Jump to content

E.C.

Medlemmer
 • Content Count

  4056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by E.C.

 1. For all del, det beste vinterdekket tilgjengelig i dag vil være bedre enn et hvilket som helst 9 år gammelt dekk. Det er mange faktorer ved bilkjøring og dekk er bare en av dem. Klart en viktig en, men her man kan egentlig argumentere for og mot alle slags mulige ting. Er sjåføren trøtt, har man gode nok kjøreferdigheter på vinterføre, følger man fartsgrensa, har man riktig dekktrykk, er bilen i litt dårlig teknisk stand, er den lastet feil, er det en ukomfortabel bil så man blir mer trøtt og en dårligere sjåfør av å sitte i den i 3 timer i strekk eller har man rett og slett en bilmodell som ikke er så bra på å holde seg på veien om vinteren? Samt alle de andre faktorene jeg tidligere har nevnt. Jeg oppfordrer på ingen måte noen til å kjøre med dårlige dekk, men mener at man ikke kan bastant si at man er dårlig sjåfør, ikke har råd til bil, etc. bare fordi man bruker 9 år gamle dekk.
 2. Pleier å teste full brems på vinteren ganske ofte. Grepet fra underlaget varierer ekstremt mye i løpet av sesongen, så det å faktisk teste hvor langt tid det tar å stoppe, samt å kjøre deretter er i mine øyne mer viktig enn å ha de beste dekkene.
 3. Har kjørt både med helt nye premiumdekk, slitte billigdekk og nye billigdekk på vinter. Kan egentlig ikke si at det er noe definitivt svar her. Dekkets kvalitet i utgangspunktet, hvordan dekkene er oppbevart, hvor mye mønster som er igjen og hvordan, samt hvor man kjører vil spille inn. 9 år gammelt er neppe det mest optimale, men å si at det er direkte farlig blir å dra det litt vel langt. Mine 9 år gamle dekk fungerte såpass bra sist vinter at de får lov til å sitte på en vinter til.
 4. Strømstøtte utbetalt av en stat som selv produserer strømmen kan best sammenlignes med toppskatt. Høy strømstøtte er alltid en konsekvens av en en høy strømpris, så selv om man gir tilbake 70-80-90% av et innbetalt beløp så tjener man fortsatt penger på å selge til en høyere pris. Alternativt kan vi sammenligne dette med en rabattkupong. Hvis jeg har kjøpt en vare for 50 kr og ønsker å videreselge den for 100 kr så ligger jeg an til å tjene 50 kr. Hvis jeg nå tripler utsalgsprisen til 300 kr og legger inn 20% rabatt (-60 kr) så ligger jeg an til å tjene 190 kr. Da blir det litt feil å fokusere på at jeg har fått en merutgift på HELE 60 kr pga. rabattkupongen jeg delte ut når min fortjeneste gikk opp fra 50 kr til 190 kr.
 5. Det var veldig mange antagelser fra din side. Det går fortsatt biler i Norge som ikke har motorlampe, biler før OBD 2 vil neppe sette en evap-kode, de aller fleste feilkoder på motor er "self healing" (vil forsvinne etter restart og fravær av feil) eller behøver minst to iterasjoner på rad for å få opp motorlampa. Det er ikke undertrykk i tanken normalt, så det er heller ikke sikkert at du får en evap-kode i løpet av den tiden du fyller. Videre antagelse av at et verksted kanskje ikke greier å slette en motorlampe om du kommer og sier at du fylte på tanken med motor i gang begynner å bevege seg mot det urimelige. Hva hvis bensinstasjonen har forvekslet diesel og bensin på pumpene, skal slikt med i beregningen også? Det riktige svaret (som du etterlyser) er at bilen mekanisk sett driter totalt i om du fyller på med motor i gang eller ikke. I et svært usannsynlig scenario kan du få en motorlampe som følge av dette og i 1% av disse tilfellene må du kanskje til et verksted. Og i 0,1% av tilfellene av dette igjen greier ikke verkstedet å finne ut noe og vil ruinere deg. Sånn da har vi det.
 6. @Sjørøver: endte opp med å bli bilen til samboeren pga. endring i jobbsituasjon og reisevei.
 7. Kjedelig, men takk for oppdatering. Hadde kanskje vært mulig å få igjen noe om personen faktisk hadde penger.
 8. @Penny Har hatt en Tesla performance som ble kjørt i chill mode i 2 år. Slike tilstander eksisterer.
