Jump to content

N o r e n g

Medlemmer
 • Content Count

  25197
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by N o r e n g

 1. Port Royal er ren GPU. Fire Strike Extreme Combined burde være relativt intensiv for både CPU og GPU samtidig
 2. Gå inn i BIOS, og skru av C-states, da vil ikke CPU lengre idle
 3. Problemene dukker opp når de aktiverer MSAA? Magisk! Bortimot like krevende som å øke oppløsningen i spillet? Hvem kunne visst at MSAA i et spill som bruker deferred render-modellen har høye krav? Det er ikke tilfeldig at MSAA sjelden dukker opp i spill i dag, og det kommer av de ekstreme ytelseskravene det har under deferred rendering: https://stackoverflow.com/questions/34981878/deferred-shading-anti-aliasing
 4. Du har skrevet flere ganger at "dette kan du finne info om fra folk som har opplevd dette problemet", som er en typisk taktikk benyttet i denne (meningsløse) tråden. Det er din jobb å underbygge argumentene dine, ikke spill ballen over på andre. Første eksemplet jeg fant selv gjennom Google er denne posteren på EVGA-forumet, som så blir kontret av en som faktisk vet hvordan VRAM-flaskehalser oppfører seg litt lengre nede på samme side. Angående 20GB-variant av 3080, så ser det ut som om den er utsatt igjen.
 5. Ikke egentlig, virker som om skaleringen med raskere RAM er dårligere enn på Ryzen 3000
 6. På Intel er dette riktig siden hovedkortprodusentene har mer frihet, men for AMD ligger hele minnetreningen i AGESA. Det er ikke tilfeldig at det er nøyaktig de samme timingene, termineringsmotstandene, og andre triks eksponert hos alle hovedkortprodusenter. Jo, opp til 3800 MHz burde vel det gå fint an, men hvis man er heldig nok til å få en prosessor som klarer mer enn 3800 MHz vil den ikke lengre fungere. Dessuten er det som sagt ingen presets for Micron rev. B
 7. Du kan ikke bruke DRAM Calculator for å stramme inn timingene, for DRAM calculator har verken Zen 3 presets eller 16Gb IC presets.
 8. HD 7770 var jo aldri bra for prisen? Halvparten av et HD 7870 i både pris, ytelse, og VRAM. HD 7850 kom mye bedre ut. Hvordan er ytelsen din i Cyberpunk 2077 med et RTX 2060 og DLSS Performance i 4K egentlig? Har vanskelig for å tro at du ligger over 60 fps selv med DLSS
 9. 16-16-16-36 settet vil overklokke betraktelig bedre, men om du ikke skal drive med minneoverklokking har det lite å si. Intel kan skalere skikkelig hardt med raskere minne, og særlig timing-verdiene som kun dukker opp i BIOS kan ha stor påvirkning om du jakter veldig høy framerate.
 10. Ikke-K variantene har lavere boost-frekvenser når flere kjerner er i bruk enn K-variantene, derfor bør man gå for 10850K framfor 10900, vanligvis er 10850K billigere enn 10900 også.
 11. Ditt beste håp er nok noe fra Crucial, ettersom du da er nærmest garantert å få Micron rev. B: ikke spesielt gode når det kommer til timinger, men kan i alle fall nå høye klokkefrekvenser og skalerer med spenning. https://www.prisjakt.no/product.php?p=5274299 Jeg ville forventet at disse klarer 3800 MHz, men timingene vil nok ikke være de beste
 12. Det aller meste er begrenset av entrådet ytelse i dag så lenge man har 6 kjerner eller mer. Selv ikke Cyberpunk bryr seg stort om antall kjerner: Intel satser denne gang på spillytelse, som er det fornuftige. De har jo ikke nubbesjans i mangetrådete oppgaver mot 5900X og 5950X uansett. Med større L1 og L2 cache er jeg imidlertid skeptisk til at Rocket Lake vil skalere like bra med minnefrekvens som Comet Lake, men det er nok likevel mye moro man kan ha med å overklokke disse prosessorene.
