Gå til innhold

Zepticon

Medlemmer
 • Innlegg

  8 000
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Zepticon vant dagen sist 7. mars 2017

Zepticon hadde mest likt innhold!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Zepticon sine prestasjoner

6,2k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hvor mye av bidraget for selskapets suksess er basert på mengden jobb eieren har lagt ned, vs mengden arbeid de ansatte har lagt ned? Eierens bidra er mikroskopisk. I dag står eierne av dette for 0% av verdiskapningen. De bare snylter på de som jobber, og skriker og syter når de skattes. Men i praksis så stjeler de mye mye mer av arbeidernes verdiskapning, enn staten nå krever av dem. "Finne metoder"? Tror du at noe kommer til å endre seg? Om du endrer skatte, så endres argumentene, og du er like langt. Hele poenget (og problemet) er at man har endt opp med en overklasse som ikke selv skaper noe, men bare sitter med papirverier, og basert på det snylter til seg store deler av samfunnets verdiskapning. Dette er et økonomisk føydalsystem. Stadig flere av de rike har ikke skapt en dritt, de har fått alt servert på sølvfatet "arv".
 2. De MÅ ingenting. De kan selge deler av firmaet, slik at de til slutt sitter igjen med verdier som tilsvarer egen verdiskapning. Fer eksempel dele eierskapet med de ansatte som er de faktiske verdiskaperne her. Problemet oppstår kun fordi rikingene EIER mye, men ikke produserer noen verdier, og dermed ikke får noen lønn. Og dermed er eneste alternativ for dem å være en igle på firmaet for å betale egne forpliktelser. Man er spesielt priviligert om man har et helt firma man kan bruke som sparebøsse.
 3. Tror du må lese deg litt opp på hvilke levevilkår som kreves for å drive med lakseoppdrett Det er en grunn til at de ikke driver med laks i middelhavet.
 4. Man må ha sovet UTROLIG godt i timen om lakseskatten kom som en bombe. Det har vært snakket om i mange mange 10-år og lakselobbyen har jobbet mot den i like mange år. Hele opplegget er bare skuespill. Strategiske permiteringer, syting og grining i media om at de må selge sjarken (150fots yacht) og tømme selskaper for å betale skatten sin.
 5. Om du skal være språkdust så må du gå helt tilbake til protoindoeuropeisk og der var de is og ya.
 6. Du fikk beskjed fra han om at "han bare måtte koble om en kabel", men har fakturert for ombygging av sikringskap fra 230V til 400V?. Bestrid fakturaen, og ta saken via forbrukerrådet. Du har gjort din plikt og bedt om pris. Den ble indikert 3-5000kr + kobling av en kabel. om den kabelen tar 1h å koble er du på maks 6000kr. De har ikke gitt et korrekt prisoverslag elelr estimat på arbeidsmengde og har ikke kontaktet deg så snart de så at jobben overskred estimatet.
 7. Og jeg som trodde grensen for mennekskelig smålighet var nådd 😛
 8. Pensjonsalderen kan godt økes til 70 år, og så kan man heller få dekket tapt arbeidsintekt for å være hjemme med barna sine mens de er små, fremfor som pensjonist. Jeg vil heller ha denne tiden til gode som 35 åring enn som 65 åringen.
 9. Jo det er det. Dette er ikke folk som flytter til sveits for å "overleve". Det er folk som flytter til sveits fordi de vil at det skal stå 5 i excelarket i steden for 4,8
 10. Det er den investeringen staten har gjort i stadig flere Sveitsere. Man betaler for fødsel og støtte til mor. Man betaler for lege og helsehjelp hele livet. Man ebtaler for tannlege og tannhelse i 18 år. Man subsidierer barnehage både for personen og evt fremtidige barn. Man betaler for 18 år skolegang, fra 1.klasse til fullført masteroppgave. Man subsidierer leveutgifter under utdannelse. Man subsidierer foreldres utgifter til barn. Man betaler for et sikkerhetsnett til alle slik at man kan overleve uten jobb. Dette er en investering staten gjør. Og det er en kostbar investering. Den gjør det for alle brogerne. For de fleste så går statek akkurat i pluss, for noen går den godt i pluss. Men så har du de virkelig gode investeringene. De som staten bruker til å dekke inn de veldig dårlige investeringene (syke og trygdede) Disse gode investeringene som staten trenger for å dekke inn tapet flytter til sveits. Det norske folk er som et fond. Man sprer risiko og har en bred portefølje. Noen investeringer er gode og dekker inn de dårlige. Men så sitter banken din og siler ut alle de gode investeringene som ble gjort, og du sikker bare igjen med de som er OK eller dårlige. Dette er i praksis det sveits gjør med det norske folk.
 11. Som kort oppsumert er: Jeg vil ha alle pengene selv, ikke betale til felleskapet. --> Grådighet Du blir ikke konstant snakket ned av media med mindre du selv stikker hodet frem over at det er så grusomt å være styrtrik mens det står stadig flere folk i matkø hos Frelsesarmeen. Disse folka har NULL bakkekontakt.
 12. Tenker du hadde blitt rimelig sur om du hadde investert 5 milioner i et selskap, så hadde selskapet blitt verdt 5.000.000.000, god hjulpet av din investering. Men når du ber om å få ut litt av investeringen din så flytter selskapet til panama og du ser ikke snurten av dine 5 mill. For det er i praksis det som skjer. Staten investerer i en person. Personen blir rik. Personen vil ikke betale tilbake noe. Personen flytter med all rikdommen.
 13. Ingen av dere gidda å lese resten av posten altså 😛 De utenlandske selskapene ble ikke startet i Norge. Det er ikke sammenlignbart overhode. Om eieren har tatt 100% av risikoen selv så værsågod. I norge tar den som starter ett selskap nær null risiko. Han feilet? greit, her har du arbeidsledighetstrygd mens du søker jobb.
 14. Det er mildt sagt JÆVLIG attraktivt å bo i Norge. Vi har et system og sikkerhetsnett som gjør det særdeles risikofritt å være gründer og å starte egen bedrift. VI har også et samfunn som er verdensledende på personlig og økonomisk frihet, og knuser "land of the free" (USA) ned i støvlene. Vi investerer i borgerne våre. Dette gjøres ved å ha statlige sikkerhetsnett både for arbeidsledighet og sykdom. Dette gjør at arbeiderne kan ta risiko og jobbe i startups. Vi har støtteordnigner som lar folk starte bedrifter. Vi utdanner folk slik at det er lett å finne arbeidskraft. Vi har god infrastruktur for forretningsvirksomhet. Alt dette gjør det veldig lett å bli rik i norge sammenlignet med flere andre land. Alle kan ta en utdannelse og bli en ekspert, uavhengig av foreldres økonomi. Men, når noen så blir rike. Da glemmer de plutselig all hjelpen de fikk. Vi har investert i dem, og skatten de betaler er vår avkastning på den investeringen. Men den vil de ikke dele. De tok gladelig imot statens bidrag og hjelp til å lykkes, men når de først lykkes så offres ingen tanke til at de sto på skuldrene til velferdsstaten, og prøver så godt de kan å dra opp stigen etter seg. Så grunnen til at de flytter er enkel: Grådighet og selvgodhet.
 15. Du har åpenbart aldri vært på byen sammen med muskelberg. Om du ser buff ut så er det som en magnet på folk som skal "prøve seg". Så nei, om du er 150kg med muskler så er du en konfliktmagnet.
×
×
 • Opprett ny...