Gå til innhold

JFM

Medlemmer
  • Innlegg

    6 567
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av JFM

  1. Da ble det handel på finn. 3060 TI Strik. 2650kr pluss frakt
  2. Mtp budsjett så er nok 6700XT eller 3060TI fra finn forslaget jeg/vi/hun heller mot
  3. Jeg har ikke brikkene her. Men tror det er disse: https://www.komplett.no/product/851536/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-lpx-ddr4-2400mhz-16gb-sort Mener det er 1080p, 144hz
  4. Hei, Jeg har ei venninne som for ca 3 år siden fikk hjelp av sin daværende kjæreste til å bygge seg pc. Problemet var at denne typen var redd for at hun skulle ha bedre maskin enn han, så han forsøkte å nedgradere alle forslagene hun selv hadde til hardware. Hun klarte (heldigvis) å få gjennom forslaget om Intel 9700K. Hun hadde egentlig planer om RTX 2070, men det gikk han ikke med på. Maskinen er som nevnt ca 3 år, og er naturligvis ikke helt up-to-date. Hun spiller tidvis såpass tunge spill som Call of Duty MW2, men sliter med å få mere enn 60-70 fps. Jeg har funnet ut at hun har følgende hardware i dag: Intel 9700k. Kjølt med 120mm AIO MSI GTX 1660TI Corsair LPX. 4x8GB. Brikkene kjører på 2400mhz. Vet ikke om de har XMP som er høyere (som ikke er aktivert) 1000w PSU Asus Strix Z390-H Hva tenkes her? Hun er på stramt budsjett Jeg har ikke så god peiling på Intel. Først og fremst synes jeg ram-brikker på bare 2400mhz høres utrolig treigt ut. Skal man se om man finner et sett på 3200-3600mhz? Vil det utgjøre noe forskjell? Skjermkortet synes jeg høres dårlig ut. Jeg kan selvfølgelig hjelpe henne med overklocking, men det vil jo ikke være et stort ytelseshopp? Tenker egentlig at man kan se om man finner et brukt 2080, 2080TI eller 3070 til en fornuftig pris. Så selge 1660ti. Har egentlig ikke fått et godt svar på hvor mye penger hun kan legge i det. Men forstod at 3000kr var i meste laget. Jeg ser dog på Finn at 1660TI selges for 1500-2000kr, så om skjermkort skal byttes så vil hun jo få inn noe på det. Hva ville dere gjort? Tenker jeg feil når jeg vurderer ram og skjermkort bytte? Holder rammen? Kan man oppnå noe ved å klokke rammen? Vil 9700K henge med dersom man putter inn et kraftigere skjermkort?
  5. Hva er beste måte for å få telefonen til å lese opp innholdet i en 50 siders lang pdf til ørepluggene? Har prøvd Pixels innebygde funksjon sammen med Adobe Acrobat. Men lyden kommer ut av telefonen (ikke headsett). I tillegg er stemmen forvirret over om den leser norsk eller engelsk.
  6. Nå blir det veldig avsporing her. Man har lov til å ta opp samtaler man deltar i. Man trenger ikke opplyse om det. Jeg har brukt slike lydopptak opp mot retten, og det har aldri vært et problem
  7. Det er lov i Norge jfr straffeloven. Jeg har call recording på masse samtaler jeg har hatt. Men jeg har låst opp funksjonen med root
  8. Vurderer å bytte ut min Samsung S22+. Hvordan er batteriet på Pixel 7 Pro i forhold? Støtter Pixel "native call recording" uten å roote telefonen?
  9. Risikerer vi at dette blir scalpers marked igjen? :s
  10. Et år gammel tråd folkens! Min datter bruker en Fitbit Inspire HR. Og den funker utmerket
  11. Hvor kan jeg mine å få 1kr dagen med mitt 3080? Jeg har under 20 øre pr kW
  12. Virker som du har rett. Spent på hva bruktmarkedet for skjermkort sier nå. La ut en "ønskes kjøpt" annonse på finn hvor jeg tilbyr meg å kjøpe 3070 for 2000kr og 3080 for 3000kr. Mulig jeg er ekkel med de prisene. Men det er vell en sannsynlighet for at flere tusen skjermkort i Norge skal selges innen kort tid?
  13. Holder på å bygge pc til broren min. Han har foreløbig en brukt 5900X cpu (med kjøler), en ny 1000w gigabyte psu og 2tb nvme (gen 4) Kommer til å skaffe et brukt rtx 3000 kort som trolig vil oppgraderes til rtx 4000 etter hvert. Trenger hjelp til ram og hovedkort. Forslag?
  14. Hei. Noen som vet hvor jeg kan få tak i Vesa-adapter til Samsung Odyssey G7 32"? Har skjermen men mangler adapter for å montere skjermen på stativ. Vil helst unngå eBay. Har prøvd Komplett.no (de driver å undersøker). Noen andre jeg kan spørre? Noen her på forumet som har liggende?
