Gå til innhold

Hardwarekaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er jo clocken som virkelig teller. Cl er access tiden på minnet, og har mere å si en mhz. Lavere timing = lavere access tid.

Kommer helt an på prosessoren, Intels core-prosessorer ser ut til å reagere en del bedre på rå klokkefrekvens enn lavere timinger. AMDs Phenom II-prosessorer svarer derimot greit med bedre timings (sannsynligvis fordi "CPU/NB" eller L3 Cache og minnekontrolleren ikke skalerer særlig bra båndbreddemessig etter 1000 MHz DDR uten overklokking.)

noen her som kan si meg hva denne Cl eller timingen til minnebrikker er til? Er det noe å tjene ved å klokke den også? Kan man oppnå høyere frekvenser med høyere/lavere timings?

For deg med Phenom II (har ikke verdens mest robuste minnekontroller) bør du satse på timings/latency framfor klokkefrekvens.

 

Latency kan utregnes slik: CAS Latency/minnefrekvens.

CPU/NB bør ligge på ca dobbelt så høy frekvens som DDR-hastigheten for optimal ytelse.

Lenke til kommentar

Ser ikke poenget med netbook. Kjipe specs, utrolig kjip skjerm og shitty tastatur. Er jeg ute og reiser har jeg alltid med meg sekk som jeg har plass til laptopen uansett. Kjøpte en Asus Eee 901 fra statene før den kom til Norge. Brukte den litt i starten samt en ferie, men var bare mer tungvint enn 14" som jeg har nå. Vektforskjellen er også minimal om man tenker på hvor mye annet som klær osv. veier. 1kg forskjell maks.

Lenke til kommentar

Bygge pc.

Hei alle "spesialister" på forumet. Jeg er en gammel it mann, avsluttet karrieren på slutten av -80 tallet, da pc'en kom, og systemer endret seg fra store systemer til nettverk mm. Dette til side, har brukt pc siden begynnelsen av -90 årene, desktop og notebook.

 

Men, nå har tanken streifet meg - jeg skal bygge en ny pc selv. Og siden jeg ikke ønsker å feile unødvendig mye, tar jeg gjerne i mot tips, både på hvor kjøpe komponenter, og andre gode hint.

Skal bruke maskinen til enkle oppgaver;

-ordinære kontorfunksjoner

-aksjetrading

-normal internett - ikke nedlasting av musikk / filmer mm., kanskje noe tv via pc.

 

Men, er selvfølgelig interessert i å ha en god teknisk spesifikasjon, WiFi, skjermkort for 2, evt. 4 skjermer.

 

Håper noen her har ork til å sende meg noen råd, slik at jeg kan begynne shopping.

 

PS. gjorde første kjøp på nett tidlig -90 tallet, kjøpte HD fra USA for ca. USD 500, solgte for ca. det dobbelte i Norge. Husker ikke kapasitet, men dere kan sikkert tenke dere at vi bare snakket om få Mb.

 

Mange hilsener

 

Bjørn (Kaupang)

Lenke til kommentar

Du trenger ikke så mye power for å holde på med det der, jeg vet ikke hvordan aksjetradingen din vil foregå, om det er i nettleseren eller eget program.

Men det du BURDE sette av penger til er en SSD, hvor du velger pålitlighet OVER fart, det vil si noe ala Crucial, Samsung, Intel.

Og styr LANGT unna OCZ, de kan være raske til tider, men faller ofte flatt på trynet med feil dessverre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...