Gå til innhold

Zepticon

Medlemmer
 • Innlegg

  8 082
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av Zepticon

 1. Ja, det er veldig lett. Men om du bruker bankkontoen din så ser du at du har 4600kr igjen på kontoen. Bruker du klarna så står det 4600kr på kontoen, og så ligger det 3 faktura fra klarna som du har halvveis glemt, som du tror er på ca 1500kr men når du sjekker så er de på 2300kr og du har plutselig ikke så mye penger du trodde.
 2. Ja, og det er ekstremt lite lurt. 400.000kr over 12 år til 10% rente er billigere enn 400.000kr over 30 år til 5% rente (det koster 100.000kr ekstra) 😛 Jo, klarna er gebyrfritt. Eller, butikken betaler sikkert gebyret for det er garantert lavere exit-rate om de tilbyr klarna, som igjen betyr at det er verdt det.
 3. En ting er å ikke ha god kontroll på økonomi. En annen ting er å gjennomskue alle de sleipe triksene handelsstanden bruker for å få oss til å miste oversikt over egen økonomi. 30-dagers utsettelse fra Klarna er premieeksempel, der selv en dreven regnearkenthusiast som meg selv går i fella. Jeg er GODT over snittet firkantet og ryddig i økonomien, og er utdannet designer, så jeg kjenner og forstår og jobber med alle disse triksene. Jeg kjøper absolutt mer og ender opp med å ta mer fra buffern de månedene jeg handler mer som betales med Klarna (pga retur uten å betale først). Abstrakt kreditt er det verste.
 4. Om de ikke hadde gått mot høyre hadde de vært større. Det er fordi lekasjen skjer fordi AP er så nært høyre i politikken, at AP ikke lengere klarer å stable på beina en sterk og klar politikk. De er i en spagat, og kalrer ikke å være noe eget. Det gjør at Høyre er en veldig klar og tydelig stemme på det de står for, og dermed stjeler velgere fra AP. Det er forvirrende å måtte velge mellom nesten Høyre og Høyre, og når da Høyre er flinkere til å være høyre enn AP, så velger for selvsagt høyre. Og samtidig har jo AP innført og gjort høyrepolitikk stuerent. Dersom AP derimot hadde klart å ta et tydelig sosialdemokratisk standpunkt, med en egen politikk som er klar og tydelig og skiller seg fra konkurentene, viser frem sine fortrinn og motpartens problemer, så klarer de å stå på egne bein. Statlig kontroll over vellferdsstaten og infrastruktur som mat, strøm, veier og medisiner, sikring av arbeidsplasser i industrien gjennom statlig styring, og et tydelig arbeid mot ulikhetsstamfunnet. AP har styrt skuta si så nært båten til Høyre at det er veldig lett for velgerne å hoppe over uten å bli våt engang.
 5. AP har beveget seg stadig mer mot høyre og opplevd en stadig sviktende oppsluttning. Do the math.
 6. - AP driver ikke arebeidervennlig politikk. Ingen av politikerne i AP har erfaring fra elle satt sine bein i industrien eller andre "på gølvet" jobber. - Ap er helt kasterert i forhold til EØS og EU. De har tapt mye på strømkaoset og vist at de ikke makter å ta styring for å sikkre nasjonens forsyningssikkerhet. - De satser på "markedet" og tror at det private næringsliv vil hjelpe oss i en eventuell mat eller medisinkrise. Det er særdeles naivt å tro at "markedet" kommer til å selge til annet enn ågerpris i en krisen. - De nekter å benytte seg av styringsretten folket har gitt dem til å blande seg inn i feks prisnivået og konkuransesituasjonen i dagligvaretri-polet. - De nekter å ta inn over seg natur og klimakrisen vi står midt oppi, og leverer stadig SP og Høyrepolitikk der.
 7. Nei, jeg factsjekka meg selv, og tallene er litt varierende etter hvilke estimater man følger, og hvor man sette skille mellom homo ? og homo sapiens. Men et forslag sier omentrent 10% av alle mennesker er enda i live. Da tar man godt i på estimering på populasjonsstørrelser. Andre er nærmere 30-50% men det er både gamle og skiller mellom historisk og pre-historisk (og er de jeg refererte til i posten). Beklager unøyaktigheten
 8. Halvparten av alle mennesker som noen sinne har eksistert er i live i dag har 😛 EDIT: nei, jeg overdiver, men poenget står greit
 9. Jeg ville betalt ut lånene og flyttet den utgiften til lån over på fond/boliglån. De resterende pengene ville jeg fordelt på: - 3 månedslønner på bankkonto som backup likviditet - Resten i fond
 10. Du må først argumentere med at fruktbarheten er noe som må/bør fikses, og ikke bare presentere det som en implisitt sannhet.