 13. Selv Samsung opererer ikke med en "tRC-faktor" for å bestemme tRFC: https://www.samsung.com/semiconductor/global.semi/file/resource/2017/11/8G_B_DDR4_Samsung_Spec_Rev2_1_Feb_17-0.pdf Se side 42
 14. 10-serien er død, lenge leve 11-serien (om et par måneder) https://www.anandtech.com/show/16390/intel-previews-11th-gen-core-rocket-lake-core-i911900k-and-z590-coming-q1 Angående Cryo-cooler, så hadde den komisk nok fungert bedre på en 5600X eller 5800X.
 15. Veii skriver mye på OCN, men ikke alt kan kalles engelsk. Jeg har også til gode å se fyren faktisk teste og vise ytelsesforskjeller i noe annet enn AIDA64 med det han anbefaler å kjøre, og AIDA64 er ikke en god indikator på ytelse i faktiske programmer.
 16. Skjermkortet får nok strøm, hvis ikke hadde du enten sett PSU eksplodere (hvis den var veldig underspesifisert), eller kutte strømmen fullstendig (hvis den har overstrømsvern). Begge tilfeller av for svak strømforsyning gir svart skjerm. Det er ingen kommunikasjon mellom PSU og skjermkort som forteller skjermkortet at "nå kan jeg ikke bruke mer strøm". Slik PSU ser det er skjermkortet en variabel motstand, mens skjermkortet ser strømforsyningen som +12V og jord.
 17. Det er ingen formel for å beregne hva "riktig" tRFC er. Dess lavere du får tRFC, dess bedre. Den eneste sammenhengen tRFC har er i forhold til tREFI: der tREFI er antall klokkesykluser minnet kan sende data før dataene må oppfriskes, og tRFC er antall klokkesykluser minnet bruker på å oppfriske dataene. Senker du tRFC øker du andelen av tiden minnet kan sende data. På Intel kan du øke tREFI også, og tREFI kan ofte økes relativt tRC = tRAS + tRP trenger ikke være grensen for tRC heller.
 18. Ustabil FCLK viser seg på to måter: plutselig reboot, og WHEA-feil. Men siden plutselig reboot også nå indikerer ustabil kjernefrekvens er det vanskelig å finne ut om FCLK er problemet der. Du kan også få merkelig ytelsesskalering på høy FCLK: Jeg klarte å boote 4000 MHz "1:1" på min 5900X, men AIDA64 målte samtidig latency til 67 ns.
 19. For å kjøre tCL på oddetallsverdier må du skru av GearDownMode, fra ytelsesperspektiv er 1T > GDM > 2T, mens stabilitet er motsatt med 2T > GDM > 1T. Med 2x8GB B-die burde 1T gå fint opp til 3800 MHz, sannsynligvis 4000 MHz også, det er når man kjører flere minneranks at 1T blir hardt. Selv om mange rapporterer at 1900 MHz FCLK er stabilt betyr det ikke at du har en modell som takler det. Min 5900X ser ut til å stoppe på 1867 MHz FCLK.
 20. Last ned BIOS. Legg filen på en USB-stikke formatert til FAT32 Start opp BIOS Gå til Flash-modus Flash nytt BIOS
 21. Ut fra hva du skrev virket det som du mente at HU var mer upartiske enn andre testere, da blir det nødvendig å stille seg selv spørsmålet om det er HU som er upartisk, eller om de faktisk er partiske. Se selv: Alternativt, hvilke testere er det du mener er partiske?
 22. Problemet er ikke minnebrikkene, jeg kan boote og stabilisere 4266 MHz utenfor 1:1-modus. Hvis jeg prøver høyere i 1:1 stopper boots på kode 07, det var samme problem jeg fikk når jeg prøvde 3866 med gamle 3900X
 23. 3733 1:1 ja, kan ikke boote 1:1 høyere før jeg kommer til 4000, og da får jeg ørten tusen WHEA-feil
×
×
 • Create New...