Jump to content

90xx

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gjør det egentlig noe om de dreper fugler? Det drepes jo dyr under jakt også. Spørsmålet er vel om det er lurt å sette opp turbinen akkurat der det er en utrydningstruet fugl som hekker.
 2. Trivsel går vel ikke helt på dokumenterbar helse men er veldig viktig. Det er viktig at folk får bo der de trives selv om helt sikkert ikke alle hadde blitt syke av å flytte til byen. Dette er ikke et emosjonelt argument, det er bare klokt å ta innover seg at trivsel er viktig for samfunnet og hvordan det fungerer, uten at det kan nødvendigvis kan måles i kr og øre. Men jeg er jo enig i at det er en grense. Hvis det blir for dyrt så er det ikke mulig. Men mange politikere og byråkrater er interessert i sentralisering som ideologi, og det kan påvirke utfallet av regnestykker man har gjort. Selv om matematikken stemmer er det ikke sikkert regnestykket er satt opp fornuftig.
 3. Det er ikke et emosjonelt argument å mene at det er helsebringende med natur. Det er tvert imot vitenskapelig dokumentert.
 4. Skogen og gården blir aldri «tom», selv om det kan bli ulønnsomt. Men det er etter min mening en verdi å beholde det likevel, pga flere grunner. Alt kan ikke måles i kroner og øre. Det er helsebringende med natur, altså ikke asfaltjungel. Det er en verdi med å kunne velge å bo i distrikter, selv om norsk mat ikke er konkurransedyktig.
 5. Jeg vet ikke helt om jeg forstår hva du mener med ressurser. Hvis du mener naturressurser så er det jo utenfor byen det ligger, spredt rundt omkring i bygdene.
 6. Problemet er også ideologien sentraliseringskåthet. Det kan være like greit eller bedre at ting er i distriktet selv om noen med makt mener det er best å samle alt på ett sted. Det er ikke alltid så lett å vite.
 7. Jeg foreslo å fjerne fylket og heller opprette 100 kommuner med mer makt enn i dag, men har kommet på bedre tanker. Hva er så da løsningen?
 8. Ja, høres fornuftig ut det igrunn. Ja sikkert. Vi må finne på noe bedre.
 9. Transportårer burde vært direkte under staten da næringstransport går tvers over hele landet. Kjøre E6 som de synger om. Men tror du virkelig det er faglig forsvarlighet i småkommunene på absolutt alle områder.
 10. Ikke når det gjelder snus. Regnestykket for røyk og alkohol er annet, men det er nok ikke så enkelt å regne på.
 11. Ser ut som alt til slutt havner i et av de 11 fylkessentrene i landet nå. Da må det vel være mer desentraliserende med 100 enheter.
 12. Jeg sier heller mer makt til kommunene. Noen fylker er jo så svære at det er bare "hummer og kanari" det som liksom skal binde fylket sammen. Men om man hadde kanskje 100 kommuner i Norge, med mer makt enn kommunen har i dag, så hadde det blitt mer logisk.
 13. Hvorfor skal man gjøre snusbruk mer tungvint, når det med røyk er for å beskytte andre via passiv røyking. Har aldri hørt om passiv snusing.
×
×
 • Create New...