Jump to content

ChristR

Medlemmer
 • Content Count

  3636
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

389 :)

About ChristR

 • Birthday 04/27/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16307 profile views
 1. Gjett drivstoffet før du klikker på linken: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=179477709
 2. Meeen reservehjulet så jammen ikke verst ut!
 3. Peugot e208? Eventuelt vente, samt øke budsjettet slik at du får råd til VW ID3?
 4. Jeg må innrømme at det er basert på antakelser og bruk. Jeg bruker Hyre, VY og Hertz Bilpool selv. Posisjonen til bilene til Hyre og VY vises i appen når bilene er tilgjengelige, så jeg vil jo anta at VY og Hyre også har tilgang til posisjonen når bilene er i reserverte. Jeg tolker også Hyre medlemsbetingelser dithen: https://www.hyre.no/vilkår/medlemsbetingelser/ Hertz Bilpool sine biler har ikke reell posisjon i appen (i hvert fall ikke sist jeg brukte den), men jeg opplevde en gang at bilen jeg reserverte ikke stod på angitt plass. Jeg ringte Hertz og de ga meg den riktige posisjonen til bilen med en gang. Bilkollektivet har jeg faktisk ikke brukt, men jeg antar at de bruker posisjon for å registrere bompasseringer og finne bilen. Men det skal sies, her er jeg på tynnest is.
 5. Jeg ville startet mildt og benyttet hårføner for å varme limet. Hvis du ikke har mulighet til å bruke hårføner, brukt varmt vann som du påfører flere ganger på en klut. Deretter skal det bare være å få tak i en flik med neglene og ta av folien. Bruk sitrus-spray for å fjerne limrester.
 6. Ja, og det begynner å bli et kjempeproblem. Det er omtrent det eneste jeg ser vinterstid. Kvinner i niqab i åpne biler som tror de eier veien. Selv ble jeg og min imaginære sønn nesten påkjørt av en niqab-bærende kvinne i en Ariel Atom da vi trillet en Voi over et overgansfelt på juleaften i fjor. EDIT: Jeg kontaktet selvsagt politiet, men de nektet å gjøre noe i frykt for ramaskrik.
 7. Tips hvis du holder til i Oslo: Dra på St. Haugens Fargehandel i Waldemar Thranes Gate. De matcher lakken og lager sprayboks. Jeg opplevde "nozzlen" på sprayboksene deres bedre enn noe annet jeg har prøvd, og derfor gikk lakkeringen som en lek.
 8. Bilene til Hyre, VY, Hertz Bilpool, Bilkollektivet (og sikkert flere) sender ut GPS-posisjon hele tiden. Ellers blir jo egentlig alle leiebiler overvåket i form av at bompasseringer ol. som blir registrert. Dette er vel ikke lovregulert, men det står beskrevet i vilkårene til utleier som en godtar når en leier bil.
 9. 876 ord fordelt på to avsnitt der altså.
 10. Jeg tenker på ladestasjoner som sakte-lader/normal-lader som ofte står gatelangs i Oslo. Usikker på hvordan dette er bygget ut i andre byer. Disse er ikke skadelige for batteriet, men bruker gjerne litt tid på å å lade. De lader alt fra 3,6-11 kW per time. I Oslo er strømmen fra disse gratis, men du må betale 5/10 kroner i timen for å stå på plassen. Dette kan være et godt alternativ for å fylle på. Jeg foreslår at du observerer pågang på laderne i nærheten av deg, finner ut hvor raskt de lader og hvor raskt bilen du kikker på kan lade. Avhengig av hvor mye du kjører og hvilken bil du velger kan du komme unna med å lade 1-2 ganger i uka. Hurtigladestasjoner som ofte står på bensinstasjoner, McD og anrdre steder en stopper langs veien er en større belastning for batteriet over tid. Disse lader typisk 50kW per time. Her betaler du ofte 2,5 kroner per minutt. Dette er et dårlig alternativ som primærkilde.
 11. Hvordan er tilgangen din på offentlige ladestasjoner der hvor du bor?
 12. Ikke spesielt overraskende når statistikken inkluderer bulking. Elbiler er mer vanlig der folketettheten er høy. Der er det lettere å finne en annen bil eller gjenstad en kan dulte borti. I tillegg er elbil-parken nyere enn fossilbil-parken. Jo nyere bilen er, jo mer sannsynlig er det at en benytter forsikringen for å utbedre en skade. Det som er mest overraskende her er Kia. Skulle tro at Leaf eller e-Golf er mer utbredt og bulket mer enn Soul Electic, e-Soul og e-Niro? Er det en Kia jeg har glemt? 😛
 13. Det viktigste for meg, og svært mange andre som rekrutterer, er at du får frem motivasjonen for hvorfor du søker stillingen. Bruk noen linjer på å fortelle på en troverdig måte, hvorfor du har lyst til å jobbe på Jernia. Du har jo allerede sett deg ut Jernia som arbeidsgiver, og så det bør jo gå lett!
 14. Dette skal vel holde hardt for å passe, men det beste tipset mitt er Bilsport Elmia. Her er det en 41 000 kvadratmeter med nyere modifiserte biler, urørte klassiskere og modifiserte klassikere. Hvis din 60-åring er interessert i amerikanske biler tror jeg dette er helt gull. Ulempen er at det arrangeres i påsken da folk gjerne har andre planer. I tillegg er det ikke i Oslo, men i Jönkoping, 4,5 timer i bil fra Oslo http://www.custommotorshow.se/ Ellers så kan du jo holde øynene åpne for ulike utstillinger her og der, men det er jo ikke like store arrangerementer som Oslo Motor Show.
 15. Hva med ukesleie på nabobil? En del biler i Oslo står jo gjerne i hverdagene, og flere tilbydere på nabobil tilbyr 200 km per dag. Jeg tenker uansett at dere må gå for el. Her sparer dere svært mye penger i drivstoff- og bompengekostnader.
×
×
 • Create New...