 9. Det er riktig, men om man først hadde gått inn for å lage et system for forhåndsutfylling så hadde man vel tatt seg bryet med å legge inn funksjonalitet som utelater duplikater, men igjen - dette blir et hypotetisk problem mtp. fravær av eventuell fortjeneste i en slik løsning.
 10. Vel, dette avhenger av om du kjøper hele serien eller ikke og om serien inneholdet et vinnerlodd. Hvis det er produsert en serie med 100 lodd og ett av disse er et vinnerlodd så har du 1% sjanse for å vinne (per lodd). Ved å kjøpe alle lodd i serien så sliter jeg med å se hvordan du ikke skal vinne. For å si det litt enklere: det er alltid noen som vinner vinlotteriet på jobben, fordi alle lodd er i spill. Det med lotto blir tilsvarende, det er ikke et uendelig antall utfall når antallet plastballer i maskinen er forhåndsbestemt, men å levere inn alle de teoretiske rekkene for å sikre seg en seier vil nok være dyrere enn toppremien.
 11. Jeg hadde heller aldri solgt en bil usett. Kan garantere deg at det vil dukke opp en eller annen nisse som først skal prute over nett/telefon, deretter si at han skal ha bilen for å i etterkant enten aldri dukke opp eller møte opp og begynne å prute på runde nr 2 for ting "man burde ha opplyst om" eller så skal vedkommende ha både reklamasjon, garanti og reparasjon på merkeverksted sponset av deg på både det ene og det andre som du "ikke nevnte". Jeg skriver nok ikke i annonsen at "bilen selges ikke usett", men de som prøver å kjøpe en bil jeg legger ut usett blir pent nødt til å kjøpe seg en annen bil.
 12. Spising og mengde mat i magen påvirker hvor fort alkoholen blir tatt opp i kroppen. Dette vil direkte påvirke promillen og evt. hvor høy promilletopp man oppnår. Kroppen bryter ned alkohol med ganske jevn fart, så om opptaket tok lengre tid pga. mye mat i magen så er det god sannsynlighet for å oppnå lavere max promille. Hvor godt kroppen din fungerer med en viss promille er noe annet igjen, så en person som har høyere promille kan absolutt ha bedre koordineringsevner enn en annen som har lavere promille (en viss tilvenning). I tillegg har man andre faktorer som påvirker promillenivået, som: kroppsvekt, fettprosent, mengde drukket, type alkohol drukket og i hvilken tempo.
 13. Den er jo ikke det. At man må bytte rådelager og gasspjeld på en performance V10-motor etter 10-15 år er ikke så katastrofalt. Dette koster deg gjerne i området 50-70k. Hvis man skal preventivt bytte kjede og HT-pumpe på en N47 eller N57 så kommer du fort opp i 40-50k der også.
 14. N47, N43, N46. Kjeder, strammere, glideskinner som knekker av. I tillegg har du CP4-pumpa som herper hele dieselsystemet. Sistnevnte til stede på de fleste diesel-modellene. BMW har typisk vært gode på motorer, men det har vært mange spesielt 4-ere midt på 2010-tallet som har slitt.
 15. Ja, det må jo være et krav på en 18 år gammel bil til 50 lapper.
 16. Den der er EU-godkjent i litt over ett år til, har greie dekk og ser greit ut. For den prisen de spør for den hadde jeg kanskje ikke lurt på så mye mer. Det er fort ca. så mye man kommer til å bruke i forsikring, drivstoff, bom og årsavgift det første året. På slike eldre biler i denne prisklassen er det ofte den generelle standen til bilen som spiller mest inn, ikke hva som er typisk feil på slike.
 17. @Mr.M: Det er egentlig ikke et dumt spørsmål. Det er ikke alltid hjernen vår oppfatter problemstillingene på "riktig måte" slik at svaret kan bli annerledes enn først estimert. For eksempel i elektronikk der du ved å legge til en ekstra motstand i parallell faktisk reduserer den totale motstanden til kretsen. Den aller første tanken for de fleste er at mer motstand vil gi mer totalt motstand, ikke mindre. Når det gjelder vektene så er det totalen fra alle vektene som blir din kroppsvekt. Om du hadde plassert to eller fire badevekter på en enda større vekt så ville du se at uansett hvordan du står på de mindre vektene så vil verdien på den store forbli uendret.
 18. E.C.

