Jump to content

Taake89

Medlemmer
 • Content Count

  3596
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Taake89

 1. Foreslår at flere her leser tariffen jeg lenket til. Den beskriver de forskjellige ordningene, 37,5 time og 35,5 time, og forskjellen imellom de. 35,5 time innebærer helg, natt, og søndagsarbeid som en del av den alminnelige arbeidstiden. 37,5 time er vanlig arbeidsuke slik vi er vant til det altså mandag-fredag.
 2. Ut fra hva jeg leser av landsoverkomsten for hotell- og resturantvirksomheter så skal du ikke ved 37,5 time regne med å jobbe i helger. De som jobber fast turnus på søndager har 35,5 time arbeidstid. Så dersom du har 37,5 times arbeidsuke vil det være å regne som overtid da det er utenfor den alminnelige arbeidstiden, men ikke ved 35,5 times uke. Har de sagt noe om de vil følge tariffen? Landsoverenskomst for Hotell- og Restaurantvirksomheter FF - Virke
 3. At prisene øker er jo ikke noe nytt, men magefølelsen min sier at den har økt mer enn inflasjonen.
 4. Jeg rocka 2x 7970 med vannblokk på den tiden med en 3930k (som jeg enda bruker) så skal ikke akkurat pårope meg møysomhet 😂 Men synes fremdeles at det er litt komisk det som var astronomiske summer før (7k for Titan når man fikk GTX 680 for ~4k, eller hvordan 5k før for telefon var MYE) nå er helt akseptert. Liten digresjon, men det gjør at jeg ikke tror prisene vil returnere helt til normalt igjen.
 5. Eneste gangene du kan kreve noe i lønn er hvis det er tariffavtaler som bedriften følger etter min forståelse.
 6. 1080 duger mer enn godt nok til alt i dag 😄 Absolutt worst case må man senke settings litt, men det er vel ingen menneskerett å kjøre alt på ultra.
 7. Tviler på at du har KRAV på noe, men hvorfor godta å ta på deg så mye ansvar samtidig som du mister mange rettigheter (overtid osv) dersom du ikke får en god justering på lønna?
 8. Jeg husker back in the day så syntes jeg Nizzen var helt gal som kjøpte Titan til 7k. Og nå har jeg kjøpt "mellomklassekort" 3060 ti til 6500,- 🤡 Pristaket endrer seg ja.
 9. Noen av dere som har erfaring med NiceHash sin eurowallet og overføring rett til bankkonto? Ser de samarbeider med Kriptomat fra Estland samt man må sende over bilde av pass div.
 10. Enkeltmannsforetak betaler ikke arbeidsgiveravgift. Men vil tro at for de fleste lønner deg seg å skatte det som privatperson og alminnelig inntekt og ikke som lønn. Edit: Men som tommelfingerregel er det veldig få lovlige smutthull for skatt med mindre man har masse penger og kompliserte oppsett. Staten skal ha sitt.
 11. I så fall skal det vel skattes som alminnelig inntekt 22% som ble nevnt over her. Det jeg skrev først var for personinntekt, altså lønn, men det er nok feil for krypto med mindre man driver i særskilt stor skala.
 12. Har akkurat byttet ut mitt 980 ti men det ytet enda respektabelt i 1440p.
 13. Dette må du skatte av i Norge - Skatteetaten Jeg synes ikke skattereglene er altfor kompliserte for privatpersoner.
 14. Ja dette stemmer nok enda bedre. 1: Dette er alminnelig inntekt og beskattes med 22%. Det jeg nevnte over var skatt for personinntekt, som i tillegg har trinnskatt og trygdeavgift. 2: Verdiendring skattes/trekkes med 22% (~32% for aksjer) Hvor dere andre får 47% fra forstår jeg ikke.
 15. Nå blander du hva et selskap skatter og om det er smutthull for privatpersoner for å redusere skatt ved å opprette et foretak. For en privatperson blir det inntektskatt 22%, trinnskatt 0-16,2%, og trygdeavgift 8,2% for de fleste voksne.
 16. "Selskapsskattesatsen i Norge er i dag 22 %." Selskapsskatt (nho.no) Skulle vel tro overskudd på mining følger samme skatteregler som annet overskudd?
 17. Jeg har brukt vann fra springen tilsatt glycol i mange år nå uten problem.
 18. Dette kommer vel an på om hvitevarer er inkludert i leien eller ikke. Hva sier kontrakten om det? Dersom det ikke er inkludert kan du nok ikke kreve nye.
 19. Det du spør om er vel lån med sikkerhet i bolig og ikke direkte boliglån. Dersom du plasserer pengene i et fond og ikke får vesentlig endret risiko burde det vel gå bra. Hva hadde du tenkt å si pengene skulle brukes på dersom du ikke skulle nevnt investeringer?
 20. Krisen som det blir henvist til så lånerentene på 10-15%. Skal litt til å betjene ned når du har lån til halsen.
 21. Bruk ikke silikon men akryl i alle fall. Silikon kan ikke males over. Er også som andre sier normalt at det kan oppstå sprekker, men det kommer også an på hvordan og hvorfor sprekken kom om det innenfor forventningene eller ikke.
 22. Jeg tjente 46,5 kr/timen som lærling i 2009.
×
×
 • Create New...