 11. Godeste Phil (i likehet med alle COEs som han) forstår ikke at verdien til Nintendo og Valve er det den er nettopp fordi de IKKE eies av grådige firmaer med styrer hvis mål er profittmaksimering på bekostning av alt annet.
 12. Noen som har erfaringer med BIOS modding på XT/XTX? Er interessert i en mer permanent nedvolting og frekvensreduksjon enn ved bruk av Adrenaline. (siden jeg gamer på linux og ikke har tilgang til noen av de appene til MSI/Sapphire/ASUS/ASrock/AMD)
 13. Det er noen poeng her som er viktige i tegningen: A må krysse et fortau. Dette fortauet har ikke gangfelt. Det er derfor rimelig å si at A kjører "ut på veien" fra en avkjørsel Det vil si at det ikke har noe å si om han kommer fra privat avkjørsel, egen plen, eller parkeringsplass i dette tilfellet. Hva som er bak bussen er urelevant. Om A ikke ser hva som er der skal hen ikke kjøre dit. Det kan være et barn som leker, eller en bil som har stoppet for å slippe av noen.
 14. Du har nok et krav mot apple ja, men ikke nødvendigvis mot eplehuset. Så da kan du i værste fall måtte kjøre den selv mot importør, siden Eplehuset ikke er selgeren. Dog er min erfaring veldig god ift med appleprodukter og reklamasjon her i norge, og det stilles generellt få spørsmål. Viktig å opprettholde gode kundeforhold, og kostnaden er nok minimal ift å miste deg som kunde.
 15. Hei Jeg har ingen forutsettninger for å forstå hvordan du har det i din situasjon, da jeg er helt motsatt. Altså "det har jeg ikke gjort før så det får jeg sikkert til". Det jeg kan si er at det er særdeles lite jeg har forsøkt å gjøre, og ikke fått til. Og det jeg ikke har fått til har altid ordnet seg på ett eller annet vis. Og med "ordnet seg" så mener jeg at det har gått rett til hellvette, men så lærte jeg noe og vet bedre neste gang. Med fare for å leke psykolog, så er det ikke noen "quick fix". Det er bare en ting som funker, og det er eksponering. Altså du må trene på situasjonene, øve på håndtere det praktiske, og det psykiske. Øve på å regulere det emosjonelle, osv. Å ikke få til noe er ikke et nederlag, det er læring. Neste gang går du inn i situasjonen med mer erfaring og kan gjøre det bedre. Det eneste rådet jeg kan gi mot å ikke bære tungt er trening. Det gir også mestring, bygger psykisks styrke og selvtillit.
 16. Det de har gjort for gaming på Linux er jeg evig takknemlig for! ❤️
 17. Er på jakt etter noen krav som skjeldent kommer i samme sko: - Brei forsko med plass til en naturlig fot (typisk barforsko), som ikke klemmer stortå og lilletå innover. - Flat sko, uten høydeforskjell forran og bak. - Noe demping (ikke så alt for mye) så jeg ikke dør av å stå mye på harde gulv eller på asfalt og brostein. Bruker nå Altra Escalante 2.5 og disse er egentlig fine og comfy, men for mye "joggesko" og lite brukbare til hverdags og lett mer "dannet" selskap enn fritid og hjemme. Noen som har tips? Spesielt siste punkt er vanskelig å få til føler jeg. Finnes nok av "pene" barfotsko, men alle er null demping.
 18. Biltemabatteriene er produsert på samme fabrikk som dyrere batterier. Om du graver litt i samsvarserklæringene til biltema finner du ut hvilket land de kommer fra, og samme emd exide/sønnak/varta sine batterier, og jeg tviler på at det er flere enn en fabrikk som produserer AGM batterier i samme land
 19. Det er kunn et viktig poeng fordi Ukriana er europeisk, og angrepet av russland. Om Ukraina hadde vært afrikansk eller asaitisk, og hadde blitt angrepet av USA, så hadde ingen kommet med "viktige poeng". USA har brutt nevnte konvensjon et utallig antall ganger de siste 20 årene. Jeg ser enda ikke at noen andre partier har sjekket om de ønsker å bidra til å hjelpe å forhindre folkemord. (Kanskje fordi de selv stemte for å delta i folkemordene, fremfor å forhindre dem?)