  Trafikalsk klagemur

  Riper ser stygt ut, kan begynne å ruste (om de er dype nok) og vil negativt påvirke verdien på bilen ved salg. En bil full av riper vil gjerne forbindes med eierens manglende evne til å ta vare på bilen og man vil da stille spørsmålstegn ved hvorvidt andre ting ved bilen er på stell, noe som ytterligere senker verdien. Det å forholde seg til både forsikringsselskap og karosseriverksted er et uendelig pes og jeg har aldri opplevd at noen av disse har greid å fikse ting på første forsøk og innen rimelig tid. Det blir også ofte en del logistikk og administrativt å få gjennom. Samtidig koster det penger i form av bonustap/direkte utlegg eller å få loggført en skade som senere kan føre til høyere forsikringspremie. Å fikse en dulte-skrape sist kostet meg grovt regnet to ukers arbeid arbeid (etter skatt), pluss flere kjøreturer der jeg måtte få tak i ekstra bil og sjåfør for å dra til verksted, samt det administrative. Jeg skjønner med andre ord meget godt hvorfor mange som ikke kjører komplette skrotkasser ønsker å beskytte bilen sin mest mulig.
 19. E.C.

  Trafikalsk klagemur

  Kan vel like gjerne tenke den andre veien? Han som har kjøpt Lambo har da råd til å få fiksa en bulk eller en skrape? Hvem er det som skal bestemme når en bil er verneverdig nok til å dobbeltparkere? Husk at snittalderen for bil i Norge er nesten 11 år og da er nok også prisen på 650k for en EQC en del over medianen.
 20. E.C.

  Tesla - kaféen

  Jeg vil ikke si at én stikkprøve på én Model 3 etter 2 år er nok til å hevde at bilene ikke ruster. Hvis man er ute etter sånne type bevis så kan jeg meddele at jeg fikk rust på bagasjeluka etter 1,5 år/2 vintre. Dørene er vel aluminium og godt er det, for som på "alle" andre biler så er dørene på Model 3 metallplater brettet innover langs kanten. Der mange produsenter putter kitt /sømforsegler i uretan over brettekanten så har Tesla bare lakkert over og latt punktsveis være synlig. Hadde dette vært stål så ville det ha vært meget utsatt.
 21. Du får vrakpant om man kan lese av chassinr. Så om man er veldig gira på et brett med energidrink, 4 hjul og kanskje en katalysator så kan man vel gå i null ved å kjøpe den for 3001 kr.
 22. Ikke fått med filmen med samme navn, men spillet fra 2005 er nok verdt å prøve en tur
 23. Jeg spilte F.E.A.R back in the day og fant det skummelt nok den gang. Spillet var i sin tid veldig bra på grafikk, så det er på ingen måte stygt den dag i dag. Kanskje noe å prøve? Jeg spilte kun det første spillet, men nå fikk jeg jammen meg lyst til å spille gjennom de som kom etter også.
 24. E.C.

  Trafikalsk klagemur

  Når folk som kommer i motsatt retning velger å kutte svingen, slik at jeg som ligger i fartsgrensa og riktig plassert på veien må slippe opp gassen eller bremse for å ikke fronte med de. Like fascinerende hver gang.
×
×
 • Create New...