Jump to content

Dassen

Medlemmer
 • Content Count

  4381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dassen last won the day on November 14 2012

Dassen had the most liked content!

Community Reputation

2296 :)

About Dassen

 • Birthday 03/31/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

25188 profile views
 1. Ha litt isopropanol på en sprayflaske som du sprayer på lyktene. Eller noe av det ferdigblanda de-icer greiene som finnes på de fleste bilrekvisittabutikker.
 2. Nå ble jeg usikker på om du mener Apple TV eller Shield, men om spørsmålet er om jeg fremdeles finner Disney+ på Shield i Google Play og får installert den, så er svaret ja.
 3. Dassen

  Elbil-tråden

  I slike traumatiske tider for bilselgere, må de gjennom 4 faser. Sjokkfasen. Kan vare noen sekunder til dager. (fight/flight/freeze) Reaksjonsfasen. 1-8 uker. (Voldsomme følelser) Bearbeidingsfasen. 6 mnd. (Snakke om) Nyorienteringsfasen (videre på nye premisser). Kilde: Lovisenberg Diakonale Sykehus v/M. Erlandsen. Når jeg leser på ulike elbilfora så er mange fremdeles i reaksjonsfasen. Vi får håpe det tar litt kortere tid enn 6 mnd å bearbeide de nye prisene, for jeg tror ikke det blir noe bedre for dem å vente. Særlig de som sitter på en sedan de planlegger å selge, bør selge fort som svint. Det er unaturlig mange sedaner i Norge for tiden. Biltypen har aldri vært populær i Norge før elbilmarkedet nærmest tvang oss over på biltypen i mangel på andre alternativer.
 4. Kan du forklare for en stakkar som gamer på PC hva dettte betyr?
 5. Enig med de over om at det er en drøy tanke og at TS bør legge fra seg ideen om at kjemiske- eller kirurgiske inngrep er løsningen. Slik jeg har forstått det påvirker ikke sterilisering sexlyst uansett. Forsøk heller å falle til ro med situasjonen du er i (om du virkelig har resignert og tenker at det ikke finnes noen der ute for deg). Folk har levd i sølibat i århundrer uten andre hjelpemidler enn viljekraft og eventuelt troen på åndelig bistand og har hatt helt fine liv.
 6. Dassen

  Elbil-tråden

  Jeg ser ikke hvordan de ikke kan følge etter. Bilbransjen må jo prise seg lykkelige for at avgiftsendringene ved nyttår gjorde at folk hastet til bilforhandlerne, men salget fremover tror jeg blir trådt. Det er klart det finnes noen merkesnobber/trofaste kunder der ute som er villige til å betale 100k mer for tilsvarende bil, men biler som Enyaq/ID4/Ariya/XC40/Polestar/EV6/Ioniq5 fremstår jo som ganske dårlige alternativ til en Model Y nå må jeg si.. Kan tenke meg vi får se noen kampanjer etter hvert som avbestillingene begynner å rulle inn.
 7. Reiser du kollektivt er det ikke rare gåturen fra t-banen, så sneakers er vel greit nok uansett vær. Er det bikkjekaldt den kvelden, så tar du på en parkasjakke. Er det varmere, noe lettere. Det er god plass til å henge fra seg jakke der, så bare velg jakka som passer. Så kan du ha på hva du vil under, det viktigste er at du føler deg vel og er komfortabel. Kudos for å våge deg på Betong som 38-åring, har ikke vært der siden studiedagene selv.
 8. Den heter Dypfryst, som er en søt liten novelle. Roald Dahl kan være fint for å vekke leselysten, men jeg tror jeg heller vil anbefale Erlend Loe som en slags inngangsportal til bøkenes magiske verden. Naiv Super eller bøkene om Doppler har godt språk og er bøker som nærmest leser seg selv. Forfattere jeg har kost meg mest med i det siste er Karl Ove Knausgård, Haruki Murakami, Knut Hamsun, Erika Fatland, Lars Mytting og Ida Hegazi Høyer. Fantastiske historiefortellere alle sammen hvor jeg føler jeg utvikler språket for hver side jeg leser.
 9. Dassen

