild for oss mennesker, men vi har lært oss å jobbe oss rundt det med f.eks. klær og husly, samt varme. Dette kan regnes som primitiv teknologi. Lever jeg ikke helt i takt med naturen om jeg går med klær, hvis man regner det som en teknologi? Jeg blir jo ikke født med klær, og biologisk sett er det absurd for et dyr å ta på seg noe for å kunne klare seg i det fri. Er da klær unaturlig og noe negativt? Hvis klær ikke regnes som teknologi, hvor går grensen? Husbygging? Flamme/varme? Hjul? iPhone?
 6. Da kan jeg jo heller be deg om å dele dine egne tanker så langt om oppgaven, i stedet for å bare gi fasit. Hvilke elementer må du tenke på når du skal dimensjonere kabler og vern?
 7. Om det er en teoretisk skoleoppgave du prater om blir det annerledes. Men det fremstår hvertfall som at dette er en praktisk jobb du skal ha gjort. Det er forøvrig ingen forskjell om det er AC eller DC, det avhenger av spenningsnivå. Man har lov til å jobbe med lavvoltanlegg (under 50V AC/DC) inntil (jeg tror) 250VA, altså ca. 250W.
 8. Elektrikeren som er lovpålagt å gjøre jobben for deg har kontroll på det.
 9. Ja, heldigvis ser du sånn på det. I motsatt ende av skalaen har du mødre som tar livet av spedbarna sine for å garantere de paradis.
 10. Dette livet er midlertidig, og troen på at det kommer mer etterpå er noe som kan forsure det ene livet vi alle er enige om at vi har her og nå. Om man oppriktig tror at man overlever sin død på et vis kan det gi grobunn for mye negative vinklinger. "Dette livet er det ikke så farlig mer, jeg får en skikkelig refill når jeg parkerer tøflene allikevel".
 11. Det å tro noe, og spesielt det å be i religiøs kontekst, er en veldig kurant måte for religiøse å føle at de gjør noe med en sak uten at de faktisk gjør noe. Det menes selvsagt godt, men det gjør ikke noe godt i seg selv. Om vi prater om å be for noen, så blir det litt i samme gata som å si "jeg tenker på deg". Det er fint og empatisk, men utgjør ingen forskjell annet enn litt feelgood. "Jesus take the wheel" er jo en parodisk tilnærming til akkurat denne tematikken, men hvorfor ber vi ikke guddommen ta over rattet på helt konkrete ting i hverdagen? Hvorfor overlater vi det vanskelige eller det vi ikke får gjort noe med selv til guddommen? Jo, for da føler vi oss litt bedre, vi har delegert oppgaven til space daddy. Også tar vi oss av kjøringen og alt det andre vi får til selv. Hvordan ser en verden uten gud ut? Antageligvis akkurat slik som den ser ut nå.
×
×
 • Create New...