Gå til innhold

Larzen_91

Moderatorer
 • Innlegg

  7 356
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

Larzen_91 vant dagen sist 9. desember 2018

Larzen_91 hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Larzen_91

 • Bursdag 30. aug. 1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

51 904 profilvisninger

Larzen_91 sine prestasjoner

6,8k

Nettsamfunnsomdømme

10

Hjelpsomme svar

 1. Som nåværende elektriker har jeg opplevd mye av det samme, og vet at det lønner seg å følge produsentens anvisning, slik jeg henviste til i mitt originalinnlegg. Det er derfor jeg lurer på din fremgangsmetode, da den ser ut til å fravike det produsenten selv sier. Dersom du mener "ny paring" i hvert fall. Et kort trykk på sensor er som regel nok for å sjekke at sensor og kontakt prater med hverandre hvis ikke ny paring trengs. Man kan også lures av nødfunksjonen komfyrvakter kommer med, varierer sikkert litt fra produsent til produsent, men det å ta strømmen og sette på igjen gir ofte en periode der sikkerhetssystemet frakobles og releet slår inn slik at man kan bruke platetoppen frem til man får fikset eventuelle problemer. Men etter denne nødperioden går ut, så frakobles den igjen dersom problemet vedvarer.
 2. Litt usikker på hva den fremgangsmetoden skal oppnå, jeg finner ikke noe i brukermanualen som beskriver det på den måten. Kan heller ikke huske at noen andre produsenter har brukt den metodikken, og jeg har montert og feilsøkt på diverse komfyrvakter nok til å vite at jeg forholder meg til brukermanualen eller teknisk støtte. Mye på grunn av at det er forskjellige metoder for forskjellige produsenter. Jeg ville hvertfall ikke anbefalt utskifting med mindre jeg hadde forsøkt ny paring ihht bruksanvisning, og eventuelt pratet med tech support.
 3. Forsøkt å trykke på knappen på sensoren, og i så fall virker det som om det er kommunikasjon mellom sensor og kontakt? Å skru sikring av og på gir gjerne en slags "nødmodus" der sikkerhetsfunksjonene frakobles midlertidig og man kan bruke ovnen i et par timer før den eventuelt kutter hvis det blir et problem. På nye komfyrvakter skal kontakta koble ut dersom det ikke er kontakt mellom sensor og kontakt. Dersom alt annet feiler anbefaler jeg å pare enhetene på nytt, og se om det utgjør noe forskjell. Står fremgangsmåter på side 19 i manualen: https://omniumstoragemicromatic.blob.core.windows.net/products/96147/Brukemanual-MicroSense.pdf Hvis det heller ikke løser problemet hadde jeg tatt en telefon til Micromatic kundesupport og forklart situasjonen til de, da kan de eventuelt guide over telefonen mtp. feilsøk. I verste fall må den skiftes, men da har du hvertfall spart 1 time der elektriker gjør akkurat det samme. Hvis komfyrvakta er installert for mindre enn 5 år siden ville jeg kontaktet firmaet som monterte den, så skal de i utgangspunktet fikse den uten kostnad for deg.
 4. Det du ber om finnes ikke, du vil ha i pose og sekk. Det finnes ikke noe politisk parti i verden antageligvis som er 100% enig med deg i all sin politikk. Du er nødt til å velge, enten lage ditt eget parti i et håpløst forsøk på å få gjennomslagskraft, eller stemme på et parti du er enig med på flest punkter. Men da er du nødt til å inngå kompromisser på de tingene du er uenig med de om.
 5. Menn er ofte flinke til å "suck it up" om man sliter med ting, gjerne helt til det er for sent å snu. Nå kjenner jeg ikke dere, ei heller har jeg spesielt sosial angst, men det kan vel utarte seg i en skala der mer hverdagslige ting går greit å komme seg gjennom men større ting som bryllup blir verre å forholde seg til. Kan hende dette nettopp er første inntrykket han gir deg på at han ikke synes alt sosialt er gøy. Men kan også hende at psykisk helse i så måte ikke er en faktor i det hele tatt, og han rett og slett ikke har særlig lyst til å møte opp på en stor fest der alle andre kjenner hverandre stort sett, og han blir en outsider og må ha på seg "butikksmilet" for en helaften. At han ikke har lyst burde være grunn nok, og du kan jo gjerne spørre litt om hvorfor, men om han da utdyper hvorfor så burde det hvertfall være nok og ikke avblåses med "dårlig unnskyldning".
