Gå til innhold

Larzen_91

Moderatorer
  • Innlegg

    7 348
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    18

Larzen_91 vant dagen sist 9. desember 2018

Larzen_91 hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Larzen_91

  • Bursdag 30. aug. 1991

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

51 838 profilvisninger

Larzen_91 sine prestasjoner

6,8k

Nettsamfunnsomdømme

10

Hjelpsomme svar

  1. Jeg tror nok dette med kjærlighetsspråk er noe kvinner ofte er mer opptatt av enn menn, dama mi prater også om at hennes kjærlighetsspråk er fysisk kontakt som er noe i konflikt med meg som aldri har vært mye til å ta på folk generelt sett. Klemmer innad i familien når vi vokste opp tilhørte sjeldenhetene og selv om jeg har blitt mer vant til det så finner jeg det til en viss grad ubehagelig og kleint å gi folk en klem. Det kan også henge sammen med at gutter kanskje ikke vil fremstå som upassende ved å ta på folk, jeg tror damer har lettere for å fysisk berøre andre uten at det oppfattes som seksuelt f.eks. I tillegg til dette tror jeg at kvinner ofte er bedre til å tenke over og gi uttrykk for sine behov, der menn gjerne enten ikke tenker så mye over hva de vil ha (når det kommer til ikke-materielle ting) eller at de er dårlige på å kommunisere det behovet/ønsket mot sin partner. Eller en kombinasjon av begge to.
  2. Det er det ikke. Men karrierepolitikere i dag er mer og mer en gruppe som lever et liv som er adskilt fra det livet vanlige folk lever. Gjerne med politiske foreldre/familie, og vært med i ungdomsparti fra er i skolen, og følger den veien fremover til voksenpolitiker, uten å ha levd et "vanlig" liv med "vanlig" jobb og livssituasjon. Det er ikke en rettighet å komme på Stortinget, men det kan også bli et problem om de politikerne som styrer og steller i mindre og mindre grad forstår effekten av deres egen politikk. Når Arbeiderpartiet (ironisk nok med det navnet) sier at det er vanlige folk sin tur så tror jeg oppriktig at mange av de egentlig ikke helt vet hva det innebærer å være "vanlige folk".
  3. Hvilke politikere som kommer frem i rampelyset for å sanke stemmer har jo ikke velgerne noe innflytelse på. Der er det mye arv, å gå gradene, klø andre politikere på ryggen i håp om at de klør din tilbake, før man er politiker på høyere nivå. Velgernes tillit er jo ikke en faktor før de faktisk får en viss mediedekning, hvertfall om vi snakker toppolitikere i storting/regjering.
  4. Det er ganske vanlig i Norge å ha ujorda trafo ja, såkalt IT, der I-en står for isolert.
  5. Det er mange trafoer som forsyner hus i Norge som ikke er tilkoblet jord (IT nett). Og jeg har vitterlig klart å få strøm der. Riktignok er en jordfeilstrøm på et IT nett mye lavere enn TN (da TN blir som en kortslutning å regne), men den finnes. Så jeg ville hvertfall ikke satset veldig hardt på at man er helt trygg så lenge man har en trafo isolert fra jord foran seg.
  6. All strøm du har i huset er overført via et magnetfelt, enhver trafo er et galvanisk skille. Men går likefullt å få strøm "etter" en trafo.
  7. Standard løp for elektriker er 4,5 års VGS utdanning, da læretid teller som utdanning. Etter det er det en installatør i den bedriften man jobber hos som står ansvarlig for den jobben elektriken utfører. Solcelleanlegg er ansett som en del av fast elektrisk installasjon, og skal derfor installeres av installatørbedrift som all annen fast installasjon. Man kan gjerne være uenig i det, og jeg er til en viss grad enig selv om jeg er elektriker. Det utføres mye cowboyarbeid av både faglærte og ufaglærte, men med faglærte har man i det minste en juridisk vei å gå.
