Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Den store bilpleietråden!


Anbefalte innlegg

 

Godtfolk med peiling! :)

 

Førstegangs bileier betyr førstegangs erfaring med bilpleie av egen bil (jeg kunne sikkert funnet svar på mye ila. 170 sider, men dere får heller tilgi meg freidigheten). Jeg har noe erfaring med bilpleie fra tidligere, men det dreier seg mye om salg av produkter, og litt mindre selve utførelsen.

Jeg starter egentlig på scratch, så jeg kan jo ta forutsetningene mine. Jeg er ingen entusiast, og bilpleie for meg er derfor å ta relativt godt vare på bilen, heller enn å være opptatt av at det skal se best mulig ut. Det ene utelukker selvfølgelig ikke det andre, men realistisk sett kommer jeg ikke til å bruke mer tid enn nødvendig på denne typen vedlikehold (selv om det jo er givende, må jeg innrømme). Dette betyr for eksempel at jeg nok ikke kommer til å investere i en poleringsmaskin  (med det første i alle fall, med mindre noe fra Biltema kan duge).

 

På forhånd takk for all hjelp :)

 

 

Mye kan sies om bilvask og -pleie. Og at det er delte meninger om en del ting der er en mild underdrivelse, som i mange andre områder og "vitenskaper". Dermed blir det vanskelig å fortelle deg hva du MÅ gjøre og hva du BØR gjøre. Du kan se mitt forslag og velge litt utifra det. Det vil selvsagt være grader av mitt forslag i tillegg, alt etter hvor skitten bilen er, og hva du planlegger å gjøre etter vask. Kan også ta med produkter her som er rimelig greie å få tak i, men mange vil likevel kreve bestilling via nett og ikke den lokale Biltema/Bilxtra.

 

Forvask: (ikke la produktene tørke underveis)

  • Asfalt (prickbort), tørr bil, la stå 5 min
  • Generell skitt (Surfex hd, ca 1:5 blandet), la stå 5 min
  • Skum (Nerta active diamond) i foamgun som du får til hageslange, 5 min
  • Spyl/skyll grundig
  • Metallrester, f.eks Korrosol eller IronX. (Det kan være en fordel å legge dette også på tørr bil)
  • Skyll grundig

 

Hovedvask/berøringsvask:

  • Microfiber vaskehanske
  • Såpe med god glid, f.eks Chemical guys mr pink eller Meguiars NXT (Wash & wax om du kun skal vedlikeholdsvaske)
  • Bruk gjerne to bøtter, en til såpe og en til skylling
  • Spyl/skyll godt
  • Tørk med mf tørkehåndkle (f.eks Diamond perl)

 

Voks, (eks Meguiars tech wax 2.0, Collinite 845, Fusso 12months), følg anvisning nøye. Noen skal buffes med det samme, noen etter 5 min, noen etter en time, noen etter helt tørket.

Bytt mf ofte, ikke dra voksrester rundt i lakken, skift til ren side for hvert panel, evt hvert halve panel.

La den få tid til å herde.

 

Skal du polere, bør du også  legge i et steg med clay/grundig lakkrens. Men jeg forstod på deg at det blir til neste gang. :)

 

Edit: Glemte produkteks på voks.

 

 

 

 

Takk for godt og fyldig svar :)

 

Bilen er godt skitten, så gleder meg til å få tid til å sette skikkelig i gang.

 

Kan jo nevne at jeg har en Biltema tilgjengelig, men foruten det er det kun bensinstasjoner med et praktisk talt ikkeeksisterende utvalg. Noen som har noen sider de foretrekker å handle fra (om ikke nevnte bilpleiekongen.no duger)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen som har tips til rimelig og bra dekkshine og felgvoks? 

Swissvax, Autobahn til felg (http://scandicshine.no/index.php?route=product/product&product_id=262&search=swissvax) og Pneu til dekk (http://scandicshine.no/index.php?route=product/product&product_id=312&search=swissvax&page=2) om prisen ikke er et hinder. Men det blir ikke mye bedre enn dette.

 

For en litt rimeligere deal; Poorboys Wheel Sealant og GTechniq T2 (http://bilnerden.no/voks-finish/felg-dekk).

Endret av Pop
Lenke til kommentar

Blitt litt bitt av basillen her. Gøy å ha ren bil! Men lurer på en ting.

 

Tenkte noe ala dette til vanlig vask:

- Prickbort ved behov

- Surfex HD 1:20 på hele bilen

- Skumlegge bilen med skumkanon

- Spyle av med høytrykk

- Vaske bilen med bilnerdens svamp og gritguard, med autoglym såpe

 

Jeg har en skum-sak til å koble på karcher høytrykken min. Men hva slags såpe skal jeg bruke for å få et knallbra skum som ligger på bilen? Gjerne ikke altfor dyr. Blandingsforhold? Varmt/kaldt vann?

Lenke til kommentar

Blitt litt bitt av basillen her. Gøy å ha ren bil! Men lurer på en ting.

 

Tenkte noe ala dette til vanlig vask:

- Prickbort ved behov

- Surfex HD 1:20 på hele bilen

- Skumlegge bilen med skumkanon

- Spyle av med høytrykk

- Vaske bilen med bilnerdens svamp og gritguard, med autoglym såpe

 

Jeg har en skum-sak til å koble på karcher høytrykken min. Men hva slags såpe skal jeg bruke for å få et knallbra skum som ligger på bilen? Gjerne ikke altfor dyr. Blandingsforhold? Varmt/kaldt vann?

Bilt Hamber Auto Foam er ganske billig, og veldig drøyt i bruk. Får fem liter til under 300 kroner mener jeg. Blandingsforhold står på dunken, eller så er det mye omdiskutert om du søker produktet opp.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har et spørsmål om skumkanon og blandingsforhold. Har akkurat kjøpt denne som er et røvekjøp. Barberskum over hele bilen!

 

Flasken tar 1 liter, og jeg testet akkurat kanonen med å blande i 2 dl Chemical Guys Mr. Pink bilsåpe. Trodde kanskje dette skulle holde til et par vasker, men flasken ble nesten tom etter 1 vask.

 

Spørsmålet er: blander jeg for mye såpe i? Nok med 1 dl såpe eksempelvis? Ellers blir såpeforbruket mitt mye høyere enn jeg regnet med på forhånd :p

Lenke til kommentar

Har et spørsmål om skumkanon og blandingsforhold. Har akkurat kjøpt denne som er et røvekjøp. Barberskum over hele bilen!Flasken tar 1 liter, og jeg testet akkurat kanonen med å blande i 2 dl Chemical Guys Mr. Pink bilsåpe. Trodde kanskje dette skulle holde til et par vasker, men flasken ble nesten tom etter 1 vask.Spørsmålet er: blander jeg for mye såpe i? Nok med 1 dl såpe eksempelvis? Ellers blir såpeforbruket mitt mye høyere enn jeg regnet med på forhånd :p

Jeg rekker også over en gang, fyller opp til ett avmerket område, rundt 2cm kanskje fra bunn og har på full pupp på ventil. Du får Stord dunker med slik såpe til relativt rimelig pris, så ville ikke stresset mye over forbruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...