Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Disse sykkelskiltene hvor det er bilde av en bil og syklist (Der hvor syklisten ser bakover).   Dette tolker jeg som en MELDING til syklistene at dem må vike og ta hensyn til bilene. Dem bør spesielt vike for bilene når det er et tomt gang og sykkelfelt på siden (som dem ikke bruker selv om det er tomt for folk). Greit nok at syklister bruker den vanlige veien, men ja da bør dem ta hensyn.

Hadde dette skiltet vært en melding til bilistene så haddet det vært motsatt. Da hadde syklisten vært foran i bilde og bilen bak og en person (sitter i bilen) som ser ut av vinduet og ser bakover.

:)

Endret av spetter
Lenke til kommentar

Synes det er helt grusomt å sykle i Oslo. Bussene kjører så tett oppi sykkelfeltet at man føler seg svært uttrygg i sykkelfeltet, biler står parkert midt i sykkelfelt, folk går i sykkelfelt enkelte steder, der hvor det ikke er sykkelfelt og bilveier hvor det ikke er mulig å sykle på  så går folk gjerne slik at de sperrer hele fortauet slik at man ender opp med å stoppe helt opp.  Jeg føler meg uttrygg som syklist i Oslo. Det er liksom ingen plass for oss. Savner sykkelveiene på vestlandet. 

Jeg irriterer meg forøvrig over syklister også, ser så mange som sykler uten hjelm, og som sykler vinglete fordi de fikler med mobil

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Gaea said:

ser så mange som sykler uten hjelm

Hvis jeg må sykle med hjelm, lar jeg sykkelen stå. Noe som gir meg gjennomsnittlig dårligere helse enn å sykle uten hjelm.

Sånn bortsett fra det er vel også forskningen ganske usikker på om hjelm faktisk senker alvorlig og dødelig utfall av sykkelulykker i befolkningen. Noen studier tyder på at det øker totale alvorlig og dødelig utfall (som f.eks. i Australia), mens andre viser at det senker det.

Endret av shockorshot
Lenke til kommentar

Selv om det ikke er påbudt å sykle uten hjelm. Kan ikke fatte at noen i det hele tatt tar sjansen å sykle uten hjelm. Hvis en ulykke skjer kan fort bli kraftig skade. I verste fall bli lam. Samme med sparkesykler, gir ikke mening å sykle og eller sparke uten hjelm.

Endret av spetter
  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, CorvusCorax said:

Syklister i veibanen, spesielt de som sykler midt i veien og ikke har tenkt å sykle inn til siden 😒

Syklister skal ikke legge seg til siden. De skal være synlig plassert og med marginene på sin side.

En sykkel i veibanen har de samme rettigheter som en bil.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har aldri krasjet med sykkel, mulig jeg har glemt, jeg fikk posen i hjulet en jeg var barn og måtte sy to sting, men det var før hjelmen ble oppfunnet.

I Oslo er det fordel med sykkelhjelm og råder folk til piggdekk på vinteren eller la sykkelen stå.

Irriterer meg folk som suser forbi på torg osv med elsparke sykkel, det burde komme reguleringer de går for fort, og skulle iallefall hatt ringeklokke eller beepe lyd. Folk spesielt gamle kan tryne til siden eller falle, og folk som ikke ser bak kan foregå til høyre eller venstre.

Lenke til kommentar

Sykkelhjelm beskytter mot hodeskade. Har behandlet mange moderate til alvorlige hodeskader etter fall på sykkel uten hjelm. De som av ikke bruker hjelm, de kommer til endre mening etter de selv blir utsatt for en hodeskade eller blir pårørende til en person med hodeskade, og den etterpåklokskapen unner jeg ingen!  Jeg har sett i jobbsammenheng hvorfor hjelm burde være påbudt. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gaea skrev (3 minutter siden):

Sykkelhjelm beskytter mot hodeskade. Har behandlet mange moderate til alvorlige hodeskader etter fall på sykkel uten hjelm. De som av ikke bruker hjelm, de kommer til endre mening etter de selv blir utsatt for en hodeskade eller blir pårørende til en person med hodeskade, og den etterpåklokskapen unner jeg ingen!  Jeg har sett i jobbsammenheng hvorfor hjelm burde være påbudt. 