  15. Da har maskinen kjørt stabilt i en uke på XMP. @Cowboystrekk Kan det være ram settings som er trøbbel da? PS: har også fått beskjed om at jeg får ny PSU på garanti
  16. Kan det være at timingsene mine er på små marginer og at el-nettet hos mine foreldre er "dårligere" enn hva jeg har hjemme hos meg selv? Bor selv sentralt i Tromsø i ny leilighet med 400v. Foreldrene mine bor i distriktet i et hus fra 80-tallet Kan forskjellen på el-nettet være avgjørende for om rammen er stabil?
  17. Har satt ram ned til xmp (3000mhz) for å sjekke dette en periode
  18. Virker litt som om hk av og til "starter" to ganger før maskinen booter til os. Får liksom opp "oppstartskjermen" (logo) til bios/hk to ganger før os starter. Ved et tilfelle i dag opplevde jeg også at når jeg avslutta windows så fortsatte viftene i maskinen å spinne samt rgb på skjermkort ikke gikk av
  19. Cmos batteri ute over natta: maskinen funker... Feilen ligger åpenbart i hovedkort. Enten er noe fysisk skadet på det, eller så må det være noe med timings på ram. Skal nevne at maskinen kjørte fint fra sist mandag til torsdag (i går). Dette etter jeg bytta psu og skifta cmos batteri mandag. Problemet kom tilbake i går da jeg tok pc-en hjem til mine foreldre.
  20. Kompisen min måtte ha cmos batteri ute over natta før han fikk resetta. Har googla og sett flere som har måtte ventet lenge med batteriet ute
  21. Da streiker maskinen igjen: Etter ei kort arbeidsuke hjemme hos meg selv tok jeg maskinen med tilbake til mine foreldre. Det var her jeg var da strømbruddet skjedde sist helg. Da jeg kom til mine foreldre koblet jeg dataen tilbake på plassen den stod sist. Men problemet er tilbake. Denne gangen med ny (lånt) psu. Regnet først med at el-nettet hos mine foreldre kunne være problemet (lav spenning). Broren min som er elektriker sjekket det og alt så fint ut. Siden pc-en ikke ville på (og jeg tenkte denne psu-en og var død) gikk jeg på gutterommet og fant enda en psu. Denne brukte jeg i maskinen jeg hadde for 12år siden 😅 Heller ikke denne psu-en starta maskinen. Målte så begge strømforsyningene med multimeter. Begge er i orden. Min mistanke nå er at hovedkortet er problemet. @Cowboystrekk: Tanken min er faktisk om timing på ram er feil. Det hjelper dog ikke å resete cmos på "cmos-pins". Men jeg har hørt om slike tilfeller før, hvor man har vært nødt til å fjerne cmos batteri i noen timer før man har fått reseta bios. Har tatt cmos batteri ut for natta nå Kan spenning på ram være feil?
  22. Har undervolt på gpu, ja. CPU er vell også undervolta gjennom curve optimizer på - 30. Spørsmålet er vell egentlig hva som skjer om jeg bytter 3080 ut med 4080. Siste rykte jeg leste var at 4080 ikke får sinnsykt forbruk: https://www.tomshardware.com/news/40-percent-power-reduction-rtx-4080-4070 Skal nevnes at før jeg bytta fra 3700X til 5900X så kjørte jeg en lang periode med 650W. Men da opplevde jeg coilwine når jeg spilte. Skal jeg gå ut fra at om jeg ikke får byttet til større psu i forbindelse med reklamasjon, så klarer jeg meg med 750W? Og om jeg får lov, så ønsker jeg å betale mellomlegget til en 850W? Lurer også på hva man ser etter i en psu annet enn watt. Er feks 80+ Gold det jeg trenger?
  23. Jeg har opprettet reklamasjonsforespørsel på psu og sendt den inn. Men jeg har vell også begynt å innse at 750w kanskje er litt i minste laget for mitt system nå etter at jeg nylig bytta fra AMD 3700X til 5900X. Lurer derfor på om jeg skal høre om jeg kan betale mellomlegget til en større psu dersom reklamasjonen går gjennom. Hvilken psu anbefales da til rundt 1500kr? Kravet er at den ikke må være fysisk større enn den gamle pga at jeg har lite kabinett (m-atx formfaktor)
  24. Byttet nylig CPU fra 3700x til 5900X. Min erfaring er at 5900X blir mye varmere. Den ligger på 70-75 grader i spill, hvor 3700X var ca 10 grader kaldere. Jeg har curve optimizer på -30. Jeg kjøler cpu på luft, Thermalright Ultra Extreme med Noctua vifter. Har en kompis som oppgraderte fra 5600X til 5900X samtidig. Han har også luftkjøler og curve optimizer på -30. Temperaturen hans er lik. Konklusjonen vår er at 5900X blir noe varm.
×
×
  • Opprett ny...