  Tesla - kaféen

  Hvordan kvitta du deg med den nyfødte?
 10. Det er fint at du ønsker å bli bedre i norsk skriftlig. Det er en viktig ferdighet å ha med seg videre i livet og det vil hjelpe deg i alle andre fag du har nå og i fremtiden. Jeg stiller spørsmål til motivasjonen din. Om den kommer fra rett sted, eller om den i det hele tatt eksisterer. Du skriver du vil bli bedre for å få høyere karakter. Det er ingen god kilde til motivasjon. Du skriver du vil bli bedre, men at du ikke er interessert i å trene fordi det er kjedelig. Det finnes ingen "quick fix" for å bli en bedre skriver. Jeg er ikke profesjonell fotballspiller fordi jeg ikke la ned nok trening i det. Jeg kan ikke spille piano fordi jeg ikke har lagt ned nok trening i det. Du må være villig til å sette deg ned og lese bøker. Det er masse forskning på at det er den fremste måten å utvikle språket på. Altså må du være innstilt på at det er du som må gjøre jobben, ikke læreren din eller noen andre. Og du må finne den motivasjonen som skal til for å nå målet ditt. Ja vel, så opplevde du at hun ble irritert da du spurte om hjelp. Det er ikke kult, men jeg lurer på hvordan du stilte spørsmålet. Som norsklærer hører jeg ofte: "Jeg skjønner ingenting" eller "Kan du si hva som er dårlig i teksten min?". Det du egentlig sier da er: Jeg er ikke interessert i å jobbe med dette, gjør jobben min for meg. Forsøk å stille spørsmålene mer konkret. Vis at du har forsøkt å jobbe med teksten på egen hånd først: "Hei, jeg prøver å vekke interesse med denne innledningen. Synes du jeg lykkes med det?" eller "Hei, her har jeg laget en metafor for å forklare hvordan objektet ser ut. Fungerer det?" eller "Har jeg rett i at kontrastene i teksten er et viktig virkemiddel som forfatteren bruker for å få fram forholdet mellom de to karakterene?". Vær konkret i måten du stiller spørsmål på og vis at du jobber med teksten din. Videre kan du oppsøke hjelp på internett og finne skriverammer, skrivetips og lese modelltekster. https://skrivesenteret.no/ressurser/ er et godt sted å starte.
 11. Det er helt utrolig at de holder på slik - nøyaktig det samme som skjedde meg. Jeg hadde forstått at det gikk slik om de outsourca support til India, men de sitter faktisk i Sandefjord (så vidt jeg vet), de behersker språket og det er ikke snakk om 16-åringer som ikke bryr seg om selskapet heller. Komplett trenger å gjøre noen drastiske endringer. Aksjen er ned 75% siden de gikk på børs og det forstår jeg godt slik selskapet drives og tydeligvis ikke bryr seg om tilbakemeldinger fra kunder som ville gagnet begge parter.
 12. Fint. Skal bli spennende å se om de har lært. Jeg ble rimelig frustrert forrige gang jeg hadde denne problemstillingen. Tror det ble 5-6 mailutvekslinger jeg. Til slutt med en sjef som beklaget og sa seg enig i at det var bortkastede ressurser for alle parter å sende ting fram og tilbake når utfallet uansett blir at jeg får pengene mine. Hva de tapte på porto, kundeservicelønninger osv. + at de rota bort en vare på sitt lager oversteg nok langt over de få tusen jeg krevde.
 13. Det skal han vel om det det slik det er.
 14. Det er et betimelig spørsmål, for det eneste bankene oppnår er å forsinke familieforøkelsen til lånet allerede er innvilget. De har heldigvis ingen klausul om at du ikke kan få barn eller kjøpe ny bil etter lånet er innfridd.
×
×
 • Create New...