Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg satt inn 180 GB SSD for et par dager siden, og for en forandring! Jeg har ssd i den stasjonære, så visste det kom til å bli en forbedring, men SSD sammen med Windows 8 var rett og slett himmelsk. I OSX er det også supert.

SSD er praktfulle saker. I den nye har jeg bestilt en 1 TB Fusion Drive. Skal bli spennende å se hvordan det virker. Aller helst ville jeg selvsagt hatt en 768 gig SSD der, men det koster mye mer enn det smaker.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Maskinvarestigen er muligheten man har til å velge ( kraftigere) maskinvare og hvilke modeller man kan gjøre det på.

Å ja, da forstår jeg. Jeg har et par sønner som pleide å klatre på den stigen, vel så ofte fordi de måtte (gammel hardware slutter å funke, driverproblemer, you name it) som fordi at de ville. Det var stadige hentelapper i postkassen fra Komplett, Netshop og andre sjapper.)

 

Jeg hører til dem som har PC'er som verktøy, ikke som hobby, og er glad for at en maskin bare virker. Min 5 år gamle maskin er som sagt gåttt i "arv" til en slektning, og funker strålende til deres bruk i sikkert 5 år til. Min gamle Macbook gikk til annen familie, og er fortsatt i daglig bruk.

 

iMac'en fungerer med alt utstyr jeg trenger, og lar meg til og med logge meg på kunders Windows-servere fra OSX og jobbe. (Om enn med ørlite problemer der, det skyldes at remote-klienten til Microsoft ikke er glad i annet enn engelske tastaturlayouter.)

 

OSX syncer helt fint med min nye Nokia 920 og Windows 8 Phone. Og iMac'en kjører Windows (7 & 8) helt uten problemer, med Visual Studio og SQL Server og alt jeg trenger til det bruk. Det eneste jeg har investert i i tillegg er en anstendig to-knapps mus.

 

Det er i grunnen uhyre sjelden at jeg i det hele tatt tenker at en annen PC ville være bedre for meg.

 

 

10.400,- for 768 GB SSD er drøyt, når det i "løs vekt" koster 2.600,- for en Samsung 840 500 GB.

Ja. Apple vet å ta seg betalt for den slags.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gledens dag! Fikk endelig laderen jeg bestilte til min MBP (offisiell fra ebay). Regnet med det var kommet noen oppdatering siden sist maskinen var i bruk da :) Og det var det, oppdaterte maskinen og slo den så av før andre gjøremål.

 

Ved neste oppstart endte det med svart skjerm, og maskinen slo seg av. Gjenoppretting neste!

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Innbrudd i huset mitt i Australia over jul mens jeg har vært hjemme i Norge. Frastjålet bl.a. en MacBook pro retina. Usikker på hva jeg skal kjøpe når jeg får forsikringspengene, men det blir muligens en 13" retina. Ingen som har noen negative erfaringer med 13" retina i forhold til de andre MPB'ene?

Lenke til kommentar

Det er vel en smaksak, og jeg har selv en vanlig MBP13". Jeg har prøvd både 13" og 15" retina, og foretrekker langt på vei 15"-varianten. Jeg hadde ikke vært i tvil hvis ikke vekt og formfaktor er svært viktig og du ikke kan leve med de to ekstra tommene, og noen ekstra gram.

Lenke til kommentar

Det er for ordens skyld ikke toll på slikt. Derimot er det 25% moms.

 

De aller færreste varer er i dag tollbelagt. Så er det en god del varer som har særavgifter, som biler, alkohol med mere. Det gjelder heller ikke elektronikk.

 

Og ja, grensen er 6000 kroner. Husk dog at det er summen av alt du har med deg, så kjøper du i tillegg en dyr konjakk på taxfree så kan du ende opp over grensen.

 

Husk at avhengig av hvor du reiser kan du måtte betale lokal sales tax. (Som i USA er delt i to, en del til delstaten, og en til kommunen.) Denne "skatten" kan du få tilbake på flyplassen eller annet sted. Pass på at du undersøker hvor du gjør det, og ikke minst at du har tid til å gjøre det når du kommer på flyplassen.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Folkens, dette har sikkert vært opp en million ganger før, men spør likevel. Fruen sikler på en mba. Jeg har jo sagt at hun helt sikkert blir fornøyd med den, men spørsmålet er om jeg skal få henne til å kjøpe ekstra ram. Jeg anser det som et must på min mbp, men jeg kjører absolutt flere tunge programmer enn det hun gjør, jeg kjører også OS X 10.6.8, vet ikke om OS X har blitt noe bedre eller dårligere mtp minnehåndtering i de siste versjonene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...