Jump to content

Eirik

Medlemmer
 • Content Count

  6895
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

140 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22668 profile views
 1. Stemmer det at det er pant på drivakslinger? Hvor leverer man evt det?
 2. Jeg kjøpte et avregistrert kjøretøy som repobjekt i fjor. Da ble det ikke omregistrert. Hvis jeg registrerer det nå, tar ut skilter og vognkort nå - kan jeg da levere skiltene inn for vinteren, for å slippe å holde forsikring på det utenfor sesong? Detta kjøretøyet egner seg ikke for norske vinterveier.
 3. Sliter litt med en sak her. 1. Vil en blanding av 60 mL 0,10 mol/L CH3COOH og 50 mL 0,15 mol/L NaOH lage buffer? Mitt resonnement: NaOH blir i overskudd, all CH3COOH reagerer og vi får derfor ingen buffer. 2. En løsning av 60 mL 0,10 mol/L HCl der det er oppløst 5,0 g NH4Cl(s), blir det buffer her? Mitt resonnement: Nei, det dannes ingen korr. syre/base-par.. Er jeg på jordet?
 4. Er par kjappe spørsmål om 23/5-regelen når man skal søke høyere utdanning. Man skal kun vurderes ut fra Norsk Engelsk Samfunnsfag Historie Naturfag Matematikk Kan man ta med andre fag, og fortsatt vurderes etter 23/5? La oss si at en har gode karakterer i noen fag, dårlige i andre - kan man beholde de fagene som trekker snittet opp?
 5. I mangel på vilje og evne til å lete: Har vi en egen tråd for skruing og DIY-ing? Det jeg egentlig lurer på er: Når en drivknute er gåen - hva er det som lager den klassiske dunke-lyden? Kan det være mangel på smøring, eller er det helt garantert slitasje? Har kikket på en bil med det problemet - og mansjetten er helt klart gåen. Vil man kunne ordne det med nytt fett og mansjett, eller er hele knuten gone?
 6. 2'er feil idag på at speil ikke lar seg felle inn. De kan justeres (elektrisk) - men ikke felles inn, type beskyttelse i vask/ved parkering. Er vel rusta fast eller noe. Det kan da umulig ha noe å si for sikkerheten?
 7. Q: Hvis man bytter farge på bilen må man vel få det endret i vognkortet? Noen som vet om det er mye styr rundt det?
 8. Kjemi 2 , skriftlig, VGS. På del 1, får man utlevert relevante tabeller osv? I de eksamenssettene jeg har er det vedlagt tabeller, men vet ikke om man får utlevert hele blekka fra start, eller om tabellene først leveres ut på del 2. Noen som vet?
 9. Trenger en telefon med gyro til å teste cardboard med. Hva er det greieste og billigste alternativet? Gjerne brukt ræl som funker helt OK.
 10. Alle steder er 'allerede rustede steder' Jeg er klar over det, men det lever jeg greit med. En bil til 10k, brukes til ski/dykking/hopping/transport av stæsj osv. Når den velger å knele helt så skal den få lov til det. Bare ikke i dag.
 11. Alltid greit med flere tips! Plutselig står man der igjen.. Det ble ikke på ingen måte porno, men bilen ruller lovlig på veien i to år til, så det får holde for denne gang
 12. Her kommer litt bilder av både problemet og resultatet. Det viste seg å være ganske mye værre enn jeg hadde sett for meg. Første tanke var vel egentlig å gi opp. Hadde allerede kjøpt utstyr, så ga det et forsøk likevel. Litt dårlig bilde, men det det er helt gjennomrusta, men såvidt noen ankerpunkter som var sveisbare. Skar ut alt, sveisa på noen forankringspunkter og gjorde en quick-test med detta. Så greit ut, så fortsatte med litt større deler. Etter 40 timer arbeid, og mye fram og tilbake, ble dette resultatet (viser bare ene siden, ganske likt på andre). Etter et lag med tectyl så det ikke så værst ut, nok til å få den gjennom en kontroll. Overall en grei jobb å pusle med. Jeg består ikke noe fagprøve med den sveisen der, men det er i det minste solid, tildekt og ser bra ut bak dekslene. Takk for god veiledning, det hjalp mye!
 13. Yes karer, nå er bilen sveisa opp og EU-godkjent. Gjorde som dere anbefalte, og resultatet ble tålelig greit. Kjøpte apparatet i linken over (Takk Inge!), sveisa med flusstråd, og dekka til med karroserimasse. Det hele tok vel ei lita arbeidsuke, men verdt det. Jeg skal poste litt bilder osv når jeg får tid.
 14. Noen som vet om dem sjekker/stryker deg på spissing på EU-kontroll?
 15. Tenkte å oppgradere grafikkort. Har falt helt av hardware-lasset, så trenger litt guidance. Skal opp fra GTX580, kjøpe brukt, og trenger sånn OK+ ytelse på nye spill. Ikke dyrere enn 2k.
×
×
 • Create New...