Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+45613274

Finnes det andre funksjoner enn e^x som er sin egen deriverte/integrerte?

 

Bumber denne da jeg ikke finner noe som helst på nettet :O Er ekstremt fascinert over e^x.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I 1997 ble datamaskinen Deep Blue den første til å slå en verdensmester i sjakk. Men både programvare og maskinvare har jo utviklet seg voldsomt siden den gang, så hvordan vil en vanlig PC i dag klare seg mot de beste sjakkspillerne?

Jeg tror en PC vinner 100/100 ganger.

Lenke til kommentar

Spørs på når denne tusenlappen er disponibel for deg. Skatteetaten regner rente fra 1. juli i inntektsåret, slik at du kan påregne cirka ett års renter på tilgodebeløp - skattefrie renter. Hvis tusenlappen er disponibel fra desember må du kunne prestere over dobbelt så høy rente for å ta hensyn til skattebelastningen og kortere disposisjonstid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kom over en facebookside linket paa reddit og jeg mistet haapet for menneskeheten: https://www.facebook...&type=1

 

Hver gang jeg ser noe saant noe saa har jeg tenkt "tja, det er sikker bare noen som troller"

Men under det bildet jeg linket saa har nesten 3,000 mennesker skrevet "play" som et forsok paa aa spille av et bilde.

derp.

 

Er det virkelig saa mange dumme mennesker her i verden?

 

Ps. kan vaere jeg tenker litt irrasjonelt.. klokken er 2:30am paa en skoledag og jeg rager litt.

Endret av T.O.E
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg hadde nok ikke greid det selv, men jeg skjønner samtidig at folk går i fella. Det er jo ikke alltid at teknologi har en felles standard og det å følge instruksjoner som står på skjermen har blitt ganske vanlig. Jeg mener selv å ha ganske god kontroll på hva som er rimelig og ikke, men selv jeg kan bli overrasket av nye funksjoner her og der. Det finnes sikkert mange andre områder i livet hvor jeg hadde framstått like dum om jeg hadde våget meg ut.

 

Det er en del som sliter med datateknologi idag og som allikevel prøver å lære seg litt. Det er jo også litt skummelt at om du gjør en liten feil så er det så lett for andre å plukke det opp og vise det til resten av verden så de "mer flinke" kan få seg en latter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Det svarer ikke på problemet hans, tror jeg. Du har 99 verdier, 0,01-0,99

0,01-0,49 som rundes ned, altså 49 forskjellige verdier.

0,5 - 0,99 som rundes opp, altså 50 forskjellige verdier.

 

Så butikken har en fordel oftere enn en ulempe.

Det ble foretatt 1,48 milliarder transaksjoner med betalingskort i fjor. Hvis det blir foretatt like mange med kontanter og hver 99. transaksjon medfører et tap på 50 øre i gjennomsnitt så snakker vi om en sum på 749 millioner kroner. Av en omsetning på 533,9 milliarder kroner (igjen antatt kontant=kort) vil det si 1,4 promille av omsetningen. Sammenlignet med tap varer som går ut av dato, ødelegges eller stjeles før de blir solgt så er nok avrundingen en liten bagatell.

 

Det spennende her er at kundens stilles ovenfor et valg: kontakt eller kort. Betaler man med kort som ikke har gebyr per betaling eller per kontantuttak så kan man utnytte avrundingen til sin egen fordel. Velger man konsekvent kontant når beløpet rundes ned og eksakt med kort når kontantbeløpet ville blitt rundet opp så vil en gjennomsnittlig kunde med sine ca 300 transaksjoner per år kunne tjene i snitt 25 øre på 150 transakasjoner i året, altså ca 38 kroner. Hvis man gidder. Bruker man 6 sekunder til å vurdere kontant vs kort for hver av de 300 betalingene så vil de til sammen 1800 sekundene belønnes med en "timelønn" på 74 kroner.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du kjenner endringen i kraften som virker på deg. På samme måte som når du er i en bil. Du kjenner når den akselererer, enten den øker farten eller bremser ned. Når kreftene er konstante så kjenner du ikke så mye fordi det ikke skjer noen forandringer.

Lenke til kommentar

Du kjenner endringen i kraften som virker på deg. På samme måte som når du er i en bil. Du kjenner når den akselererer, enten den øker farten eller bremser ned. Når kreftene er konstante så kjenner du ikke så mye fordi det ikke skjer noen forandringer.

Riktig det med endringer ja, men at man ikke kjenner akselerasjonen i en bil fordi det ikke er endringer er ikke helt rett. For effekten blir borte når kroppen kommer opp i samme fart som bilen. Er ikke sånn at effekten er der fortsatt, men at du ikke kjenner den. Den er borte...

Lenke til kommentar

Jeg skrev jo at man kjenner aksellerasjonen i bilen. Det er kanskje den siste setningen min som ble litt uklar. Altså at når man slutter å aksellerere så slutter man å kjenne en kraft. For eksempel når bilen kjører med konstant fart eller står stille (forsåvidt også konstant fart).

 

EDIT: skjønner hva du mener nå. Det er ikke at man slutter å kjenne det, men at det ikke er noe kraft der lenger. Da er vi vel enige.

Endret av E.C.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For å ta det bokstavelig så blir du presset ned i setet bare du sitter der, det er gravitasjonskraften som alltid er der (rett nedover) om du kjører på flat mark. Når du aksellererer i kjøreretningen så blir du presset bakover i setet mot seteryggen. Når bilen akselererer mot kjøreretningen (bremser) blir du "kastet" fra seteryggen framover, forhåpentligvis i et bilbelte om nedbremsingen er veldig kraftig. Eventuelt kjenner at setet ikke trykker så mye mot ryggen.

 

Kjører du med konstant fart eller står stille så blir det som å sitte i en stol. (Sett bortifra bumper i veien). Og det er dit du kommer når du er ferdig med å øke farten eller bremse ned til en stabil hastighet. Du kjenner setet mot rompa og ryggen, men det er jo en heller ordinær opplevelse vi er borte i flere timer daglig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...