Stemmer sikkert det, fagpersonell vet best, sønnen vår bruker hjelm. Jeg sykler veldig forsiktig og sjelden. Bare sykler til pizza sjappa 10minutter strekke er aldri trafikk i villa området her, og ellers foretrekker jeg å gå.

Lenke til kommentar

Overrasket over hvor mange udugelige håndverkere det finnes i Norge.

I alle boliger jeg har eid har jeg avdekket mange feil og mangler av det som er gjort, selv om det visstnok skal være utført av "fagfolk". Dessverre ofte noe man oppdager mange år senere, når man skal pusse opp e.l. slik at det er vanskelig å klage.

Noe av det er helt sikkert egentlig gjort av amatører, men har av egen erfaring opplev mye rart også fra "fagfolk":
- Tak som lekker selv etter flere runder med "utbedringer" og hvor det er gjort elementære feil.
- Peis som er montert feil, og hvor den har vært direkte brannfarlig. Også elementære feil.
- Elektrikere som glemmer å skru til ledninger, slik at det har blitt varmgang eller har koblet feil så de har ødelagt utstyr.
- Snekkere som gjør hårreisende valg, og som ødelegger bæring og styrke i konstruksjonen. Burde være elementært.
+ mange andre mindre elendige valg og løsninger

Ja, det gjøres mye rart av amatører også, og en del av manglende jeg har funnet er nok fordi amatører har gjort ting og tang på egenhånd, men også sett veldig mye bra blitt gjort av amatører. 

"Proffe" er på sitt beste middelmådige, og ofte direkte elendige. Sikkert fordi det er så gode tider at de bare skal ha jobben fort gjort før de raser videre til neste overbetalte oppdrag. Flere ganger jeg har vært lysten til å bare kaste dem på dør og gjøre jobben selv. Men har bare bodd i sameier/borrettslag hvor det er fare for skader på andre hvis noe gjør galt, så greit å ha noen å skylde på/sende regningen til...


På hytta har vi stort sett gjort alt selv, og har aldri hatt noen problemer med det som er gjort der.
Når jeg tenker på det, brukte vi på hytta en gang en elektriker til en større elektrikerjobb, men det ble gjort veldig bra. Kanskje det primært er et Oslo-problem?


Dessverre er det veldig vanskelig å skille gode fra dårlige. Pris er ikke nødvendigvis en god pekepinn, det virker som det er så etterspørsel at alle kan ta "full pris".

Håper egentlig vi får en ordentlig resesjon i Norge, hvis vi er heldige får vi da kanskje luket bort de som ikke har noe i bransjen å gjøre, og om ikke annet får litt større differanse i pris mellom elendig og bra.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Butikker som feilpriser

Først når man har gått ut av butikken med kvitteringa finner man ut at tilbudsprisen inne i butikken må ha vært forrige ukes tilbudspris, så man har betalt mer enn prisen man fikk forespeilet. - også har man ikke tid til å gå inn for å krangle tilbake noen kroner. Sykt irriterende!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Butikker som åpenbart bytter om på tilsynelatende like varer (f.eks 400g pakke vs 500g pakke av samme vare, eller lett og vanlig variant), også setter de den ene varianten på tilbud, sånn at hvis man ikke finleser strekkoden på prisopplysninga i hylla så ender man opp med den varen som ikke var på tilbud.

Lenke til kommentar

Irriterer i dag over hvor trang parkeringsplassen i borettslaget er. Nå i det siste har det dukket opp flere biler enn normalt som benytter seg av parkeringsplasse og det gjør at det blir veldig trangt.

Jeg mistenker også at det er en del som ikke tilhører nabolaget som bruker plassene da det stadig dukker opp biler jeg ikke kjenner igjen.

Det er bare et spørsmål om tid før noen bulker i meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...