Jump to content

JFM

Medlemmer
 • Content Count

  6552
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

266 :)

About JFM

 • Birthday 03/29/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

29526 profile views
 1. Kan det være at timingsene mine er på små marginer og at el-nettet hos mine foreldre er "dårligere" enn hva jeg har hjemme hos meg selv? Bor selv sentralt i Tromsø i ny leilighet med 400v. Foreldrene mine bor i distriktet i et hus fra 80-tallet Kan forskjellen på el-nettet være avgjørende for om rammen er stabil?
 2. Har satt ram ned til xmp (3000mhz) for å sjekke dette en periode
 3. Virker litt som om hk av og til "starter" to ganger før maskinen booter til os. Får liksom opp "oppstartskjermen" (logo) til bios/hk to ganger før os starter. Ved et tilfelle i dag opplevde jeg også at når jeg avslutta windows så fortsatte viftene i maskinen å spinne samt rgb på skjermkort ikke gikk av
 4. Cmos batteri ute over natta: maskinen funker... Feilen ligger åpenbart i hovedkort. Enten er noe fysisk skadet på det, eller så må det være noe med timings på ram. Skal nevne at maskinen kjørte fint fra sist mandag til torsdag (i går). Dette etter jeg bytta psu og skifta cmos batteri mandag. Problemet kom tilbake i går da jeg tok pc-en hjem til mine foreldre.
 5. Kompisen min måtte ha cmos batteri ute over natta før han fikk resetta. Har googla og sett flere som har måtte ventet lenge med batteriet ute
 6. Da streiker maskinen igjen: Etter ei kort arbeidsuke hjemme hos meg selv tok jeg maskinen med tilbake til mine foreldre. Det var her jeg var da strømbruddet skjedde sist helg. Da jeg kom til mine foreldre koblet jeg dataen tilbake på plassen den stod sist. Men problemet er tilbake. Denne gangen med ny (lånt) psu. Regnet først med at el-nettet hos mine foreldre kunne være problemet (lav spenning). Broren min som er elektriker sjekket det og alt så fint ut. Siden pc-en ikke ville på (og jeg tenkte denne psu-en og var død) gikk jeg på gutterommet og fant enda en psu. Denne brukte jeg i maskinen jeg hadde for 12år siden 😅 Heller ikke denne psu-en starta maskinen. Målte så begge strømforsyningene med multimeter. Begge er i orden. Min mistanke nå er at hovedkortet er problemet. @Cowboystrekk: Tanken min er faktisk om timing på ram er feil. Det hjelper dog ikke å resete cmos på "cmos-pins". Men jeg har hørt om slike tilfeller før, hvor man har vært nødt til å fjerne cmos batteri i noen timer før man har fått reseta bios. Har tatt cmos batteri ut for natta nå Kan spenning på ram være feil?
 7. Har undervolt på gpu, ja. CPU er vell også undervolta gjennom curve optimizer på - 30. Spørsmålet er vell egentlig hva som skjer om jeg bytter 3080 ut med 4080. Siste rykte jeg leste var at 4080 ikke får sinnsykt forbruk: https://www.tomshardware.com/news/40-percent-power-reduction-rtx-4080-4070 Skal nevnes at før jeg bytta fra 3700X til 5900X så kjørte jeg en lang periode med 650W. Men da opplevde jeg coilwine når jeg spilte. Skal jeg gå ut fra at om jeg ikke får byttet til større psu i forbindelse med reklamasjon, så klarer jeg meg med 750W? Og om jeg får lov, så ønsker jeg å betale mellomlegget til en 850W? Lurer også på hva man ser etter i en psu annet enn watt. Er feks 80+ Gold det jeg trenger?
 8. Jeg har opprettet reklamasjonsforespørsel på psu og sendt den inn. Men jeg har vell også begynt å innse at 750w kanskje er litt i minste laget for mitt system nå etter at jeg nylig bytta fra AMD 3700X til 5900X. Lurer derfor på om jeg skal høre om jeg kan betale mellomlegget til en større psu dersom reklamasjonen går gjennom. Hvilken psu anbefales da til rundt 1500kr? Kravet er at den ikke må være fysisk større enn den gamle pga at jeg har lite kabinett (m-atx formfaktor)
 9. Byttet nylig CPU fra 3700x til 5900X. Min erfaring er at 5900X blir mye varmere. Den ligger på 70-75 grader i spill, hvor 3700X var ca 10 grader kaldere. Jeg har curve optimizer på -30. Jeg kjøler cpu på luft, Thermalright Ultra Extreme med Noctua vifter. Har en kompis som oppgraderte fra 5600X til 5900X samtidig. Han har også luftkjøler og curve optimizer på -30. Temperaturen hans er lik. Konklusjonen vår er at 5900X blir noe varm.
 10. Denne psu-en: https://www.proshop.no/Stroemforsyning-PSU/EVGA-SuperNOVA-750-GQ-Stroemforsyning-PSU-750-Watt-135-mm-80-Plus-Gold-sertifisert/2530771 Har lånt meg en annen psu, og maskinen virker frisk
 11. Da kan jeg bekrefte at rambrikkene funker i en tredje pc
 12. Regner med innboforsikringa dekker skadene. Må bare feilsøke videre på hva som er gåent. Tror nok jeg vil ha ny 5900X. Er dog noe usikker på ram. Er vel på tide å oppgradere til 32GB. Men det virker jo umulig å finne ut hvilke brikker som lar seg justere kjappest
×
×
 • Create New...