Jump to content

Zepticon

Medlemmer
 • Content Count

  7834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Zepticon last won the day on March 7 2017

Zepticon had the most liked content!

Community Reputation

5982 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skjer det samme dersom du går 5-10 min før du er ferdig på jobb?
 2. Jeg har begynt å få eposter om varsler på ting jeg ikke har fått på før. Og jeg har ikke sagt ja til å få disse varslene.
 3. Da er det noen ting du kan gjøre for å være sikker: - Rotasjonsrettning. Om dettkket er rettingsbestemt har det gjerne en pil som viser hvilken vei det skal rulle. - Korrekt montering på felg. Dekket har en innside og utside, dette står også på dekket, - Alder. Produksjonsdato står oppgitt på dekket i fomren "3218" som betyr uke 32 2018. Dette står stemplet inni ett eget felt. - Dekktrykk, dette kan du søke opp så dra innom en bensinstasjon og fylle luft. - Mønsterdybde. skal være minst 3mm.
 4. Det er sånn det er å kjøre på vinterføre...
 5. Bra vi selger til USA da, så de kan selge videre til Saudi Joda, overvåkningsutstyr selges direkte. Og optikk, så kikkerten selges. Og kikkertsikte til rifler.
 6. Norge selger våpen til land som Saudi, og Saudi gir/selger disse videre til terroroganisasjoner. Så det står "Made in Norway" på bombene og misilene som lander i stua til sivile.
 7. Og det er nettopp derfor man ikke oppbevarer matvarer som for eksempel melk, i papirbasert embalasje!
 8. Var hos fortografen med ungen nå nettopp og kom til å tenke på noe ifb med GDPR. Fotografen behandler jo personopplysninger. Når jeg tar bilder der gir jeg implisitt rett til at de behandler disse. Personopplysnigner inkluderer også bilder av meg. Det er typisk av typen gratis å ta bilder, man kan kjøpe print og på lerret, men de ønsker ikke å gi fra seg digitale orginaler (prisen for det var 5 siffret). De lagrer også bildene til senere. Fortografen har jo opphavsretten til dem, og har brukt timer på redigering. Jeg tenker jo da at her kommer GDPR inn i bildet, og siden dette er bilder av meg, personopplysninger, så kan jeg kreve disse bildene som ble tatt slettet etter at vi har vært der. Jeg tenker at jeg kanskje ikke vil ha bilder av meg selv, samboer og unge liggende på en maskin hos en fotograf, der jeg ikke veit hvor de havner. Men hvordan stiller dette seg mot fotografens rettigheter til opphav? Jeg kan ikke se for meg at jeg får "Ok selvfølgelig" om jeg sender en "Slett alt" forespørsel til fotografen (har heller ikke planer om å gjøre det, men morsomt tankeeksperiment)
 9. Word! 3D var intet mindre enn marketingavdelingen sitt forsøk på å få solgt TVer uten at det var noen egentlige oppgraderinger. Det folk ville ha var 4k, og "alle" hadde FullHD. Det ble jo og gjennomskuet til de grader av forbrukerne.
 10. Dette er ikke noe man øsnker å endre på sp vidt jeg forstå der. Endringen går ut på at kjøper er medansvarlig for valg av transport og hvordan denne utføres. Dette påvirker ingen lover eller juss omkring selve godset.
 11. Om norske firmaer blir ansvarlig for leveringen av varer og tjenester de har ebstilt så er det jo helt urelevant om det er gorssist eller transportfirma som organiserte transporten? Om et vogntog med varer til REMA blir stoppa på saltfjellet på slitte sommerdekk så er det bare en ting som har noe å si: REMA eier varene som fraktes, og de er asnvarlig. Og det er de samme norske bedriftene som i dag velger den absolutt billigste transporten uten å ta hensyn til sikkerhet, og dermed de som skal straffes. Det er hele poenget. Når norske bedrifter blir ansvarlig for bilene, så er det ingen penger å tjene på at Piotr må kjøre 18t skift på sommerdekk, dette spises opp av risikoen for bøter. Den norske bedriften har selvsagt en klausul i avtalen sin som sier at speditør er erstatningspliktig dersom ikke regelverket blir fulgt. Frakten blir selvsagt dyrere, men også tryggere.
 12. Det mest retferdige er at hun betaler leie som alle andre som leier. Eller skal hun slippe unna og skal kunne plassere pengene sine i fond med 20% avkastning, mens han er stuck med hus på maks 5% avkastning?
×
×
 • Create New...