Jump to content

JPNord

Medlemmer
 • Content Count

  1935
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Vurdert noe sånt ? Hmm. Det så egentlig ganske lurt ut. Ikke spesielt dyrt heller. Takk for tips!
 2. Jeg liker å ha med mitt Fujifilm X-E2 i sekken på tur. Så langt har jeg bare lagt kameraet i en vanntett pakkpose, men jeg merker at det er litt lite polstring. Noen som har gode tips til en liten og nett kamerabag til å putte i sekken? Den trenger ikke nødvendigvis ha plass til mye ekstratutstyr, da kan jeg like godt bruke den større kamerasekken min.
 3. Det stemmer. Men ettersom JPNord ikke kan installere noe på jobb-pc'en, så kan det hende at LR versjonen er så gammel at den ikke støtter XE-2. Da kan h*n bruke DNG konverteren til å gjøre filene om til DNG hjemme, og så bruke de i LR. Det tror jeg kan stemme ganske godt. Jeg fikk i alle fall ikke lest raw-filene da jeg forsøkte å importere fra minnebrikken. Takker for gode tips alle sammen!
 4. Takk for gode tips! Heller fort mot LR ja. Jeg har programmet på jobben, men mangler Adobe Camera Raw for å få testet det med Fuji-kameraet (mangler selvsagt tilgang til å installere programmer og plugins...) Regner med jeg trenger denne for å få lest filene? Kjekt å vite at det kommer en ny versjon i morgen. Mulig jeg går for den til privat bruk.
 5. Jeg har nettopp fått mitt X-E2 med 35 mm 1.4. Kameraet ser svært lovende ut så langt :-) Hva duger best til konvertering og behandling av Raw-filer? Er det Lightroom som gjelder?
 6. Jeg synes Nick Brandt er helt rå på komposisjon. Det er også kult at han forsøker å ta bilder i et litt annerledes lys enn andre helst foretrekker. Bildeseriene fra Afrika er heftige. For rene turbilder lar jeg meg ofte inspirere av Marius Nergård Pettersen. Bildene hans fra Oslos nære villmark er lekre.
 7. Har vært på sommertur i Ryfylkeheiane. Jeg er vel mest fornøyd med disse to. Det første er fra Mostøl og det andre er Balder som koser seg etter endt etappe på Bleskestadmoen. Mostøl by jpnordbo, on Flickr Balder på tur by jpnordbo, on Flickr
 8. Knallflotte bilder! Lov å spørre litt om hva du har gjort med etterbehandling av bildene? Fant en gammel linse jeg måtte prøve. Sigma Super-Wide II 24 mm 1:2,8. Ikke akkurat det beste resultatet, men artig å prøve likevel.
 9. Jeg har eksperimentert litt med panorama-bilder i det siste. Dette er fra Hjelmeland i Ryfylke. Jeg tar gjerne imot innspill
 10. Min erfaring er at kameraet som regel tåler mer enn du tror. Men det er selvfølgelig kjipt om det blir ødelagt. En solid rull med papir til en skikkelig tørk etterpå hører med. Jeg tok dette bildet en mørk og stormfull novemberkveld på ferjekaien på Hjelmeland i Ryfylke. Det er uskarpt og mørkt, men viser i alle fall litt av stemningen og været den kvelden.
 11. Jeg har aldri postet her før, men har lest ganske mye. I dag tok jeg et selvportrett med min 50 mm-linse. Målet var å lage noe polfareraktig. Bildet er tatt håndholdt, derfor var det naturlig at utsnittet ble veldig tett Jeg er litt usikker på komposisjonen av bildet. Noen som har innspill på det? Bildet er tatt med blender 2.2 og lukker 1/320. Selvportrett polfarer-stil by jpnordbo, on Flickr
 12. Syns vel ikke Anthrax har gjort det helt store med den låta der. Skal uansett sjekke ut albumet når det kommer. Among the Living er fett!
 13. Denne er ikke enkel. Har kikket kjapt gjennom en del lister, og kommet fram til følgende: 1. Ulver - Perdition City 2. Eddie Vedder - Into the Wild 3. Metallica - Death Magnetic 4. Tool - Lateralus 5. Immortal - Sons of Northern Darkness 6. Primordial - To the Nameless Dead 7. Solstafir - Köld 8. Gorilla Monsoon - Damage King 9. Enslaved - Below the Lights 10. Isis - In the Absence of Truth Jeg vurderte også følgende:
 14. Jeg gleder meg faktisk voldsomt til å høre dette prosjektet. Det blir garantert spesielt, men jeg tror det kan bli knakende bra. Selvsagt noe HELT annet enn Master of Puppets osv, men James & co er dyktige musikere som kan beherske de fleste sjangre.
 15. Jeg kjenner de fleste Metallica-tekstene nå ja, og melodiene sitter godt støpt. Har fått mye glede av konsertene jeg var på. Etter 15-20 år som fan burde jeg klare tekstene greit Men jeg sliter med andre band, merker det spesielt godt når jeg skal spille gitar. Er noe inni hodet mitt som ikke takler sangtekster av en eller annen grunn. Har vanligvis lite problemer med å huske ting, har for eksempel lært alle hovedstedene i verden. Men sangtekster, nei det funker ikke. Har i det siste fått veldig sansen for Neil Young som tekstforfatter. Et av de mest kjente eksemplene er kanskje fra Rockin' in the Free World: "I see a woman in the night With a baby in her hand Under an old street light Near a garbage can Now she puts the kid away, and she's gone to get a hit She hates her life, and what she's done to it There's one more kid that will never go to school Never get to fall in love, never get to be cool."
×
×
 • Create New...