 6. Du kan eventuelt sette deg ned en kveld og dra frem partiprogrammet til de partiene du mener har nok gjennomslagskraft, og se hvor mye du er enig/uenig med hver av de. Eller bruke partikalkulatoren til en eller annen side som i bunn og grunn gjør samme jobben men litt forenklet.
 7. Hvorfor er det så viktig å definere seg ihht en ideologi? Det er ting på både venstre- og høyresiden politisk som jeg er både enig og uenig i. Politikk basert på parti og/eller ideologi er for meg helt uinteressant, jeg er mer pragmatisk. Passer dette tiltaket her, og får det den ønskede jobben gjort? Ja, kjør på. Driter i om det er sosialistisk eller kapitalistisk, eller hvilken som helst annen-istisk. Det er noe av det mest kjedelige med politikk, at ting skal passe i en bås og i stedet for å fokusere på enkeltsaker så skal alt komme i en pakkeløsning, og man er enten med på alt eller ingenting. Du er typisk sosialistisk på enkelte ting, og konservativ på andre ting. Om du er ute etter ett enkelt parti som er enig med deg i de punktene du nevner tror jeg du må lage et nytt et.
 8. Det er også mulig at dette DCL uttaket står etter en dimmer, og at den enten står justert lavt eller er defekt.
 9. Jeg tror nok dette med kjærlighetsspråk er noe kvinner ofte er mer opptatt av enn menn, dama mi prater også om at hennes kjærlighetsspråk er fysisk kontakt som er noe i konflikt med meg som aldri har vært mye til å ta på folk generelt sett. Klemmer innad i familien når vi vokste opp tilhørte sjeldenhetene og selv om jeg har blitt mer vant til det så finner jeg det til en viss grad ubehagelig og kleint å gi folk en klem. Det kan også henge sammen med at gutter kanskje ikke vil fremstå som upassende ved å ta på folk, jeg tror damer har lettere for å fysisk berøre andre uten at det oppfattes som seksuelt f.eks. I tillegg til dette tror jeg at kvinner ofte er bedre til å tenke over og gi uttrykk for sine behov, der menn gjerne enten ikke tenker så mye over hva de vil ha (når det kommer til ikke-materielle ting) eller at de er dårlige på å kommunisere det behovet/ønsket mot sin partner. Eller en kombinasjon av begge to.
 10. Det er det ikke. Men karrierepolitikere i dag er mer og mer en gruppe som lever et liv som er adskilt fra det livet vanlige folk lever. Gjerne med politiske foreldre/familie, og vært med i ungdomsparti fra er i skolen, og følger den veien fremover til voksenpolitiker, uten å ha levd et "vanlig" liv med "vanlig" jobb og livssituasjon. Det er ikke en rettighet å komme på Stortinget, men det kan også bli et problem om de politikerne som styrer og steller i mindre og mindre grad forstår effekten av deres egen politikk. Når Arbeiderpartiet (ironisk nok med det navnet) sier at det er vanlige folk sin tur så tror jeg oppriktig at mange av de egentlig ikke helt vet hva det innebærer å være "vanlige folk".
 11. Hvilke politikere som kommer frem i rampelyset for å sanke stemmer har jo ikke velgerne noe innflytelse på. Der er det mye arv, å gå gradene, klø andre politikere på ryggen i håp om at de klør din tilbake, før man er politiker på høyere nivå. Velgernes tillit er jo ikke en faktor før de faktisk får en viss mediedekning, hvertfall om vi snakker toppolitikere i storting/regjering.
 12. Det er ganske vanlig i Norge å ha ujorda trafo ja, såkalt IT, der I-en står for isolert.
 13. Det er mange trafoer som forsyner hus i Norge som ikke er tilkoblet jord (IT nett). Og jeg har vitterlig klart å få strøm der. Riktignok er en jordfeilstrøm på et IT nett mye lavere enn TN (da TN blir som en kortslutning å regne), men den finnes. Så jeg ville hvertfall ikke satset veldig hardt på at man er helt trygg så lenge man har en trafo isolert fra jord foran seg.
 14. All strøm du har i huset er overført via et magnetfelt, enhver trafo er et galvanisk skille. Men går likefullt å få strøm "etter" en trafo.
 15. Standard løp for elektriker er 4,5 års VGS utdanning, da læretid teller som utdanning. Etter det er det en installatør i den bedriften man jobber hos som står ansvarlig for den jobben elektriken utfører. Solcelleanlegg er ansett som en del av fast elektrisk installasjon, og skal derfor installeres av installatørbedrift som all annen fast installasjon. Man kan gjerne være uenig i det, og jeg er til en viss grad enig selv om jeg er elektriker. Det utføres mye cowboyarbeid av både faglærte og ufaglærte, men med faglærte har man i det minste en juridisk vei å gå.
×
×
 • Opprett ny...