  8. Empati kan jo også være delvis tillært, altså ikke helt genetisk. Når barn leker som små, f.eks. gutter som lekeslåss, lærer mye om empati når de får erfare selv og ovenfor andre hvor grensa går mellom lek og alvor. Så en ganske grunnleggende intuisjon kan man si det er, men det er en intuisjon som må trenes opp for at den skal funke så godt som den tilsynelatende gjør når man er voksen og vi tar tankeprosessene for gitt. Det siste du nevnte kan jo fort tolkes som moralsk relativisme, og da er det greit å definere litt hva man mener. Er enig i at moral er kulturelt og lært, men selv er jeg ganske enig i Sam Harris sin definisjon. Altså, snakker man om moral så snakker man på en eller annen måte om velværet til bevisste vesener. Og dersom man er enig i det utgangspunktet, så kan man gjøre objektive vurderinger. Som f.eks. at slaveri er umoralsk, også i historisk kontekst. Og man kan til og med argumentere for at kjøttproduksjon kan være umoralsk.
  9. Hvis dere skal ha en hylle bortover på veggen over denne benken så er jo det naturlige valget en LED-stripe under denne. Det vil bli rimelig diskret. Men spørs på hylla selvfølgelig. Utover det står man ovenfor valgets kval. Det er et hav av muligheter, men du og din bedre halvdel må jo bli enige om noe som begge kan leve med.
  10. Det var en rar måte å kaste inn håndkledet på. Det er ingen her inne såvidt jeg kan se som prøver å dominere diskusjonen og være konge. Men det er veldig vanskelig å få fatt i hva du faktisk sier, og i den grad man klarer det er det ikke gitt at man er enig da heller. Dersom du vil prøve å overbevise folk om at du har rett kommer man lenger med å vise til helt konkrete ting, og ikke bare si "dette vet du, sånn egentlig". Hvem som er smartest er av liten relevanse, argumentet/saken får stå eller falle på egne bein. Hvem som er flinkest retorisk er også ikke så relevant, men man må ha retorikk nok til å gjøre sin sak forstått i det minste.
  11. Betyr det at du mangler etikk, siden du deltar her? Nei, selvsagt ikke. Å si at etikk er medfødt blir veldig misvisende. Et barn oppdratt av ulver uten menneskelig kontakt vil antageligvis oppleves som veldig sært og muligens også uetisk i sin oppførsel i sin kontakt med andre mennesker. Fordi særlig under oppveksten lærer vi enten bevisst og med overlegg, eller ubevisst og på slump, hva som menes med rett og galt. Og når vi er voksne blir de fleste klar over at "rett" og "galt" ikke alltid er svart eller hvitt. For meg personlig kan hva som er galt eller ikke kokes ned til i hvilken grad det negativt påvirker bevisste vesener. For å tydeliggjøre poenget, det er forskjell på å kaste en stein ned i en brønn og et barn ned i en brønn. At vi har blitt så flinke til å intuitivt forstå disse enkle eksemplene uten å tenke så mye over det er et godt bevis på hvor sosialiserte vi er. Og også forklaringen på hvorfor enkelte mener vi "bare er født med det". Hjertet pumper blod. Det kan hverken lære noe eller lære bort noe.
  12. Ingenting i veien med dette, om noe er det en oppgradering i forhold til resten av skapet. Er det noen spesiell grunn til at du leter med lys og lykte etter noe å "ta" de på?
  13. Jo, det er det. Og sånn kan vi gå frem og tilbake. Jeg har ikke statistikk som viser hvor mange boliger med vannbåren varme ellers som har elektrisk gulvvarme på badet, men som elektriker har samtlige av kundene jeg har vært hos hatt elektrisk gulvvarme på badet, uavhengig av om de har vannbåren varme ellers i leiligheten/huset. Jeg vil tro det ikke er mindre vanlig nå, da en vanlig løsning på leilighetsprosjekter er at badene kommer ferdig bygget fra utlandet i bokser og bare løftes inn, og da kommer de med elektrisk gulvvarme. Men det er åpenbart ikke tilfellet her ser det ut til.
  14. Så lenge hullet er tettet med branntettemasse, noe det kan se ut til, er det ikke noe i veien med det. Annet enn at det er utført på en ikke estetisk måte for å si det pent. Hva sier leietaker/eier av leiligheten det gjelder? Det er i så fall de som må reklamere på jobben, er ikke noe du får gjort med dette med mindre du har myndighet gjennom et styre og dette anses å være til skjemsel for fellesareal.
×
×
  • Opprett ny...