Gå til innhold

Den kalde kaféen


Anbefalte innlegg

Noen her inne med en Coolgate 240x60 liggende som kan selges? Er verdt å spørre, mange som sitter med masse deler de ikke får brukt videre. Kan også bytte i andre vannkjølingsdeler.

Beklager at jeg har vært treg med å svare, men har vært borte på jobb. Jeg har desverre ikke radiatoren tilgjengelig. Har visst brukt den i en av pc'ene mine. Har kun en ny Alphacool st240x30 mm. liggende

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå høres min Jingway DP-400 ut som et uvær, håpløs mengde bråk. Hører den igjennom veggen.

 

Jeg vet jeg burde sørget for at luftbobler ikke fikk satt seg fast i den, men det har blitt noen ganger at jeg ikke har gått meg, og når jeg har gått meg har det vært problematisk å få ristet de løs. Hvor fort bør jeg få byttet den ut med en annen pumpe? Har overvåkning via aquacomputer slik at maskinen slår seg av om pumpen ryker.

 

Har sett meg ut Swiftech MCP35X som erstatter. Høres det ut som et glupt valg for en loop der DP-400 er litt vel svak?

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke ta kortere tid før alarmen går. Det er vel noe feil med pumpa om det går 3 eller 12 sekunder?

Mer enn 10-12 sekunder så pleier gjerne tempen å bli så høy at maskinen skrur seg selv av, og da er jo litt av nyttet borte. ;)

 

Ikke sikkert at alt annet i loopen liker veldig varmt vann - dessuten øker jo faren for lekkasje betydelig når slangene varmes opp.

Lekkasje ved høy temperatur er et reelt problem, da slangene gjerne blir svært myke, slappe og trenger gode kompressjonsnipler for å takle dette godt. Men i denne sammenhengen så er det vel snakk om problem hvis pumpa stopper, og da vil ikke loopen bli varm (da det ikke er noen sirkulasjon som kan fordele varmen opp loopen, og det er nok mest vannet inni CPU-blokka som blir varmt).

 

Hvis man er så bekymret for det, hvorfor la maskinen stå på når man ikke bruker den da. Ville ikke ha stolt på software til å være hovedløsning mot noe som er kritisk. Windows har en tendens uansett til å bruke kjempelang tid på å skru seg av med mindre du forcer den av.

Det safeste er nok sånnsett å heller ha en løsning som kutter et relle (eller programvare som kan påvirke dette via HKet) som styrer PSUen sitt "ON" signal.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Hadde selvfølgelig kuttet strømmen direkte via en omkobling på atx-kontakten om jeg hadde hatt aquacomputeren inni kabinettet. Men med mange meters avstand blir det problematisk å få til det.

Hvorfor ville det vært vanskelig? :hmm:

Er jo snakk om en kabel til den grønne lederen, og så en til jord.

 

Eller egentlig blir det vel bare å ta den grønne lederen med en lang kabel (går ikke strøm gjennom her more or less) og så tilbake hvor du fester den til enden som går inn i HKet. Når aquacomputeren mener det er for varmt/pumpa står stille, ja så kutter den signalbanen og maskinen skrur seg av momentant.

 

Eller er det noe jeg missforstår?

Endret av Andrull
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tenkte på å prøve å få mekket en custom top til en iwaki RD-30 (relativt kjent, men lite brukt pumpe). Helt random fant jeg denne:

 

http://chilledpc.co.uk/shop/index.php?route=product/category&path=60_68

 

Har noen her benyttet seg av noen av disse tjenestene på denne sjappa?

 

Utmerket, har fått laget plexi-vindu på mitt Arc Midi R2 gjennom dem. Hadde ikke noen problemer, og tok aldeles ikke lang tid heller.

Lenke til kommentar

**DP**, du hadde rett i at jeg trengte ny vannblokk ja. Den du sendte ga meg jo ca 30 grader reduksjon i høyeste kjernetemp!

Fra 90C på ca 1.58v @ 5,1 GHZ med prime 95 til rundt 60 grader!

 

Og selv på 5,2-5,25 GHZ i prime95 og ville 1.64v(avlest) så holder den seg under 70 grader. (Høy spenning, da jeg ikke rakk å teste med lavere og lik frekvens før jeg tok kveld)

 

Og dette er FØR jeg setter på indigo extreme! :-D (bruker medfølgende EK pasta)

 

Målet nå er vel å få i gang noe benching oå 5,3 GHZ. :-)

Lenke til kommentar

hvordan block er det du bruker nå?

Gikk fra en gammel Swiftech apogee GTZ (mener jeg den het), til en EK-supremacy clean CSQ full nickel.

Full nickel delen hjelper godt på både kvalitetsfølelsen og utseendet. Veier jo tre ganger mer pga den massive kobberplate på topp. Ikke noe forbanna acetal eller plexi som jeg kan ødelegge etter hvert heller. :-D

 

Virkelig fantastisk blokk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...