Jump to content

Larzen_91

Moderatorer
 • Content Count

  7151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Larzen_91 last won the day on December 9 2018

Larzen_91 had the most liked content!

Community Reputation

6636 :)

1 Follower

About Larzen_91

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 08/30/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

49590 profile views
 1. Det er i utgangspunktet krav til jording på alle kurser i dag, og har alltid vært krav på kjøkken/våtrom/utvendig. Om du skal ha armatur med stikkontakt må den være jordet. Om det bare er armatur behøver den ikke jord dersom den er dobbeltisolert. Mitt tips er å ta en snakkis med en lokal elektriker og beskrive situasjonen for de, gjerne med bilde, så har de sikkert en fin løsning som kan funke.
 2. Såvidt jeg har skjønt regelverket som gjelder nå må man enten: - ha røykdetektorene tilkoblet 230V i tillegg til batteribackup (dobbel forsyning). - ha røykdetektorer med en sentral som er tilkoblet alarmsentral med overvåkning, type Securitas eller lignende.
 3. For all del, sier ikke at dyrere strøm bare er å ta imot med spredte skinker. Men greit å se ting litt i perspektiv også, og ikke krisemaksimere og prate om dødsfall og greier på grunn av strømprisen.
 4. Nordmenn er ganske bortskjemte med billig strøm. Trenger ikke lenger ned enn til Danmark før de rister på hodet av at vi ikke skrur av lyset engang når vi går ut av et rom.
 5. Ser ikke helt relevansen til ihjelfrysingsargumentet. Selv om man ikke gjør opp for seg og kraftselskapet går til steget å vurdere stenging så har de ikke lov til å ta strømmen til folk på vinterstid. Og hva slags tall snakker vi om her? Hva var grunnen til ihjelfrysinga? Kan man oppriktig si at "høy strømpris gjør at folk dør" eller er det en uærlig, eller i beste fall uriktig, hyperbole?
 6. Jul er koselig det, og som ikke-troende er det ikke så mye kristelige markeringer jeg verdsetter, men det å tilbringe tid med gode venner og familie og spise god mat. Det som er masete med juletida er kjøpemaset det fort kan bli, men det blir ikke noe verre enn det man gjør det til selv.
 7. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg tror det gjelder ganske mange menn: at vi er relativt enkle vesener på sosiale ting. Om man er interessert er det greit å være mest mulig direkte (uten å være plagsomt pågående). Eller i det minste at man ikke er veldig subtil og skal teste terrenget og reaksjoner i hytt og pine. Så om jeg hadde vært singel og møtt på en dame som var interessert uten at jeg var klar over det så hadde det beste vært for henne å bare sagt noe sånt som hei jeg heter sånn og sånn, du virker som en kjekk/koselig kar som jeg vil bli bedre kjent med, hva med en kaffe/lunsj/middag/whatever en dag? Disclaimer: jeg påstår ikke på noen måte at jeg er hverken kjekk eller koselig. Fullstendig hypotetisk situasjon.
 8. Kan du da vise foreløpige utregninger du har kommet frem til så langt? Om omgivelsestemperatur ikke er oppgitt kan du hoppe over reduksjonsfaktor for temperatur. Jeg er ikke vrang bare for å være vrang, det er bare mer nyttig for deg å vise en forståelse for faget snarere enn at du får tildelt en fasit.
 9. Ring-pigg er jo noe unger i Norge har drevet med i mange tiår. Stolt norsk tradisjon.
 10. Hvorfor det? Er ikke skaperen den som også lagde spillereglene? You can't have it both ways.
 11. Har du noen egne tanker rundt oppgaven først og fremst? Har du et forhold til hvilke krav det snakkes om?
 12. Hva med de fruktene som ikke passer i en menneskehånd? Og hvorfor skal Gud også få "kreds" for dårlig design, med eksterne og utsatte baller? Hvorfor ikke bare lage cellene så de tåler kroppstemperaturen til den kroppen de tilhører? Det er typisk kreasjonistisk tankegang å sette ring rundt de tilsynelatende fulltrefferne og ignorere alle skivebommene.
 13. Hvis det følger med trafo er det ryddig å bruke den ja, lettere ved evt. reklamasjon også hvis begge deler er fra samme butikk/produsent.
 14. Dette er en helt standard ringetrafo, er ikke så veldig mye man kan kjøpe "premium" av sånt noe, og ikke ser jeg noe poeng i at det skal være premium heller. Montert et par av disse og ikke hørt noe klage fra kunder i etterkant. I aller verste fall kan du reklamere til butikken om den skulle ryke eller ødelegge noe innen 5 år, men de dekker nok neppe den timen som elektriker faktuerer (da må du i så fall avtale det i forkant). Elektrikeren må også passe på at de kobler den riktig, men det tar jeg for gitt at de gjør.
 15. Generasjonsskifte det der med kj/sh lyd. Det som vi boomers anser som talefeil i dag er riktig eller i det minste godtatt talemåte om noen år.
×
×
 • Create New...