Jump to content

Taake89

Medlemmer
 • Content Count

  3599
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1043 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som nevnt tidligere bør man ha som utgangspunkt noe brudgommen vil sette pris på. Når man er så få kan man feks ta en hyttetur/skogtur med litt ekstra aktiviteter. Til syvende og sist handler det jo om å gjøre noe sammen i trivelig lag så det meste vil jo gå. Ellers er det vel litt tradisjon for å ha det noe morro på brudgommens bekostning, men det må ikke være så ille at det gir dårlig minne for vedkommende.
 2. Jeg jobber hos en av de største entreprenørene i byggebransjen og jeg ville ikke kalt innkjøperrollen en bedagelig rolle, hvertfall ikke i enkelte intense perioder, men man jobber i min bedrift i alle fall som en del av et større prosjektteam. Virker som de som driver med det trives i jobben men jeg tror det beste er samholdet man har ute i prosjektene. Om det er riktig jobb for deg er vanskelig å si, men hvorfor ikke prøve og i verste fall sitte med en erfaring rikere?
 3. Først skal du skatte 22% av verdien på tidspunktet du fikk coinsa overført til deg. Litt som lønn, du skatter på tidspunktet du får det betalt. Så skal du beregne eventuelt verdiendring ved salg og skatte eller føre fradrag på 22% av denne differansen slik man gjør ved salg av aksjer. For at det ikke skal beregnes skatt ved salg må du ha det på en konto med særavtale på skatt type aksjesparekonto. Edit:salg, ikke kjøp/salg selvfølgelig
 4. Dersom du bare er arbeidskraft er du ikke underentreprenør men innleie. En underenteprise innebærer at arbeidsomfang med tilhørende ansvar og risiko blir overført til deg.
 5. Foreslår at flere her leser tariffen jeg lenket til. Den beskriver de forskjellige ordningene, 37,5 time og 35,5 time, og forskjellen imellom de. 35,5 time innebærer helg, natt, og søndagsarbeid som en del av den alminnelige arbeidstiden. 37,5 time er vanlig arbeidsuke slik vi er vant til det altså mandag-fredag.
 6. Ut fra hva jeg leser av landsoverkomsten for hotell- og resturantvirksomheter så skal du ikke ved 37,5 time regne med å jobbe i helger. De som jobber fast turnus på søndager har 35,5 time arbeidstid. Så dersom du har 37,5 times arbeidsuke vil det være å regne som overtid da det er utenfor den alminnelige arbeidstiden, men ikke ved 35,5 times uke. Har de sagt noe om de vil følge tariffen? Landsoverenskomst for Hotell- og Restaurantvirksomheter FF - Virke
 7. At prisene øker er jo ikke noe nytt, men magefølelsen min sier at den har økt mer enn inflasjonen.
 8. Jeg rocka 2x 7970 med vannblokk på den tiden med en 3930k (som jeg enda bruker) så skal ikke akkurat pårope meg møysomhet 😂 Men synes fremdeles at det er litt komisk det som var astronomiske summer før (7k for Titan når man fikk GTX 680 for ~4k, eller hvordan 5k før for telefon var MYE) nå er helt akseptert. Liten digresjon, men det gjør at jeg ikke tror prisene vil returnere helt til normalt igjen.
 9. Eneste gangene du kan kreve noe i lønn er hvis det er tariffavtaler som bedriften følger etter min forståelse.
 10. 1080 duger mer enn godt nok til alt i dag 😄 Absolutt worst case må man senke settings litt, men det er vel ingen menneskerett å kjøre alt på ultra.
 11. Tviler på at du har KRAV på noe, men hvorfor godta å ta på deg så mye ansvar samtidig som du mister mange rettigheter (overtid osv) dersom du ikke får en god justering på lønna?
 12. Jeg husker back in the day så syntes jeg Nizzen var helt gal som kjøpte Titan til 7k. Og nå har jeg kjøpt "mellomklassekort" 3060 ti til 6500,- 🤡 Pristaket endrer seg ja.
 13. Noen av dere som har erfaring med NiceHash sin eurowallet og overføring rett til bankkonto? Ser de samarbeider med Kriptomat fra Estland samt man må sende over bilde av pass div.
×
×
 • Create New...