Jump to content

master air

Medlemmer
 • Content Count

  2660
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

147 :)

1 Follower

About master air

 • Birthday 02/22/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20489 profile views
 1. Blom/kaffemisjonen pleier å ha et godt utvalg av kaffe fra Tim Wendelboe. Lenge siden jeg har vært der, men de har «alltid» kaffe derfra. Kaffemisjonen pleier å ha best utvalg siden det er der lagret er. Angående kaffe til mange så synes jeg v60 eller chemex funker bra, men litt styr. Men hvis du ikke har erfaring med noen av de er kanskje kalita wave et bedre alternativ. Presskanne med gode bønner er også en god løsning. Blir ikke like godt, men betydelig enklere å lage til mange.
 2. De av dere som har brukt/bruker Grindz til å rense kverner. Pleier dere å kjøre igjennom med samme type bønner som dere pleier å bruke i kvernen, eller bruker dere noen billigere bønner for det? Det føles litt bortkastet å kaste bort et par kopper med kaffe fra SH, Kaffa e.l. når man kan bare bruke bønner fra Kiwi, samtidig så er jo bønnene som er brent mye mørkere ofte fulle av olje som kan sette smak.
 3. Mulig jeg tar turen innom kaffa en dag, selv om det er ganske upraktisk sted å komme seg til når man pendler med buss til Oslo. Det var mye enklere da de hadde en utstilling på briskeby for en del år siden. Foreløpig short list: Vario, kan brukes til "alt" men man bruker mye bønner for å finne riktig kverningsgrad hvis man bytter mellom espresso og v60. Fortè AP, skal visstnok være enklere å bytte mellom bryggemetode enn vario, men er veldig mye dyrere enn hva jeg har tenkt til å bruke. Virtiuoso + lido e, eller en annen håndkvern for espresso. Kommer omtrent på samme pris som en vario.
 4. Jeg skal ha en elektrisk. Jeg vil gjerne ha muligheten til å kunne kverne til espresso også da jeg har en espressomaskin, men prisklassene på kverner hvor det skal være mulig frister ikke akkurat (typ Baratzza Forté). Siden jeg brygger på V60 og aeropress daglig, og espressomaskinen kun i helger/ferier (og selv da mest når det er varmt ute) så heller jeg mot å droppe muligheten for å kunne kverne espresso og heller skaffe meg en egnet kvern til det senere når/hvis jeg har plass til to kverner på kjøkkenbenken. Jeg er klar over at butikkene skal selge sitt produkt, samtidig har jeg fått god veiledning fra bl.a. Kaffa da jeg vurderte Sette 270, men fikk en klar anbefaling at deres "all purpose" kvernsett ikke var vært pengene for bruk til V60 og aeropress. Jeg har lest mye på reddit, men synes mye av anbefalingene der fort blir veldig fokusert på hva som er tilgjengelig i USA (naturlig nok). Jeg har ikke satt meg et budsjett enda, men "alt" vil være en forbedring av min førstegenerasjon Wilfa CSG. Lido E + en elektrisk kvern er selvfølgelig en mulighet, men så vidt meg bekjent er det ingen som selger Lido i Norge pdd. og jeg foretrekker å kjøpe i Norge hvis det skulle skje noe.
 5. Prøver å bumpe denne tråden til live igjen. Er det noen butikker/kaffer i Oslo sentrum som har et godt utvalg av kverner? Jeg er på jakt etter en ny en og liker å se de i virkeligheten før jeg kjøper, og alltid greit å snakke med noen som har peiling (forhåpentligvis). Eneste jeg kommer på er Cortado, men de har nesten utelukkende espressokverner, og jeg må ha noe som funker godt til V60 og aeropress.
 6. Butikksjefen der er over snittet glad i øl. Merket godt forskjell for noen år siden da han var en periode fungerende butikksjef i valkendorfsgate. I den perioden var polet der like godt som spesialpolet i Oslo, og han skaffet mye st. Feuilien, cantillon mm da det var spesialslipp på polene.
 7. 29" er ikke for fatbikes (mulig du finner det, men hovedsakelig for "vanlige" sykler). 700c, 28" og 29" har alle sammme diameter på felgen. Den viktigste grunnen til navneforskjellen på 28" og 29" er nok muligheten for å kunne reklamere for noe nytt og få solgt nye dyre sykler. Det er hvertfall mitt inntrykk etter å ha snakket med folk i bransjen tidligere. Lenge siden jeg fulgte med, men som en tommelfingerregel kan man si at 28" er for hybrider/bysykler mens 29" er for terrengsykler. Så det kan også være en grunn til at produsentene vil differensiere navnet. Det som er i praksis forskjellen på dekkene er hvor mye volum det er..
 8. Ut fra bildet så ser det ut som om du har SH56 cleats, som har muligheten til å løsne flere veier som kan være problemet. Jeg ville byttet til SH51 som bare skal løsne ved sidebevegelse. Fra Techdocs om SH56 cleats:
 9. Big Dipper, Apollon og Tiger kan anbefales av norske butikker, noe avhengig av hva slags musikk det er snakk om. Noe usikker på om apollon har nettbutikk. Robotbutikken kan også anbefales så lenge nettbutikken lever. Amazon, discogs og Piccadilly Records er gode utenlandske sider som har mye forskjellig når det kommer til musikk.
 10. Force klikk (er det det det heter?) på den grønne knappen for fullskjerm, da kan du velge mellom alt du har på det skrivebordet om hva som skal dele skjermen. Du kan bare ha to vinduer ved siden av hverandre.
 11. Er det noen andre som synes det har blitt mer frame drops etter siste oppdatering av Switch? Vet ikke om det er tilfeldig, om det er pga. områdene jeg har vært på etter oppdateringen eller om det faktisk har blitt verre.
 12. Nei, den funker fint til å lade utenom dockingstasjonen også med den laderen. Det fungerer også fint med alle USB-C ladere som gir tilstrekkelig med strømstyrke, så hvis behovet skulle komme opp senere får du helt sikkert tak i billigere alternativer.
 13. Jeg har en fra RAVPower på 26800mAh som jeg er fornøyd med. Kostet meg ca 50 euro fra amazon før jul. Fortollingsgebyr og moms må medberegnes hvis man ikke sender den til et sted innen EU og plukker den opp. Klarer greit å lade opp Switch-en mens jeg spilte Zelda i går kveld. Funker også fint til å lade opp en macbook mens den er i bruk, jeg har dog ikke prøvd på noen mer strømkrevende maskiner med USB-C kontakt.
 14. Var innom Platekompaniet i Bogstadveien i går, det så ut som de hadde minst en av hver farge hvis noen fortsatt er desperate. Vil tro de tar samme prisen som på nettet, men jeg spurte ikke.
 15. Min: SW-5421-6063-4829 Skal legge til folk neste gang jeg sitter med konsollen.
×
×
 • Create New...