 20. Det vil si, du tilegger dem meninger de ikke har for lettere å kunne argumentere mot. Dvs en klassisk Stråmann. Hvor sier de dette "i praksis"? De vil de ikke. Du kan ta med resten av sistatet også: Når en etter hvert kommer stadig nærmere målet om et samfunn uten undertrykking, i harmoni med naturens tålegrenser, vil det være mulig å se konturene av et klasseløst samfunn: en verden der alle mennesker er like mye verdt – og der grunnprinsippet er «yte etter evne, få etter behov». Det er dette Rødt vil ha, og så refererer de til at Karl Marx mente dette var kommunisme. Er det noen av de verdiene over som du mener er antidemokratiske? Verdiene de holder fast på: samfunn uten undertrykking, i harmoni med naturens tålegrenser en verden der alle mennesker er like mye verdt grunnprinsippet er «yte etter evne, få etter behov». Igjen, fortell meg hvor du ser det antidemokratiske spøkelset i disse verdiene. Siter gjerne nøyaktige deler av partiprogrammet som er ukompatibelt med mennekserettighetene. Ja, som feks norske oljeressurser som nå har blitt brukt på å bygge vellferdsstaten, fremfor slik som USA, der amerkanske oljeressurser hovedsakelig eies av noen få superrike selskaper som eies av et fåtall ekstremt rike personer. Men pipen til media får straks en annen pipe når det er et "ikke erupoeisk folk" som er under folkedeokratisk angrep av et eurpoeisk folk. Feks når Norske jagerfly bombet sivile i Syria. Her ba Rødt om en gjennomgang for å undersøke om Norge deltok i folkemord. Men samtlige partier på stortinget stemte mot å undersøke om vi som nasjon hadde brutt mennekserettighetene. Særdeles udemokratisk av rødt å ettergå NATO. (ironi) Som jo er kjernen i debatten her. Du anklager Tyskland for å være antidemokratisk ved å ikke tillate enkelte partier, men i neste åndedrag er Rødt andtidemokratisk for å gratulere et slikt parti som du mener tilsvarer det tyskland ønsker å forby: Kanskjebestemme deg om det er demokratisk eller antidemokratisk å forsøke å opppløse demokratiet gjennom demokrati?
 21. Tysklands historie, Ungarns historie, Israels historie, og Amerikansk historie gir oss veldig gode pekepinner på hvor enkelt det er å demontere demokratiet dersom man ikke tar denne typen grep. Det å sloss mot demagoger og fascister med våre tradisjonelle demokratiske midler er nyttesløst, noe alle eksmplene over viser. De respekterer ikke de demokratiske spillereglene og vil derfor alltid ha en fordel gjennom dette. I eksemplet ditt over tar det da 4 år, dvs to valg å totalt demontere et demokrati. Bare se på USA sist valg. Det gikk bra kun fordi Trump var direkte inkompetent og ikke planla det godt nok. Hadde han forberedt seg bedre og plassert sine støttespillere mer strategisk til, så hadde det ikke nødvendigvis vært misslykket. Og grunnlovsendring? Hva er den verdt? Vi har gitt store deler av vår selvråderett over til EU ved flertall selv om grunnloven spesifikt sier at den krever 3/4 flertall. Dette fordi de med flertall bestemte at dette ikke krevde 3/4 flertall. OG resten er like skjørt. Høyesterett kan ikke værne noe som helst dersom ikke de med makt ikke respekterer maktfordelingsprisnippet. Den eneste grunnen til at man har denne tankegangen er at det er så veldig lenge siden noen utfordret demokratiet, at man har glemt alt. Vi har ikke teoretiske hypoteser lengere, nå er det flere større (og mindre) aktører som forsøker å destabilisere og demontere de vestlige demokratiene. Dette må vi ta grep mot, og ikke sitte naivt å snakke om teoretiske muligheter. Og nei, vi skal ikke forby stemmer eller meninger. Det vi skal forby er at noen forsøker å sette disse meningene og ideene ut i live. Folk kan være nynazister så mye de vil uten at vi kan forby det. Men det vi kan forby er at de forsøker å opprette en oganisasjon som skal sette dette ut i live. Og ang rødts partiprogram er du helt på bærtur, de er da et av de mer demokratiske partiene på tinget. Så her må du komme med eksempler.
 22. Det er nettopp denne mekanismen som gjør det greit. Mindretallsvernet i denne saken slår inn og hindrer noen i å stifte et parti som søker å fjerne mindretallets menneskerettigheter dersom de får flertall. Dersom man tillatter dette bygger man sakte men sikkert opp et diktatur. For å sette det på spissen: Flertallet kan ikke bestemme å frata de som tapte valget demokratiet.
 23. Nei, for da har man ikke lengere ett mindretallsvern. Mindretallsvernet slår inn før demokratiet avskaffes, for å hindre at folk som søker å asvakke demokratiet skal få makt. Ergo blir det forbudt.
 24. Det eneste som er mer udemokratisk enn å stege ute et parti som søker å avskaffe demokratiet, er å tillate et parti som søker å avskaffe demokratiet. Vi som demokrati kan ikke sitte stille å se på de som forsøker å bygge ned demokratiet ved hjelp av populisme og løgn. Tyskerne spesielt har en historie som har lært dem denne ekstremt dyrekjøpte erfaringen.
×
×
 • Opprett ny...