Gå til innhold

"Vennekjøring" -Dine vaner ang betaling


Wazu

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Har snakket litt med kompiser om dette med "vennekjøring", og spesielt da dette med betaling og "satser" hvis man skal kunne kalle det det. Vet endel praktiserer "50kr per pers uansett avstand" regelen, andre tar betalt nærmest for kilometeren, mens andre gjerne betaler på andre måter (nei, var ikke ment sånn).

 

Så da lurte jeg vel egentlig bare på hvordan dere ordner dette med kameratkjøring.

Endret av Wazu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En liten proaktiv henstilling: Pirattaxi-virksomhet er faktisk ulovlig her i landet Det fremgår av Yrkestransportloven, som blant annet sier:

 

§ 4. Løyve for persontransport med motorvogn

 

(1) Den som mot vederlag vil drive persontransport med motorvogn må ha løyve. Det same gjeld den som utfører persontransport mot vederlag på liknande måte som drosje når tilbod om transport vert retta til ålmenta på offentleg plass.

Og det som er ulovlig etter norsk lov er gjerne ulovlig etter retningslinjene også. (Unntatt er rent prinsipielle diskusjoner av typen "burde det være ulovlig".)

 

Så hold dere til å diskutere vennekjøring.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Jeg er ikke så streng på betaling så lenge det er venner, men jeg liker heller ikke å bli utnytta, bare fordi jeg har bil. Pleier å ta sånn ca 50kr pr hode, kommer egentli ann på hvor langt en kjører ;) Men liker ikke å kjøre på byen på lørdagskvelder, hater at folk maser om å bli kjørt over alt, liker ikke å kjøre fremmede rundt.

Lenke til kommentar

Hender at jeg kjøre kammerater hit og dit, tar ikke penger får det, men får som regel en 50-/100lapp i hånda.. Vil på ingen måte kalle det pirattaxi på noen måte, at man faktiskt spleiser på bensin og når man skal et sted er ikke så uvirkelig? Hva skal man med bil visst man ikke får lov å ha med folk? latterlig...

Lenke til kommentar

Det er gjerne snakk om bensinpenger + litt ekstra. Det blir dermed gjerne en 50-lapp på turer som faktisk tar noen minutter, pittesmå strekninger betaler man neppe for. Lengre turer så pleier man å gjøre opp for seg ettersom hvor lang turen er, men så hvertfall driftskostnader ved bilen (bensin+) er dekket.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

50 per pers til byen, og 100 per pers fra(hvis etter 12). Gidder ikke kjøre fra ca. drammen til oslo, hente folk der og kjøre de til døra for 50kr kl 0300. 100per :)

 

De som sier "hvordan kan du ta betalt for å hente kompiser?" har vel ikke noe liv tenker jeg. Jeg er ikke oppe til kl 3-4 på natta/morran for å hente folk fra byen gratis.

"Men vi er jo venner". Venner meg her og venner meg der, du er like mye vennen min på nattbussen hjem ;)

 

Hehe. Når folk henter meg på byen betaler jeg gladelig. Finnes vel få ting som er verre enn å stå på byen alene, kald og uten muligheter for å komme seg hjem.

Endret av kverna
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...