Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Hva er egentlig sannheten bak ryktene om at det er kattekjøtt i kebab?

Har det virkelig skjedd i Norge at Tvilsomme kebabsjapper har servert kebab av naboens katt?

 

Rent økonomisk virker det ikke fornuftig.

Det er ikke mye kjøtt på pusen.

Men det vil ta en del tid å fange nok nabokatter til å lage mat.

Tid er penger.

Er ikke smuglerkjøtt billigere?

 

Vil tro de fleste kebabsjapper skaffer fra leverandører som Gilde eller smuglet fra Sverige.

 

Men jeg har hørt vandrehistorier...

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får narkomane i Oslo ta buss/trikk/t-bane gratis?

Det kommer helt ann på situasjonen til personen. Har ikke personen penger, og ingen utsikt til penger, skrives heller ikke gebyr ut med mindre personen er vanskelig.

 

 

På trafikklysene (Rød, Gult og Grønt lys) så har jeg i det siste lagt merke til at på den firkanten som det røde lyset er, så er det ofte ett lite hvitt lys nede i høyre hjørne.

Noen som vet hva dette er ?

Jeg har blitt forklart at det er sensor for kollektivtrafikk.

Endret av Vizla
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor danner det seg ofte "vaskebrett" i bratte bakker på grusveier?

I alle grusveier er det små ujevnheter i overflaten. Hver gang en bil kjører nedi en slik ujevnhet "skrubber" den ned litt av grusen slik at ujevnheten blir litt større. Slik oppstår det gradvis vaskebrett på mye trafikkerte grusveier. Det er også derfor det er ganske håpløst å fjerne vaskebrett når de først er oppstått. Bilene skraper bare ut dem på nytt. Når en grusvei først har en del trafikk er den eneste permanente løsningen å asfaltere hele greia.

 

Jeg har aldri hørt om vaskebrett i bakker, de jeg har sett er på flat mark.

Endret av A-Jay
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Der jeg har bod ( hele livet) var det før grusvei og en del trafikk.

det er nå asfaltert samtidig som hoved trafikken går på en annen ve.

 

Man var da plaget med en del hull i veien.

Derimot kan jeg ikke huske at det var noen vakebrett føre der

nå var det riktig noen som enten ga lit for mye gass slik at hjulene spant eller at de bremset så hard at hjulene skled på grusen

 

Derimot når det er venter så oppstår det mye vakebrett føre.

Lenke til kommentar

Jeg ville trodd at bilen vil tære mer på toppene av vaskebrettene, enn at de graver ut bunnen? Hjulene vil jo treffe alle toppene hardere enn bunnen?

 

Man har grep på toppen og fart fremover. Når dumpen kommer vil man miste grepet, hjulet øke rotasjonshastighet og treffe i bunnen med stor fart, som fører til at masse blir kastet bakover og opp på toppen du kom fra. Hjulet vil bremses, slutte å spinne, og begynne ferden opp på ny topp, og samme leksa.

 

Det hele unngås ved å ikke gi så inni gampen mye gass.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Man har grep på toppen og fart fremover. Når dumpen kommer vil man miste grepet, hjulet øke rotasjonshastighet og treffe i bunnen med stor fart, som fører til at masse blir kastet bakover og opp på toppen du kom fra. Hjulet vil bremses, slutte å spinne, og begynne ferden opp på ny topp, og samme leksa.

 

 

Makes sense, takker.

Lenke til kommentar

Hva er egentlig sannheten bak ryktene om at det er kattekjøtt i kebab?

Har det virkelig skjedd i Norge at Tvilsomme kebabsjapper har servert kebab av naboens katt?

 

Rent økonomisk virker det ikke fornuftig.

Det er ikke mye kjøtt på pusen.

Men det vil ta en del tid å fange nok nabokatter til å lage mat.

Tid er penger.

Er ikke smuglerkjøtt billigere?

 

Vil tro de fleste kebabsjapper skaffer fra leverandører som Gilde eller smuglet fra Sverige.

 

Men jeg har hørt vandrehistorier...

Kattekjøtt? Jeg har hørt om flere kebabsjapper med rottekjøtt i kebaben. Det kan være mer sannsynlig, fordi rotter finnes overalt og det er lettere å fange de enn katter.

 

Mitt spørsmål:

Hvorfor spiller det en stor rolle i hvilket land produktene er produsert i? Er det forskjell på om produktene blir produsert i Japan eller Kina, bortsett fra prisene eller arbeidernes lønninger?

Lenke til kommentar

Hvis produsentene bruker produksjonsfaktorer fra høykvalitetsleverandører spiller det egentlig ingen rolle med tanke på at arbeiderne har lik evne til å produsere varene. Ta for eksempel klær:

Arbeiderne sitter i nedslitte fabrikker og jobber med tekstiler importert fra Italia. De syr og syr, og leverer til forskjellige leverandører. Og ender opp med å lage cirka like produkter. Er det bare merkenavnene som skiller seg ut på prisen? Hva med varer som ikke har en spesiell merkevare, men likevel har en høy pris?

Lenke til kommentar

Skal male huset. Så påstås det at etter St.Hans aften er det noe greier.

 

Slik eg forstod det var påstanden at man ikke kunne male på kveldene (i like stor grad som før st.hans)

 

Hva i alle dager er dette? Er snakk om dugg.... Men kommer det over natten mer dugg når sola "snur"?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke over natta. Når jeg sjekker normaltemperatur-kurven for hele året der jeg bor (Yr.no - været som var) så er toppen av kurven ca siste uke i juli, ikke juni. Men akkurat i fjor var snitt-temperaturen stigende helt til siste uke i august. Dugging varierer veldig fra dag til dag. Du kan alltids sjekke yr-time for time - duggpunkt og luftfuktighet i tabellen for å se de neste par dagene. Malinga bør rekke å tørke før det blir dugg. Merk at tørking skjer saktere jo høyere luftfuktigheta blir.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...