Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Budeia skrev (15 timer siden):

På avstand kan det faktisk ligne litt på sørstatsflagget, når det ser ut som strekene er på skrå. Men idet folk gikk inn for å klage, burde de sett det. 

Er vel dessuten følelsene til de som føler seg krenket, som er viktige. F.eks. hvis du hadde en statue i hagen som lignet på statuen av en slavehandler, ville det ikke vært viktig om det faktisk var slavehandleren. Så lenge den lignet, kunne de sagt at deres følelser ble krenket. Tror det fungerer slik. 

Det er en komplisert ting å fjerne alle støtende gatenavn og referanser til fortida. F.eks. vil man i dag si at alle på 1700-tallet hadde tilknytning til rasisme, diktatur og konservativ kristendom, og alle i vikingtida hadde tilknytning til slavehold, blodhevn og diverse barbariske skikker. Vil jo synes det er trist å fjerne alle referanser til fortida som muligens kan være støtende, da ville vi måtte starte på nytt med historiske minner fra 1950-tallet fram til i dag. Og det bygger også på en feil tankegang, å tro at alt har vært bra og demokratisk i nyere tid. 

Det vil alltid være noe som er feil. Med mindre det er en person som bestemmer alt selv. Det er ikke vanskelig å finne feks rasisme i populærkultur man intuitivt ikke tenker på som rasisme, feks Ringenes Herre universet.

Sensur er ikke veien!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (59 minutter siden):

Kommuner som klager over at de har dårlig råd, men samtidig øser ut penger på alskens dritt. Hvis en kommune har dårlig råd er det med høy sannsynlighet selvforskyldt.

Det er nok fort noen signalbygg man kanskje burde vært foruten rundt omkring, ja. Men for noen kommuner slår tydeligvis fordelingsnøkkelen for støtte veldig skeivt ut. F.eks. så vil visst kommuner med høy grad av industribedrifter og lite høyt utdannede i arbeid få lite støtte til drift av barnehager basert på en nasjonal statistikk over grad av hjemmeværende foreldre (mødre). Det stemmer jo sannsynligvis i f.eks. deler av Oslo hvor lavt utdannede mennesker er førstegangsinnvandrere uten et realistisk håp eller kulturelt basert ønske om å jobbe. Men i kommuner på Vestlandet med typiske industritettsted er det derimot helt vanlig at begge foreldrene ønsker å jobbe. 

Lenke til kommentar

Mistenksomme grunneiere, er ikke bare bedrevitende fjellfolk som "Jan Skrotnes". Også i lavlandet kan de være spesielle. 

Blir noen sett der det er satt opp en fiskebu, er det klart at det er tyvfiske på gang. Har ikke turgåerne fiskestang, er det bare å sette seg for å vente. Enten til de går eller begynner å lete etter fiskeutstyret som de har gjemt unna. 

Enkelte kan true med hagle, eller trygle om at man ikke går opp den veien akkurat i dag (du må snu). De som er ute i skumringen, er helt klart kriminelle som lusker rundt. 

I vinterhalvåret blir det mørkt såpass tidlig, at man skulle tro det var vanlig å gå tur etter mørkets frambrudd. Opplevde å gå på en kjent turvei, ved et gammelt tun (museumstun), da en fyr plutselig lyste med en utrolig sterk lykt rett på meg. Ble så forfjamset at jeg ikke klarte å si noe, gikk bare videre. Fyren sa heller ikke noe, stod bare der og lyste med den vanvittig sterke lykta. Jeg burde kanskje ha gått med lommelykt, for å virke normal. Iallfall er det tydelig at noen har en sterk trang til å konfrontere andre, og la dem vite at de er blitt sett.  

Lenke til kommentar

Gikk på matbutikken tidligere i dag, ca kl 15. En del folk. Lang kø i kassa. Det store flertallet av kundene var folk på 80+ som skulle ha en liter melk og VG.

Pensjonistene må jo så klart få lov å handle når de vil, men ... de har hele dagen på seg! MÅ de gå akkurat i "rushet" etter arbeidstid når det er mest folk? Så bruker de ti minutter i kassa for å småprate med betjeningen, telle kronestykker, finlese kvitteringen og snuble i rullatoren. Ngggh.

Kanskje de gjør det på pur faen. Deres måte å ha det litt moro på. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Dubious said:

Folk med tunnelskrekk som kjører på veier med tunneler når det finnes alternativer

F.eks Trondheim - Stjørdal, opp til 90 utenfor tunnelen, ned til 60 i tunnelen

Ser den og høyner med regnskrekk. Så fort det faller noen dråper er det minus 20 på speedometeret ?

Lenke til kommentar

Rart det der med folk som tydeligvis ikke tåler regn.
Er jo nesten unntakstilstand bare det kommer litt regn.

Regnet en uke i strekk her nesten nå, elsker det.
Går og vasser i skog og kratt daglig, fryder meg over regn.

 

Mulig regnskrekk er noe ølstlandsk. 

 

Endret av Skogslik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (5 timer siden):

Kommuner som klager over at de har dårlig råd, men samtidig øser ut penger på alskens dritt. Hvis en kommune har dårlig råd er det med høy sannsynlighet selvforskyldt.

Typisk AP-kommuner. Pumper millioner inn i tullete prosjekter, eller prosjekter som er tydelig ment til å tilegne enkelte personer store summer. Sånn som Lillehammer og sykkelfelt og rundkjøringer. De siste ti årene har det blitt brukt 2-300 millioner på sykkelfelt ingen har bedt om, og omtrent det samme på rundkjøringer som ikke trengs. Den ene rundkjøringa kostet 60 millioner, og måtte ha 20 millioner i tillegg fordi tungringen var for høy og måtte graves opp igjen.

Og nå kommer det ny sykkelfelt langs en vei ingen sykler på.

Samtidig stenges skoler, velferdsbudsjettet kuttes, utbygging av handelsstanden nektes, byen er ikke turistby selv om vi ikke har noen annen industri enn turisme.

Fuck AP. Krf og MDG hadde vært bedre alternativ.

Lenke til kommentar

Er det samme i Trondheim, som er en AP kommune
Brukes millioner på sykkelfelt som nesten ingen bruker, og planlegging av sykkelfelt som ingen vil bruke 
Elgsetergaten, som er 4 felt i dag, planlegges det sykkelfelt, den mest trafikerte gaten i sentrum, hvor det allerede finnes sykkelfelt i gaten ved siden, og en gate på den andre siden med nesten ingen trafikk. Aldri sett en syklist i Elgsetergaten.

Olav Trygvasons gate er en katastrofe, som har vært gjort om mange ganger, kun for å legge tilrette for syklister
Selv når det ble forbudt å kjøre med bil på strekningen, så økte busstiden med 10 min. på grunn av at det ble 2 felt, var 4

Trondheim Spektrum, en idrettsarena med vei gjennom boligstrøk, hvor de nå har fjernet parkeringsplassene og hvor det ikke går buss
Ble kun valgt fordi kommunen eide 50%, og nå eier 100%
Alle andre BEDRE alternativer ble forkastet

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...